onlyfighters

January 08, 2012

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Δείτε αγώνες του βετεράνου πυγμάχου ΜΑΚΗ ΚΟΛΕΘΡΑ από το 1989!

Στα αριστερά ο Μάκης Κολέθρας. Κέντρο Μιχάλης Ζαμπίδης και αριστερά Σώζος Παναγιώτης

Εμένα η πρώτη επαφή με το όνομα Μάκης Κολέθρας ήταν απ'τις περιγραφές του για το κορυφαίο ευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι EUROSPORT.

Από την wikipedia.org αντλούμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

'' O Μάκης Κολέθρας είναι Έλληνας πυγμάχος και προπονητής πυγμαχίας. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1964 στην Αθληνα και είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην πυγμαχία.
Ως πυγμάχος κέρδισε πολλές διακρίσεις με σημαντικότερη εκείνη του 1988 στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία των 71 κιλών του C.I.S.M.

Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 και κατέκτησε τρεις φορές την 5η θέση σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή του στην ομάδα της Μικτής Ευρώπης στις 11 Νοεμβρίου του 1989 ενάντια στη Βουλγαρία με αντίπαλο τον βούλγαρο πυγμάχο Rosen Ibishev θεωρείται τιμητική για την Ελλάδα γιατί ήταν ο μοναδικός έλληνας πυγμάχος που εκπροσώπησε την Γηραιά Ήπειρο στην κατηγορία των 75 κιλών. ''

Ήρθε ώρα όμως εδώ στο ONLY_FIGHTERS να δούμε τον βετεράνο πλέον πυγμάχο Μάκη Κολέθρα σε αγώνες από το παρελθόν.

Ο πρώτος αγώνας είναι απο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας στην Ισπανία το 1989 παρακαλώ! Ο αγώνας είναι προημιτελικός και ο Κολέθρας παίζει απέναντι στον Βούλγαρο Ηristo Hurnikov. O Hurnikov τότε ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και είχε πάρει πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

Mάκης Κολέθρας (μπλε γάντια) vs Hristo Hurnikov

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ




ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ





Ο δεύτερος αγώνας είναι από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας το 1989 στο στάδιο ''Ειρήνης και Φιλίας'', όπου στην κατηγορία των 71 κιλών ο Μάκης Κολέθρας αντιμετωπίζει τον Γερμανό Gusnic. H τηλεοπτική κάλυψη είναι από την κρατική τηλεόραση και στην περιγραφή είναι οι Θεοφιλόπουλος-Τρικαλιώτης.

ΚΟΛΕΘΡΑΣ vs GUSNIC

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ




ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ