onlyfighters

January 10, 2012

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ δεν πήραν από το ''ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ 2'' οι μαχητές του Νίκου Γουγούλα! Διαβάστε όσα δηλώνει ο προπονητής.

Από αριστερά Θοδωρής Γκαντίνας, Νίκος Γουγούλας και Λεωνίδας Καλλιστρατίδης

Ο Νίκος Γουγούλας, προπονητής της NOVA UNIAO BJJ HELLAS, με μήνυμα που έστειλε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ONLY_FIGHTERS μας πληροφόρησε για περιστατικά που έλαβαν χώρα στη διοργάνωση ''AΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ 2'' που διεξήχθη στις 28 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή τον Ηλία Ραπατσουλέα.

Ο Νίκος Γουγούλας έχοντας δημιουργήσει έναν σύλλογο και μια ομάδα με εμπειρία, έχει κατορθώσει να έχει αθλητές με διακρίσεις σε grappling και bjj τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα στο τελευταίο πρωτάθλημα της ΕΟΜΑ την πρώτη θέση πήραν οι 10 από τους 11 αθλητές που κατέβασε εκεί.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Νίκο Γουγούλα και το email που έστειλε στο ONLY_FIGHTERS, κανένας από τους αθλητές που κατέβασε στο ''ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ 2'' δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ από τη διοργάνωση! Κάτι τέτοιο είχε γίνει άλλωστε και στην πρώτη διοργάνωση μας γράφει.
Στα αρνητικά τονίζει την έλλειψη σε ιατρικό υλικό που υπήρχε στους αγώνες, καθώς χαρακτηριστικά μας αναφέρει πως σε έναν αιματηρό αγώνα όπως ήταν αυτός ανάμεσα στον αθλητή του Θοδωρή Γκαντίνα και τον έταιρο μαχητή Νίκο Ιωαννίδη, έφτασαν στο σημείο να σκουπίζουν τα αίματα του Γκαντίνα με τα μανίκια! Επιπρόσθετα δεν υπήρχε ούτε ψυκτικό με αποτέλεσμα να τρέχουν να ζητήσουν πάγο από το ψυγείο του κυλικείου.


Αναφέροντας ως αυτόπτη μάρτυρα αυτών τον Δημήτρη Παπαδόπουλο των Ultra Fighters, o Νίκος Γουγούλας υποστηρίζει πως αν γνώριζε ότι θα επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες δεν θα κατέβαζε ποτέ τους 3 αθλητές του (Γκαντίνα, Καλλιστρατίδη, Πέτσο) σε αυτή τη διοργάνωση με αποτέλεσμα η ''ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ'' να έμενε με μόλις 4 αγώνες και να υπήρχε ο κίνδυνος να αναβληθεί και εντελώς. Όμως στις παρεκκλίσεις των διοργανωτών και σεβόμενος τον κύριο Σαριγιαννίδη -και μόνο- το έκανε, μετανιώνοντάς το βέβαια εκ του αποτελέσματος μετέπειτα, όπως μας γράφει.


Ακόμα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στον κύριο Γουγούλα η έλλειψη από τις φωτογραφίες της διοργάνωσης των μαχητών του. Συγκεκριμένα μας ανέφερε: ''Μπείτε και δείτε φωτογραφίες των αγώνων. Πουθενά δεν είμαι εγώ και οι αθλητές μου, παρότι ήμουν ο μόνος που κατέβασε 3 αθλητές και είχαμε και νίκη και καλές εμφανίσεις όλων των αθλητών.''

Κλείνοντας τη επιστολή του στο ONLY_FIGHTERS o Nίκος Γουγούλας συμπλήρωσε:
''Αν συνεχίσω μπορώ να γράφω για ώρες για αυτή την κάκιστη διοργάνωση αγώνων. Δυστυχώς φοβάμαι ότι αν συνεχίσουν να γίνονται έτσι οι αγώνες ΜΜΑ στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχει μέλλον και θα πρέπει να στραφούμε σε γειτονικές χώρες, όπου με λιγότερα χρήματα κάνουν φανταστικές διοργανώσεις. Ελπίζω το μύνημά μου να βρει παραλήπτες αυτούς που πρέπει και τα πράγματα να διορθωθούν.''

Αυτά είναι όσα μας έστειλε προς δημοσιοποίηση ο Νίκος Γουγούλας.

Το ONLY_FIGHTERS στράφηκε στη συνέχεια και μίλησε με τον μαχητή Θοδωρή Γκαντίνα για να μάθουμε περισσότερα από το παρασκήνιο των αγώνων.

Μπορεί αποδυτήρια να υπήρχαν υποστήριξε ο Θοδωρής, όμως υπήρχε έλειψη χώρου για ζέσταμα. Συγκεκριμένα ανέφερε: ''Ήμασταν όλοι σε κάτι αποδυτήρια με πλακάκι κάτω και δεν είχε κάπου χώρο να κάνουμε παλαιστικό ζέσταμα, κάτι που χρειάζεται όταν είναι να παίξεις αγώνα ΜΜΑ. Εγώ τελικά βγήκα έξω στο τσιμέντο για να κάνω μερικές κινήσεις, αλλά δεν γίνεται να ζεσταθείς στο κρύο πάτωμα­ ­.''
Επίσης στα αρνητικά πρόσθεσε το ότι δεν υπήρχε καρεκλάκι να καθήσουν οι αθλητές ανάμεσα στους γύρους.

Στη φωτογραφία Θοδωρής Γκαντίνας αριστερά και Νίκος Γουγούλας δεξιά

Πάντως εμένα -για να περάσω και στο αγωνιστικό κομμάτι- κάτι μου λέει ότι στο μέλλον θα υπάρξει κάποια στιγμή και ρεβάνς της μάχης ανάμεσα στον Θοδωρή Γκαντίνα και τον Νίκο Ιωαννίδη. Ο ίδιος ο Γκαντίνας διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το αποτέλεσμα του αγώνα και την τελική κρίση των κριτών, ενώ και ο προπονητής του Νίκος Γουγούλας αφήνοντας αιχμές έγραψε χαρακτηριστικά στην σελίδα του στο Facebook για αυτή τη μάχη: ''Πιστεύω ότι έπρεπε τουλάχιστον να πάνε extra round. Ο Ιωαννίδης δεν είχε καθαρά χτυπήματα και ήταν όλα σε άμυνα. Ο Γκαντίνας έκανε 3 take down, 2 mount, μια απόπειρα πνιγμού, αλλά οι κριτές ήταν κικμπόξερ, όποτέ...''.

Τη βλέπω τη ρεβάνς να έρχεται...

Και αφήνω για το τέλος μια απορία.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων, η ΕΟΜΑ, δεν έχει κάποιο καταστατικό στο οποίο να αναφέρονται προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτει μια διοργάνωση, ούτως ώστε να δηλώσει την υποστήριξή της σε αυτή; Αν δεν έχει, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν να κάνουν ή είναι ευχαριστημένοι με τα όσα παραπάνω αναφέρονται από τον προπονητή και τον αθλητή του; Απορία εκφράζω.

Προσωπικά το έχω γράψει, αλλά θα το ξαναγράψω. Για μένα μια διοργάνωση οφείλει να πληρώνει και να πληρώνει και καλά ανάλογα με τις διακρίσεις του τον κάθε αθλητή που θα μπει στο ρινγκ ή το κλουβί της. Δεν χρειάζεται να έρθει ο τάδε μάνατζερ ή ο τάδε προπονητής για να στο πει. Αν σέβεσαι τους αθλητές και τη δουλειά τους θα τους πληρώσεις. Τελεία. Αν δεν το κάνεις, τους υποτιμάς. Δεν είσαι σωστός. Και γιατί άλλωστε ο σοβαρός αθλητής να έρθει να χτυπηθεί στη δική σου διοργάνωση, αν δεν πληρωθεί από αυτή και έχει και ελάχιστη προβολή; Για ποιανού το κέρδος να το κάνει; Για το δικό του πάντως σίγουρα όχι...

Εις το επαναγράφειν
ONLY_FIGHTERS ... ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΕΣ!

Πληροφορίες: Ο Νίκος Γουγούλας έχει τη σχολή NOVA UNIAO BJJ HELLAS στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και από 21 Ιανουαρίου θα βρίσκεται και στο ''Life Fitness Center'' στη Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 2310 794397 - Email: gougoulas.sensei@yahoo.gr - Facebook: MMA BRAZILIAN JIU JITSU HELLAS NOVA UNIAO