onlyfighters

January 06, 2012

Νέα διοργάνωση για το ΜΜΑ τον Φεβρουάριο στην Αθήνα! Μάθετε σχετικά!



Nέα διοργάνωση για το ΜΜΑ από τον Δημήτρη Δημητρίου! Ο Έλληνας δάσκαλος μαχητικών αθλημάτων και πρώην προπονητής του Νίκου Σοκόλη έβαλε εμπρός τις μηχανές για μια νέα προσπάθεια διεξαγωγής αγώνων ΜΜΑ με την ονομασία ''THROWDOWN MMA CHAMPIONSHIP''!

Όπως διαβάζουμε μέσα από το mmalegacy.gr που είναι και χορηγός επικοινωνίας της συγκεκριμένης προσπάθειας, η πρώτη διοργάνωση THROWDOWN θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και η δεύτερη κάποια στιγμή τον Απρίλιο στο ξενοδοχείο HILTON της Λευκωσίας στην Κύπρο.
Το THROWDOWN έχει επίσης την αμέριστη συμπαράσταση της E.O.Φ.Π. (Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης) στο πλαίσιο προγράμματος ανάπτυξης των μη Ολυμπιακών στυλ της FILA. Έτσι το παρών στους αγώνες θα δωθεί από τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας πάλης, τον Καρδιτσιώτη Κώστα Θάνο, τον πρόεδρο των μη Ολυμπιακών στυλ πάλης, τον Δημήτρη Τραμπάκουλο και πολλούς Ολυμπιονίκες. Η εποπτεία των αγώνων θα ανήκει στον διεθνή διαιτητή της FILA, ιατρό Πέτρο Δρακάκη, ενώ στην παρουσίαση θα είναι ο Βελισσάριος Μάμουλας.


Πάμε να δούμε τώρα τη μορφή που θα έχουν οι αγώνες σε αυτή την πρώτη διοργάνωση.

Συνολικά θα υπάρχουν 16 μαχητές ΜΜΑ, οι οποίοι θα σχηματίσουν 4 τετράδες στα 68, στα 77, στα 85 και στα 93 κιλά. Οι γύροι θα είναι των 5 λεπτών και θα ισχύουν οι διεθνείς κανόνες αγώνων ΜΜΑ.
Στις τετράδες θα υπάρχουν 2 αθλητές από την Κύπρο, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και τέσσερα Superfights στα 62, 80, 93 και 110 κιλά, όπου 4 Έλληνες μαχητές θα χτυπηθούν με 4 Βούλγαρους σε δύο γύρους των πέντε λεπτών.

Τέλος το μενού των αγώνων συμπληρώνεται και με δυο αγώνες Grappling, ο ένας με gi και ο άλλος no-gi, στους οποίους θα λάβουν μέρος Έλληνες αθλητές.

Συνολικά δηλαδή σε μία και μόνο διοργάνωση θα έχουμε σύνολο 28 μαχητές σε ΜΜΑ και Grappling μαζί. Eξαιρετικό μου ακούγεται και πάρα πολύ οργανωμένο. Για να δούμε...

Ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε σχετικά με το THROWDOWN:
''Πιστεύω ότι οι καλύτεροι Έλληνες mma'ers, αν εξαιρέσουμε 2-3 αθλητές, είναι ημιεπαγγελματίες και η διάρκεια του αγώνα για αυτό το επίπεδο αθλητών είναι συνήθως δύο γύροι των πέντε λεπτών. Στο THROWDOWN θα διαγωνισθούν 1Χ5' ώστε οι αγώνες να είναι γρήγοροι και η δράση ασταμάτητη''.

Πολύ καλή επιτυχία ευχόμαστε σε αυτή τη πρροσπάθεια και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με αυτούς τους αγώνες.
Πάντως με τις ειδήσεις που έσκασαν σήμερα, χαμός προβλέπεται να γίνει το 2012 με το ΜΜΑ! GFC, EFL, THROWDOWN... σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;