onlyfighters

January 25, 2012

Tα τελευταία νέα για το KAΡΑΤΕ και το BJJ στην Ελλάδα.


KARATE… ON ICE!

Για τη Δανία αναχωρούν μεθαύριο τρεις διεθνείς καρατέκα, για να λάβουν μέρος στο 1st Ishoj Kumite Cup 2012, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τους Κώστα Παππά (-75κ.), Σπύρο Μαργαριτόπουλο (+84κ.) και Δημήτρη Μαργαριτόπουλο (-84κ.).
Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή κυρίως Σκανδιναβικά ντότζο, αλλά και κάποια από την Β. Αφρική.
Για τον Παππά είναι η πρώτη συμμετοχή σε αγώνες μετά την υπογραφή χορηγικής υποστήριξης από την εταιρία humanpotential.



ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ Η ΒΙΚΥ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Στο Λιμενικό Σώμα κατετάγη πριν λίγες ημέρες η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο karate, Βίκυ Κοσμίδου, πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία 57κ. Η πρόσληψη της πετυχημένης καρατέκα εκκρεμούσε από το 2002 και τελικά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση!

"Τέλος καλό, όλα καλά", λέει ο αντιπρόεδρος της ΕΛΟΚ, Γιώργος Κοσμίδης, πατέρας της Βίκυς, επικεφαλής δάσκαλος του Kyoku...shin Karate.

"Δεν πρόκειται να σταματήσω τον πρωταθλητισμό. Θα προπονούμαι καθημερινά καθώς φέτος έχουμε πολλούς αγώνες", είπε στο "S" η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια, και συμπλήρωσε: «Στόχος μου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το Νοέμβριο στο Παρίσι, καθώς θέλω πάρα πολύ να κατακτήσω ένα παγκόσμιο μετάλλιο».

Το… «πρώτο kata» για την Βίκυ στο Λιμενικό είναι αυτή την περίοδο στον Πόρο!


Καμμιά φορά το Καράτε μπορεί να γίνει ... επικίνδυνο!


Karate Kick, Board Break Fail - Watch More Funny Videos


Πρωτάθλημα Πελοποννήσου Ju jitsu

Στο κλειστό στάδιο ''Βλαχιώτη'' θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα Πελοποννήσου Ju Jitsu την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Διοργανωτές είναι ο Αθλητικός Σύλλογος ''ΝΙΚΟΚΛΗΣ'' και ο E.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ.


2o Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης ju-jitsu


To δεύτερο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ju Jitsu Κρήτης θα πραγματοποιηθεί 4 και 5 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αρχανών. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Αθλητικός Σύλλογος ''ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ'' και ο E.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ . Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.



TO KAΡΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΥΡΑΝΣΗΣ

Η αξιολόγηση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων που ασχολούνται με το Καράτε, που ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Καράτε, Wolfgang Weigert, και το Πανεπιστήμιο του Regensburg, είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση στα ΜΜΕ. Μεταξύ των 48 συμμετεχόντων στην έρευνα, τα καλύτερα αποτελέσματα έφεραν εκείνοι ηλικίας μεταξύ 65-81...

Από τη μείωση πτώσεων μέχρι τη μείωση της κατάθλιψης και γενικότερα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ήταν μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές που είδαν οι ηλικιωμένοι με την ενασχόλησή τους με το Καράτε.

Τα Γερμανικά ΜΜΕ έχουν κάνει πολλές αναφορές για τη μελέτη με τίτλο: «Το Καράτε κάνει τους ηλικιωμένους χαρούμενους».

Τα φώτα της δημοσιότητας όμως έπεσαν και στην ομιλία του επικεφαλής ιατρού Dr. Katharina Dahmen-Zimmer στο "1ο Κινεζο-Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής» στο Πεκίνο, όπου παρουσίασε μία μελέτη με τίτλο «Επίδραση της εξάσκησης Καράτε στη γνωστική λειτουργία και την ψυχική κατάσταση των ηλικιωμένων».

Το Καράτε έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει μέλος του International Invited Faculty. Γι' αυτό το λόγο το Καράτε θα μπορούσε να είναι το πρώτο αποδεκτό άθλημα κατά της αντιγήρανσης.

Πηγή κειμένου: SAMURAI (περιοδικό), mart-art.gr, mahites.gr