onlyfighters

January 02, 2012

EDITORIAL: ''Απόλυτη Μάχη 2 vs THE BATTLE 2''. Μια... οργανωτική σύγκριση!


Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε το ''Απόλυτη Μάχη 2'' που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Δεκεμβρίου.

Σημαντικά δείγματα ανοργανωσιάς κατά την άποψή μου για το ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ. Αθλητές που λίγες μέρες πριν δεν ήξεραν με ποιόν θα χτυπηθούν, που δεν ήξεραν καν ότι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια διαδικτυακής προβολής (να 'ναι καλά οι φίλοι που με ενημέρωσαν για κάτι αγώνες στη Θεσσαλονίκη) δεν έγινε.

Επίσης μόνο σε μένα κάνει πολύ μεγάλη αρνητική εντύπωση αυτό που είδα γραμμένο από τον Δημήτριο Παπαδόπουλο των Ultra Fighters Team στο mmafight.gr, ότι λόγω του μικρού αριθμού αγώνων και για να μην τελειώσει γρήγορα η διοργάνωση συμφωνήθηκε να παρεμβαίνει η διαιτησία, όπου αυτό είναι δυνατόν, για να επιμηκύνεται ο αγώνας χωρίς να επηρεάζεται το τελικό
αποτέλεσμα; Είναι θεμιτό κάτι τέτοιο;
Πάντως η παρουσία πολλών θεατών στο ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ 2 -για 1200 διάβασα- δείχνει τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για τέτοιο θέαμα. Η ευθύνη λοιπόν για ένα όσο πιο δυνατόν άρτιο αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη.

Και από την άλλη έχουμε το ΤΗΕ ΒΑΤΤLE.
Μη μου πει κανείς η μία διοργάνωση είναι Θεσσαλονίκη, η άλλη είναι Αθήνα, άλλα ποσά μπορούν να διαθέσουν αυτοί οι διοργανωτές, άλλα λεφτά οι άλλοι ή κάτσε να γίνει πρώτα και μετά γράψε. Δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό επίπεδο ή το πόσο φαντασμαγορικό είναι κάτι, αλλά για το πως οργανωτικά χωρίς καθόλου λεφτά μπορείς να βγάζεις μια πολύ καλύτερη εικόνα του προϊόντος σου προς τα έξω.

Επίσης, για να το ξεκαθαρίσω, εγώ καλή κουβέντα δεν χρωστάω σε κανέναν εδώ μέσα. Αυτό που πιστεύω γράφω. Αυτή είναι η σχέση που θέλω να έχω με όλους όσους μπαίνετε εδώ. Ντόμπρα και ειλικρινής. Γι'αυτό και πιστεύω έχετε κάνει το ONLY_FIGHTERS νούμερο ΕΝΑ στο είδος του. Και μου το λέτε αυτό και σας ευχαριστώ.



Πρώτος εδώ -όταν όλοι το εκθίαζαν- είπα για το THE BATTLE 1 ότι είναι μεγάλη βλακεία το 999 θεατές και η μη ύπαρξη main event. Τί θα πει διοργάνωση χωρίς main event; Δεν ΄πα να είναι κόνσεπτ απ'το εξωτερικό. Δε μου λέει τίποτα αυτό. Υποστήριξα επίσης πως τέτοια θεάματα πρέπει να ΄ναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο ανά πάσα στιγμή.
Βλέπω λοιπόν πως σε αυτά που έκανα κριτική έγιναν αλλαγές. Και όπως τότε είπα λάθη και αστοχίες που διακρίνω, έτσι και τώρα για να είμαι τίμιος πρέπει να αναφερθώ και στα καλά.


Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης -τον θεωρώ ''γάτα'' στο είδος του- και η ομάδα πίσω από τη διοργάνωση, προσάρμοσαν το THE BATTLE 2 σε πιο εμπορικά δεδομένα. Προετοίμασαν τη πρώτη διοργάνωση και θεωρώ πως διαπίστωσαν και οι ίδιοι αλλαγές που έπρεπε να συμβούν για το καλό όλων. Γίνονται με λίγα λόγια καλύτεροι. Έτσι θα έχουμε φυσικά main event ''Mπιτάκος vs Χαχαμίδης'' και επίσης φεύγει -ελέησον!- το νούμερο 999 απ΄την αφίσα.

Ξέρουμε 3 μήνες πριν ζευγάρια μαχητών που θα δούμε, φτιάχνονται promo βίντεο, γίνονται συνεντεύξεις, διαδικτυακή (μέχρι και τηλεοπτική) προβολή κτλ. κτλ. . Oργανωμένα πράγματα δηλαδή με όραμα και στόχο. Σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Επίσης επειδή μιλάω με μαχητές και ανθρώπους του χώρου, τα σχόλια για το THE BATTLE είναι πολύ θετικά.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να θίξω με την ευκαιρία και δεν αφορά άμεσα το THE BATTLE ή την ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΧΗ είναι τα χρηματικά ποσά που πληρώνονται οι μαχητές σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Έφτασαν στα αυτιά μου αμοιβές που θεωρώ ότι είναι απίστευτα χαμηλές. Αυτά τα παιδιά ιδρώνουν, ματώνουν, φτάνουν τα σώματά τους σε απίστευτα όρια και να παίρνουν 100 με 300 ευρώ για αγώνα δεν το βρίσκω δίκαια τιμή. Τραγικά χαμηλή τη βρίσκω για να είμαι εντελώς ειλικρινής μαζί σας.

Εγώ αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω γενικά τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να διεξάγουν τέτοια events, να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους μαχητές, γιατί χωρίς αυτούς ούτε διοργανώσεις υπάρχουν, ούτε μπίζνες γίνονται, ούτε τίποτα. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και αυτούς εγώ μέσα από εδώ υποστηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω.

Yστερόγραφο 1: Τα βίντεο από την τηλεοπτική κάλυψη του ''THE BATTLE 1'' και της ''ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΜΑΧΗΣ 1'' θα τα δούμε κάπου aπό DVD, διακδικτυακά ή τηλεοπτικά το 2012 ή να περιμένουμε κάποια στιγμή το 2020;

Υστερόγραφο 2: Η κριτική πάντα γίνεται καλοπροαίρετα για να βλέπουμε ακόμα καλύτερα πράγματα στην Ελλάδα και να ... οργανωνόμαστε!

Εις το επαναγράφειν!

ONLY_FIGHTERS