onlyfighters

November 10, 2011

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων στο Παγκόσμιο της FILA για νέους-έφηβους-βετεράνους

Oι Έλληνες μαχητές στο βάθρο των νικητών

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οργανώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης FILA για τα στιλ της Πάλης Υποταγής (Grappling Gi-No Gi), Μάχης Υποταγής (Combat Grappling) και Παγκρατίου (Pankration) με κατηγορίες εφήβων, νέων και βετεράνων στο Ταμάσι της Ουγγαρίας από 04 έως 06 Νοεμβρίου.

Συμμετείχαν 14 χώρες όπως η Αμερική, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Ρωσία, Σερβία, Λιθουανία, Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία και άλλες. Μεγάλη συμμετοχή από όλες τις χώρες με αθλητές σε όλα τα επίπεδα, συμμετοχή που σε κάποιες αποστολές έφτανε τους 70 αθλητές.

Την χώρα μας εκπροσώπησαν τρεις αθλητές στην κατηγορία των βετεράνων .

Στην φωτογραφία ο Mάνος Βασιλείου με τον Πάνο Κερασοβίτη

Ο δάσκαλος των Μονομάχων Λάρισας Νίκος Κοτασίδης ο οποίος αγωνίσθηκε στον τελικό της κατηγορίας 110 κιλών Grappling No Gi και πήρε το αργυρό μετάλλιο, ο δάσκαλος των Dragon’s Fighters στην Σκόπελο Μάνος Βασιλείου αγωνίστηκε στην κατηγορία 90 κιλών Grappling No Gi καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ο δάσκαλος των Μαχητών Τρικάλων Πάνος Κερασοβίτης που χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία 65 κιλών Combat Grappling πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Στη φωτογραφία ο Μάνος Βασιλείου λίγο πριν τις πρώτες λαβές με τον Πολωνό

O δάσκαλος των Dragon’s Fighters στην Σκόπελο Μάνος Βασιλείου μας είπε:

"Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή μας η προσπάθεια, όλων αυτών των μηνών έφτασε στο τέλος της για εμένα και τους Νίκο Κοτασίδη και Πάνο Κερασοβίτη που μαζί εκπροσωπήσαμε την χώρα μας σε αυτήν την διοργάνωση στην κατηγορία των βετεράνων .

H φωτογραφία από τη μάχη του Μάνου Βασιλείου με τον Ούγγρο Vincze

Όσον αφορά την διοργάνωση αυτή κάθε αυτή, με κόπο ευγενικά θα πω ότι ήταν μια πάρα πολύ κακή διοργάνωση και θα μου επιτρέψεις Chris να μην επεκταθώ σε λεπτομέρειες προς τούτο.

Εδώ ο Μάνος Βασιλείου με τον Ούγγρο Vincze

Θέλω μόνο να υπογραμμίσω μόνο πως στην Ουγγαρία συμμετείχαν αρκετές χώρες με αρκετούς βετεράνους και με πάρα πολλά παιδιά στους έφηβους και νέους σε όλα σχεδόν τα στιλ. Από την μια χαιρόμουν να βλέπω παιδιά από όλες αυτές τις χώρες (αγόρια και κορίτσια) να δουλεύουν στις παλαίστρες με τόση δεξιοτεχνία και πάθος, από την άλλη λυπόμουν που για άλλη μια φορά η Ελλάδα ήταν απούσα από μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση στα παιδικά εφηβικά και τμήματα νέων, μιας και η αποστολή μας αποτελούνταν μόνο από τρεις βετεράνους σε ηλικία αθλητές. Και αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι πως κάθε παιδί αγωνίσθηκε σχεδόν σε όλα στα στιλ στην κατηγορία του. Είδα τα ίδια παιδιά να παίζουν και Grappling GI και No Gi και Combat Grappling και Παγκράτιο, δείχνοντας το επίπεδο της προπόνησης τους και των δασκάλων τους.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ .

Πηγή: mmafight.gr