onlyfighters

January 09, 2012

TZOYNTO: Ασημένιο μετάλλιο η Μπουκουβάλα στο Γκραν Πρι της Κίνας


Μετά το Άμστερνταμ, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα έλαμψε και στο Γκινγκντάο της Κίνας. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, στο τελευταίο Γκραν Πρι του 2011, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών και πρόσθεσε 120 βαθμούς στο Ολυμπιακό της... σακούλι ενόψει Λονδίνου. Η 28χρονη τζουντόκα, η οποία πριν από τη διοργάνωση της Κίνας βρισκόταν στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σημείωσε τέσσερις νίκες (σε πέντε αγώνες), συμπεριλαμβανομένου και αυτής απέναντι στην Ισπανίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Ιζαμπέλ Φερναντέθ.

Στο δρόμο για τον τελικό, η Μπουκουβάλα επικράτησε της Μέι Χαν Λέουνγκ από το Χονγκ Κονγκ, της Φερναντέθ, της Αμερικανίδας Μάρτι Μαλόι και της Κινέζας Τονγκιουάν Λου. Ήταν η δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα που αναμετρήθηκε με τις Μαλόι και Λου, σε Τόκιο (Γκραν Σλαμ) και Άμστερνταμ (Γκραν Πρι) αντίστοιχα, δημιουργώντας θετική παράδοση απέναντι σε αθλήτριες που βρίσκονται στην πρώτη 20άδα του κόσμου. Στον τελικό αναμετρήθηκε με την Κορεάτισα Γιαν-Ντι Κιμ, όμως οι δύο παρατηρήσεις που δέχθηκε, της στοίχισαν την πρώτη θέση και τους επιπλέον 80 βαθμούς που αντιστοιχούσαν στο χρυσό μετάλλιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Η χρονιά έκλεισε έτσι όπως ακριβώς επιθυμούσα. Με ακόμη ένα μετάλλιο. Θα ήμουν διπλά ικανοποιημένη εάν είχα ανέβει στο βάθρο των νικητριών και στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο. Όμως, η πρωτιά στο Άμστερνταμ και το ασημένιο στην Κίνα, μου φτιάχνουν τη ψυχολογία ενόψει των δύσκολων τεσσάρων πρώτων μηνών του 2012, εκεί όπου καλούμε να διεκδικήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αγωνιστικά βρίσκομαι στο κατάλληλο σημείο για τη συγκεκριμένη περίοδο. Συνεχίζω στους ίδιους ρυθμούς, γιατί θέλω πάση θυσία να βρεθώ του χρόνου στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου. Είναι το όνειρό μου. Η πρόκριση είναι μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά αυτό θα πρέπει να βγει και μέσα στο τατάμι, εκεί δηλαδή όπου κρίνεται κάθε αθλητής και αθλήτρια», είπε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα αναφερόμενη στη νέα της επιτυχία.

Πηγή: mahitikanea.gr