onlyfighters

November 01, 2011

Το Muay Thai στους Ολυμπιακούς Αγώνες ;


Το Muay Thai «κτυπά» με 80 εκατομμύρια την πόρτα της ΔΟΕ

Ο πρόεδρος του Senate Committee of Sports, Narumon Siriwat κάλεσε σε συνάντηση τον πρόεδρο του IFMA και Amareur Muay Thai Association, Dr Sakchai Tapsuwan, με σκοπό την προώθηση του αθλήματος και στόχο την ένταξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και το Muay Thai είναι παγκοσμίως γνωστό και αναγνωρισμένο σε 128 χώρες, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Έτσι με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του αθλήματος, ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα 17 εκδηλώσεων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Η πρεμιέρα θα γίνει με τη διοργάνωση «King's Cup» στις 5 Δεκεμβρίου και το όλο εγχείρημα θα στοιχίσει περίπου 80 εκατομμύρια.

Το μισό ποσό θα χορηγηθεί από την κυβέρνηση και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τα μέλη του Muay Thai σε όλον τον κόσμο.

Ο Sakon Wannapong, υποδιοικητής των αρχών αθλητισμού της Ταϊλάνδης, σημείωσε πως είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην προώθηση του Muay Thai ώστε να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Επίσης, σημείωσε πως θα εισηγηθεί για επενδύσεις από την κυβέρνηση ώστε να διευκολυνθεί το ετήσιο πρόγραμμα και φυσικά να γίνει το Muay Thai διάσημο σπορ σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή : mahites.gr