onlyfighters

April 16, 2012

Διαβάστε την συνέντευξη του Μιχάλη Ζαμπίδη στο σάιτ Mediasoup! Bίντεο με backstage δηλώσεις.


Στα πλαίσια προώθησης της αναμέτρησής το με τον Συριο/Αυστριακό Fadi Merza στις 28 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού για το ''Iron Challenge 3'', o Μιχάλης Ζαμπίδης έχει κάνει ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία του στον τύπο τις τελευταίες μέρες.

Σύντομα στο ONLYFIGHTERS θα σας έχουμε τη δική μας έκπληξη...

Σήμερα διαβάστε συνέντευξη του Μιχάλη Ζαμπίδη, που την έδωσε πριν λίγες μέρες στον Γιώργο Διγενή για το γνωστό σάιτ mediasoup.gr .

Του Γιώργου Διγενή:


Θα μπορούσα να γράφω και να γράφω,ως πρόλογο γι΄αυτή την συνέντευξη διάφορα πράγματα για τον Πρωταθλητή μας,όμως δεν θέλω. Ίσως δε μπορώ να βρω τα κατάλληλα λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω και όσα εκπέμπει Αυτός ο Άνθρωπος. Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ στην manager του την Κα Φουσέκη ( με την οποία μίλησα καταρχήν) καθώς και στην Κα Χαρτοφύλακα που βοήθησε τόσο να πραγματοποιηθεί τούτη η συνέντευξη, πρέπει να το πω ! Απολαύστε τον ...

-To παρατσούκλι τού αντιπάλου σας στον αγώνα τής 28ης Απριλίου, είναι "Το Θηρίο". Πόσους γύρους πιστεύετε πως θ΄αντέξει μ΄εσάς πάνω στο ρίγκ;

Κάθε αντίπαλος έχει τη δική του δυσκολία πόσο μάλλον ένας αθλητής με track record 123 νικών σε 153 αγώνες! Δε μπορώ να προβλέψω πόσο θα αντέξουμε στο ring, ξέρω όμως ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ μόλις χτυπήσει το καμπανάκι!

-Σας αρέσει να τελειώνετε τους αγώνες με γρήγορο νοκ άουτ ή θέλετε να΄χουν διάρκεια,ώστε να ξεδιπλώνετε την τεχνική σας και κατά κάποιο τρόπο να παιδεύετε τους αντιπάλους ;

Η εξέλιξη κάθε αγώνα πέρα από την προετοιμασία, σχετίζεται πολύ και με την ψυχολογία της στιγμής του αγώνα. Το πόσο γρήγορα θα τελειώσει ένας αγώνας έχει να κάνει και με την αλληλεπίδραση των δύο παικτών πάνω στο ring. Για ένα πρωταθλητή, ο αγώνας δεν είναι μέσο για να ξεδιπλώσει την τεχνική του και να παιδέψει τον αντίπαλο αλλά είναι πεδίο μάχης, στο οποίο διεκδικεί τη θέση του και υποστηρίζει τα ιδανικά του και τη χώρα του. Δεν έχω σκοπό να παιδεύω κανέναν, παλεύω βγάζοντας τον καλυτερο εαυτό μου και επιθυμώντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

-Πόσες ώρες προπόνησης την ημέρα χρειάζονται,ώστε να κρατηθεί ένας αθλητής όπως εσείς στην κορυφή ;

Το προπονητικό πρόγραμμα είναι απαιτητικό ιδιαίτερα κατά την αγωνιστική προετοιμασία: Μεγάλος όγκος προπονήσεων σχεδόν κάθε μέρα, με διπλές προπονήσεις kick boxing, βάρη και τρέξιμο, με μέσο όρο 1,5 ώρα και όσο πλησιάζουμε στον αγώνα τόσο μειώνεται ο όγκος και αυξάνεται η ένταση της προπόνησης.


-Η φιλοσοφία τού Kick-boxing,σας έχει βοηθήσει γενικότερα στη ζωή σας ;

Κάθε άθλημα και ειδικά το kick boxing που απαιτεί σκληρές προπονήσεις όταν βρίσκεσαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού, προσφέρει όχι μόνο στη φυσική μας κατάσταση αλλά και στην πνευματική και ψυχολογική μας ευεξία και καλλιέργεια. Η επιμονή, η υπομονή, η πειθαρχία καθώς και η πίστη στο στόχο είναι μερικά από τα στοιχεία που έχω κρατήσει και γενικότερα στη ζωή μου.

-Είχατε ποτέ κάποιο πρότυπο/ίνδαλμα που θέλατε να του μοιάσετε ;

Ο Mike Tyson σε αθλητικό επίπεδο ήταν το ίνδαλμα μου από μικρός και γενικότερα πετυχημένοι αθλητές παγκοσμίου φήμης που ξεχώρισαν για το θεαματικό, επιθετικό και αποτελεσματικό τους στυλ.

-Πόσες δυσκολίες περάσατε και τι στερήσεις,στον δρόμο προς την κορυφή;

Στην αρχή της πορείας μου, μια βασική δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν ότι ήμουν μόνος χωρίς καμία υποστήριξη, γιαυτό σιγά σιγά προσπάθησα – και κατάφερα- να αποκτήσω μια ομάδα ικανών ανθρώπων γύρω μου. Στον πρωταθλητισμό υπάρχουν πολλά «πρέπει» και ακόμα περισσότερα «δεν πρέπει» , όμως έχω μάθει ότι μέσα από το μεγάλο και δυνατό κίνητρο, αποδυναμώνεται η θυσία. Γι’αυτό και μπορώ εδώ και τόσα χρόνια να υπηρετώ στο μέγιστο βαθμό το άθλημά μου.

-Ποιά θα ήταν η συμβουλή σας προς τα νέα παιδιά,που δυσκολεύονται κυρίως λόγο τής κρίσης να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

Είναι όντως μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας η οικονομική κρίση αλλά κανείς δεν πρέπει να χάνει την ελπίδα του και την πίστη στα όνειρα του, καθώς η σκληρή και σωστή δουλειά αργά ή γρήγορα ανταμοίβεται. Θεωρώ πως οι Έλληνες έχουν ευνοημένο DNA και το έχουν αποδείξει από αρχαιότατων χρόνων. Είμαστε πολυμήχανοι και παρά τις δυσκολίες, με την επιμονή που μας χαρακτηρίζει, θα καταφέρουμε να βγούμε και πιο δυνατοί από αυτή τη δύσκολη φάση, αρκεί να πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και να δουλεύουμε για το καλύτερο με θετική και αισιόδοξη ενέργεια.

-Ακούμε κάθε τόσο για ντόπινγκ στον αθλητισμό. Θα λέγατε πως το Kick-boxing είναι ένα καθαρό άθλημα ;

Δυστυχώς το ντόπινγκ πλήττει τον αθλητισμό συχνά. Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο kick boxing υπάρχουν κάποια κρούσματα αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα καθαρό άθλημα. Δε γνωρίζω για τα άλλα αθλήματα που ίσως οι αθλητές να μην έχουν εναλλακτικές λύσεις, όμως είμαι σίγουρος για το kick boxing, πως ένας αθλητής μπορεί να φτάσει στα μεγαλύτερα σαλόνια με μεγάλη διάρκεια και απόδοση, χωρίς την χρήση ουσιών που φθείρουν την υγεία του.

-Πως χαλαρώνετε στον ελεύθερο χρόνο σας ;

Σινεμά, βόλτες με φίλους, ίντερνετ, μίνι αποδράσεις από την πόλη είναι μερικά από τα πράγματα που με χαλαρώνουν στον περιορισμένο ελεύθερό μου χρόνο.

-Γάμος,οικογένεια,παιδιά..χωράνε στην ζωή ενός μαχητή/άθλητή όπως εσείς ;

Πιστεύω στην ένωση 2 ανθρώπων και θεωρώ πως ο γάμος και τα παιδιά δίνουν ποιότητα και ολοκληρώνουν την ζωή ενός ανθρώπου. Για το πότε θα γίνει, είναι κάτι σαν το νοκ άουτ: θα συμβεί στο κατάλληλο timing!

Δείτε backstage δηλώσεις του Μιχάλη Ζαμπίδη από την εμφάνισή του στο ''Πρωϊνό ΑΝΤ-1''.



Πηγή συνέντευξης: mediasoup.gr
Πηγή βίντεο: AntennaGR (YouTube)