onlyfighters

April 13, 2012

OnlyFighters MAGAZINE: Γιώργος Μάλλιος / Ζαμπίδης-Μπιτάκος / Γιδάκος-Τριανταφύλλης / Παππάς-Κοσμάς / Μουγγός

Εχθές είχαμε εδώ στο ONLYFIGHTERS αποκλειστικά την είδηση της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό στην Ελλάδα για φέτος και ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε και συνεχίζετε να δείχνετε.

Σήμερα είναι Μ. Παρασκευή και οι Χριστιανοί όλου του κόσμου ζούμε την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η μέρα των Παθών του Ιησού, αφιερωμένη από την εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν τη Σταύρωση.

Έτσι λοιπόν θα κρατήσουμε σήμερα χαλαρούς ρυθμούς μιας που το επιβάλλει και η μέρα και θα εστιάσουμε περισσότερo σε αυτά που μοιράζονται αθλητές, προπονητές και όλοι μας μέσω κοινωνικών δικτύων. Κάναμε μια μετονομασία στο ''Your Facebook'' και θα το λέμε από εδώ και πέρα ''OnlyFighters Magazine'', γιατί έτσι θέλω να είναι αυτές οι αναρτήσεις λίγο πιο χαλαρές που να δίνουν όμως και ειδήσεις σαν να διαβάζετε ένα περιοδικό.

Σας άρεσε πολύ η πρώτη ανάρτηση αυτού του ύφους και πλέον την καθιερώνουμε την στήλη και στο σάιτ (onlyfighters.gr) που έρχεται σε λίγες μέρες και πιστέψτε με θα σας εντυπωσιάσει αφού προέρχεται άλλωστε από τον δημιουργό του mmalegacy.gr .

Λοιπόν, πάμε να δούμε όμως τι ξεχώρισε διαδικτυακά τις τελευταίες μέρες.

Ως φωτογραφία του μήνα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την παρακάτω φωτό που αναρτήθηκε στο προφίλ ''Save your smile''. Kαι όμως τέρμα δεξια διακρίνετε τον Νάσο Αργυρόπουλο, ακριβώς από δίπλα τον Σταμάτη Μπιτάκο και ακριβώς δίπλα τον Μιχάλη Ζαμπίδη. Σταμάτης και Μιχάλης στην ίδια φωτογραφία; Και όμως!... και δεν είναι μοντάζ! Δεν είναι φετινή βεβαίως η φωτογραφία. Κάποια χρόνια πριν όταν η φιλία τους ήταν πιο δυνατή!


Σας κάνει εντύπωση κάτι στην παρακάτω φωτογραφία; Η δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών στα -67κιλά στην κατηγορία των ανδρών από το πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε είναι κενή. Κανονικά εκεί με βάση τα επίσημα αποτελέσματα τη θέση αυτή κατέκτησε ο Νίκος Γιδάκος. Τί έγινε όμως και δεν δέχθηκε να παρευρεθεί στην απονομή των μεταλλίων.

Αυτά που έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας καρατέκα στην προσωπική του σελίδα του ίσως μας διαφωτίζουν λιγάκι:

'' Πρώτα απ΄όλα θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο μου που ήρθε και με στήριξε χθες στους αγώνες μου, τους μαθητές μου-συναθλητές μου για την προσπάθεια που έκαναν χθες στους αγώνες! Εγώ αφήνω πάλι για 3η φορά συνεχόμενα τον κόσμο να κρίνει το αποτέλεσμα ποιός είναι ο πρωταθλητής και φέτος και πως βγαίνουν οι πρωταθλητές!!! Σε λίγες μέρες και το βίντεο!!! ''

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την πρώτη θέση κατέκτησε ο σπουδαίος Δημήτρης Τριανταφύλλης και στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Μανώλης Μάντικας και Φώτης Λουκόπουλος.




Αγώνες Kick Boxing στην Μύκονο θα έχουμε το επόμενο Σάββατο 21 Απριλίου για πρώτη φορά όπως μας πληροφορεί η παραπάνω αφίσα που είδαμε αναρτημένη από τον διοργανωτή Παναγιώτη Μουγγό, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας ανέφερε ότι στην διοργάνωση θα συμμετέχει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρυσάκης Φίλιππος καθώς και η Miss Fitness 2010 Κατερίνα Τοπόζογλου.

Oι αγώνες θα γίνουν στο κέντρο Fix, θα αρχίσουν στις 18:00 και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22890 28510. Να πάτε όσοι βρίσκεστε στη περιοχή να στηρίξετε τέτοιες προσπάθειες καθώς θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείσετε και αγώνες brazilian jiu jitsu (bjj) και tae kwon do.


Στη φωτογραφία ο Κώστας Παππάς

Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε και η επόμενη είδηση, όπου στο σάιτ world-budo.gr μαθαίνουμε για περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στους καρατέκα Νίκο Κοσμά και Κώστα Παππά. Ο Κώστας Παππάς (4ο dan) και ενώ ήταν ο σίγουρος νικητής του αγώνα αποφάσισε να εκβιάσει την αποβολή του από τον αγώνα γιατί δεν του άρεσαν οι μορφασμοί δυσαρέσκειας του συναθλητή του. Διαβάστε όσα δήλωσε:

'' Όλα ξεκίνησαν όταν εγώ προερχόμενος από 2 νικηφόρα παιχνίδια, διασταυρώθηκα να παίξω με τον Νίκο. Καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Νίκος ήταν εριστικός και μη σεβόμενος το πνεύμα του αγωνίσματος έκανε μορφασμούς σχετικά με την πορεία του αγώνα. Δεν μπορούσα να κατανοήσω και ήμουν έκπληκτος από αυτή την αντίδραση του νεαρού συναθλητή μου. Πλέον αυτό ανήκει στο παρελθόν και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Πιστεύω ήταν μια άτυχη στιγμή η οποία ελπίζω να μην επαναληφθεί.Ο αγώνας είχε τελειώσει και ήμουν νικητής και ενώ απέμενε μόνο η τυπική αναγγέλια του διαιτητή για τη νίκη μου (νο κατσι) επέλεξα αυτό το τρόπο για να διαμαρτυρηθώ εκβιάζοντας την αποβολή μου και χαρίζοντας τη νίκη για να αποδείξω ότι δεν είναι πάντα το πιο σημαντικό το μετάλλιο αλλά οι αρχές που διδασκόμαστε στο καράτε και ειδικά ο σεβασμός προς τους παλιότερους.Θα ήθελα να πω σε όλους ότι όταν μιλάμε για το ήθος που προάγει το καράτε θα πρέπει να το εφαρμόζουμε και να μην μένουμε μόνο στα λόγια. Ευχαριστώ πολύ όλους σας.''

Στη φωτογραφία το βάθρο των νικητών στα -75κιλά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καράτε

Ο Νίκος Κοσμάς με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα δήλωσε:


''Κάποιες φορές λόγω της πίεσης και της έντασης του αγώνα σφάλουμε...Σε αυτό το σημείο νιώθω την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την συμπεριφορά μου να κάνω έντονο μορφασμό κατά τη διάρκεια του ματς...πόσο μάλλον μπροστά σε έναν πολύ σπουδαίο αθλητή και ιδιαίτερα ηθικό παιδί...δηλώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχα στόχο να δείξω ασέβεια προς το πρόσωπό του ή προς το άθλημα...έτσι ως υποστηρικτής του ευ αγωνίζεσθε δέχομαι το λάθος μου και επαναλαμβάνω τη δημόσια συγγνώμη μου σε όλους!!!''

Τί να πει κανείς τώρα για αυτούς τους δύο αθλητές του καράτε; Θεωρώ πως για διαφορετικούς λόγους, οι άνθρωποι που τους υποστηρίζουν θα έπρεπε να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτούς.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με νικητή τον Νίκο Κοσμά λόγω σικάκου(ντισκαλιφιέ) που δόθηκε στο τέλος του αγώνα στον Κώστα Παππά.



Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων είχαμε στην εκπομπή του ANT-1 ''Ελλάδα έχεις ταλέντο'' και μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο. Αυτό που θα δείτε είναι aiki jujutsu.






Για τελευταίο και καλύτερο σας αφήνω έναν αγώνα του Γιώργου Μάλλιου που ανέβηκε μόλις εχθές στο YouTube.
Είναι ο Δάσκαλος του ελληνικού Kick Boxing σε αγώνα πυγμαχίας. Απολαύστε τον!