onlyfighters

February 06, 2012

Διαβάστε γιατί ο Σταμάτης Μπιτάκος κέρδισε δίκαια τον Λευτέρη Χαχαμίδη στο ''THE BATTLE 2''

Kαθοριστικό στιμιότυπο του αγώνα (studio karteris)

Από την πρώτη στιγμή η θέση μας ήταν σαφής. Η κόντρα ανάμεσα στον Μπιτάκο και τον Χαχαμίδη είχε ξεφύγει από τα στενά αθλητικά πλαίσια και όπως παρουσιαζόταν και τονιζόταν, μόνο κακό κάνει στο άθλημα. Μπορεί να πούλησε εισιτήρια, αλλά ποιος γονιός που είδε τα αφιερώματα στο Star, πήγε την άλλη μέρα να γράψει το παιδί του στο kick Boxing ή το Muay Thai;

Το μυημένο κοινό ωστόσο δήλωσε παρόν στο κλειστό στάδιο Περιστερίου Γιώργος Στεφανοπουλος, για να δεί ποιος θα επικρατήσει από τους δύο, αλλά παράλληλα και για τα άλλα ζευγάρια που υπόσχονταν ικανοποιητικό θέαμα.

Την μάχη της κερκίδας και της δημοφιλίας την κέρδισε ο Χαχαμίδης που έτσι και αλλιώς για να είμαστε δίκαιοι κράτησε ποιο χαμηλό προφίλ στην έως σήμερα κόντρα.

Τον αγώνα όμως τον κέρδισε απόλυτα δίκαια ο Μπιτάκος, που μπορεί να εμφανίστηκε λαλίστατος και προκλητικότερος στις δηλώσεις, αλλά έκανε πράξη «μέχρι κεραίας», όλα όσα είπε. Κέρδισε δίκαια με knock out και βούλωσε στόματα.

Όπως πριν κάποια χρόνια έχασε δίκαια απο τον Χαχαμίδη στην Κέρκυρα, αλλά στα σημεία. Το έλεγε από τότε «αν σε παίξω Muay Thai και δεν έχουν προηγηθεί ελλιπή προετοιμασία και περισσότερη κούραση από πιο πολλούς αγώνες (ήταν τουρνουά στην Κέρκυρα και έπαιξαν στον τελικό) θα χάσεις με Knock out”. Τό είπε και το έκανε λοιπόν και ο Χαχαμίδης δεν πρέπει να επικαλλείτε «απαγορευμένα χτυπήματα», γιατί δεν επηρέασαν επουδενί τον αγώνα, ενώ αυτά που έφαγε και πήγε «κάτω» ήταν κανονικά.

Ο Χαχαμίδης θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα μόνο στα σημεία. Κακά τα ψέματα για να πήγαινε «κάτω» τον Μπιτάκο έπρεπε να τον κοπανάει για 5 γύρους με βαριοπούλα στο κεφάλι και πάλι δεν θα το είχε σίγουρο.

Ο Μπιτάκος δεν είναι ο «τεχνίτης» αθλητής, αλλά μιλάμε για τον πιο σκληρό Έλληνα μαχητή, που θα κινδύνευε με knock out μόνο από ένα αθλητή επιπέδου Γιάννη Σοφοκλέους (μακράν ο καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία) και πάλι με ελάχιστες ελπίδες . Το απέδειξε άλλωστε και στον αγώνα του με τον Καπώνη, που αν και έκανε κακή εμφάνιση και δέχτηκε αλλύπητα χτυπήματα, κάτω δεν θα πήγαινε ακόμη και αν τον βάραγε ο Καπώνης μέχρι σήμερα. Για εγκατάλειψη ούτε λόγος βέβαια, μιλάμε για Σπαρτιάτικη ψυχή.


Ο Μπιτάκος δεν είναι απλά σκληρός αλλά κάτι παραπάνω και όχι μόνο το «λέει το στόμα του», αλλά και η ψυχή του. Εμφανίστηκε σαφώς πιο γυμνασμένος από τον τελευταίο του αγώνα και με διάθεση για πολύ ξύλο και τα κατάφερε δίκαια. Ο Χαχαμίδης το παιχνίδι μπορεί να το έχασε στον 3ο γύρο με knock out που δέχτηκε από τον δεξί αγκώνα του Μπιτάκου, αλλά στην ουσία όμως, το έχασε από τον πρώτο γύρο, όταν και προσγειώθηκε στο κεφάλι του, το αριστερό καλάμι του Μπιτάκου, αφού στην συνέχεια «κρόκαρε» και έπεφτε εύκολα χωρις να δέχεται πολύ δυνατά χτυπήματα. Ούτε μπορεί να επικαλεστεί κανείς ότι ήταν τυχαίο χτύπημα ο αγκώνας, αφού ο Μπιτάκος από την αρχή τον «έψαχνε». Μόνο μια δικαιολογία έχει ο Χαχαμίδης, «άπειρος στο Muay Thai». Το ήξερε από πριν όμως και ας μην δεχόταν να ανέβει στο ρίνγκ με τον Σταμάτη, άλλωστε και στην Κέρκυρα ο Μπιτάκος δεν έπαιζε στο στυλ, αλλά ο Λευτέρης «πόσταρε» συνεχώς τα στιγμιότυπα από τον αγώνα.

Ο Σταμάτης στο τέλος του αγώνα ζήτησε ρεβάνς από τον Καπώνη. Αν παρουσιαστεί καλά γυμνασμένος έχει ελπίδες και σίγουρα θα τα πάει καλύτερα από τον πρώτο τους αγώνα, γιατί απλά σε εκείνο το ματς δεν έκανε τίποτα και έπαιζε σαν υπνωτισμένος... Συγχαρητήρια στον Μπιτάκο λοιπόν για την δίκαιη νίκη του, αλλά και στον προπονητή του Μάριο Μπαρμπάτσα, που τον αναγέννησε αγωνιστικά.

Κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου αλλά και στο τέλος του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια που δεν βαρύνουν όμως τους δύο αθλητές.

Από τους υπόλοιπους αγώνες ξεχώρισε αυτός των δύο Αλέξανδρων, Χατζηχρονόγλου και Νικολαϊδη. Καταρχήν να τους δώσουμε συγχαρητήρια γαιτί εκτός από εξαίρετοι αθλητές είναι και χαρακτήρες διαμάντια που διαφημίζουν το άθλημα με την συμπεριφορά τους και να πούμε ότι περιμένουμε ένα ποιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα σε ρεβάνς, αφού ο αγώνας έληξε άδοξα με τραυματισμό του Νικολαϊδη στο χέρι.

Την Μαριάνα Καλλέργη δεν πρόλαβε να την δει ούτε η αντίπαλός της, σε ένα αγώνα που έληξε με knock out στα 7 δευτερόλεπτα από αριστερό καλάμι στο κεφάλι, ίσως από τα ποιο γρήγορα που έχουν συμβεί.

O αγώνας Μπιτάκου-Χαχαμίδη από άλλη κάμερα



Πηγή κειμένου: efight.gr
Πηγή βίντεο: toxotis7