onlyfighters

November 10, 2011

Sugar Ray Leonard (θρύλος πυγμαχίας) :''Ο προπονητής με παρενόχλησε σεξουαλικά''! Απίστευτες αποκαλύψεις!


Αποκάλυψη βόμβα για τη προσωπική ζωή ενός εκ των μεγαλύτερων μποξέρ όλων των εποχών τον Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ φέρνει στο φως το βιβλίο με την αυτοβιογραφία του που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Ο 55χρονος σήμερα , χρυσός Ολυμπιονίκης του Μόντρεαλ αποκαλύπτει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πρώην προπονητή του ενώ ήταν έφηβος περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το περιστατικό που τον στιγμάτισε για όλη του τη ζωή.
Στο βιβλίο με τίτλο “Ο μεγάλος αγώνας. Η ζωή μου μέσα κι έξω από το Ρινγκ” ο Σούγκαρ Ρέι αναφέρεται σε δυο περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε.

Αρχικά το 1971 σε ένα τουρνουά στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 15 ετών με πρωταγωνιστή έναν εξέχοντα προπονητή πυγμαχίας. “Kάναμε μπάνιο σε μια μπανιέρα γεμάτα άλατα με ένα άλλο πυγμάχο όταν στην άλλη άκρη της τουαλέτας ο συγκεκριμένος προπονητής έκανε κάτι λίγο ακατάλληλο. Ωστόσο εμείς δεν θέλαμε τότε να διαμαρτυρηθούμε για το συγκεκριμένο συμβάν “ περιγράφει στις σελίδες της αυτοβιογραφίας του.

Ενώ για το πιο σημαντικό περιστατικό , πάντα με τον ίδιο προπονητή αναφέρει: “Λίγα χρόνια αργότερα βρεθήκαμε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο προπονητή ενώ ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα εμπορικό κέντρο. Πριν καν το καταλάβω μου είχε ανοίξει το φερμουάρ του παντελονιού μου και αρχικά έβαλε το χέρι του και μετά το στόμα του στο σημείο που με σημάδεψε για όλη μου τη ζωή. Δεν φώναξα, δεν τον κοίταξα. Απλά άνοιξα την πόρτα κι έφυγα τρέχοντας”.

Στο ίδιο βιβλίο ο σπουδαίος πυγμάχος μιλάει με λεπτομέρειες για τις περιπέτειες που είχε με τα ναρκωτικά ,το αλκοόλ, τη συζυγική απιστία αλλά και το πως πέρασε από το στάδιο του αλκοολισμού.

Παρόλα αυτά ο Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ παραμένει ένας από τους κορυφαίους μποξέρ όλων των εποχών. Στην πυγμαχική του καριέρα έχει κερδίσει τίτλους σε πέντε κατηγορίες από τη μεσαία ως την βαρέων βαρών κλείνοντας την καριέρα του με ένα ρεκόρ 36-3-1. Κορυφαία στιγμή του βέβαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Πηγή : mahitikanea.gr