onlyfighters

January 29, 2012

Kατάφεραν οι 3 Έλληνες αθλητές του TAEKWONDO να προκριθούν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου;


Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές του ταεκβοντό έδωσαν τη μάχη στο ευρωπαϊκό τουρνουά που διεξήχθη στην ρώσικη πόλη Καζάν με στόχο να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Και οι τρεις αθλητές ξεκίνησαν νικηφόρα, όμως, στη συνέχεια αποκλείστηκαν χάνοντας κυριολεκτικά στον πόντο.

Ο Νίκος Τζέλλος στα 80 κιλά ξεκίνησε με νίκη (11-2) στα σημεία επί του Ρουμάνου Micu, Maitner Eugen. Στο δεύτερο, όμως, γύρο ηττήθηκε με (1-0) από τον Νορβηγό Bratli, Eirik Nilssen και έχασε την ευκαιρία για πρόκριση στο Λονδίνο.

Η Έλλη Μυστακίδου στα 67 κιλά επικράτησε τον πρώτο αγώνα της Πολωνής Wieczorek, Katarzyna με σκορ (7-3) στα σημεία. Στη συνέχεια έχασε οριακά από την Ουκρανή Belanouskaya, Viktoryia με σκορ (1-0) στα σημεία.

Η Κυριακή Κούβαρη στα +67 κιλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη Σλοβάκα Rajher, Nusa με σκορ (5-3) στα σημεία.

Στη δεύτερη ημέρα του European Qualification Tournament στο Καζάν της Ρωσίας, η Σερβία έκλεισε όχι μία αλλά δύο θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, γράφοντας ιστορία καθώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει εκπροσώπους στο Taekwondo.

Εφτά ακόμα χώρες εξασφάλισαν από μία θέση, η Ιταλία, η Τουρκία, η Φιλανδία, η Πολωνία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Σλοβενία στις τρεις κατηγορίες που αγωνίστηκαν σήμερα, -57 κιλά γυναικών, -68 και +80 κιλά αδρών.

Στην κατηγορία των -68 κιλών, ο Damir Fejzic από τη Σερβία νίκησε τον Michal Loniewski από την Πολωνία, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Hryhorii Husarov από την Ουκρανία.

Στον τελικό της κατηγορίας των γυναικών, η Dragana Gladovic από τη Σερβία νίκησε την Suvi Mikkonen από τη Φιλανδία. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Marlene Harnois από τη Γαλλία.

Στην κατηγορία +80 κιλών ανδρών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Bahri Tanrikulu από την Τουρκία, αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Carlo Molfetta από την Ιταλία. Για τον Tanrikulu αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει ήδη ένα ασημένιο μετάλλιο από εκείνους της Αθήνας το 2004. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ivan Frajkovic από τη Σλοβενία.

Πηγή: mahites.gr