onlyfighters

November 04, 2011

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ''ΤΗΕ BATTLE'' !


Έφτασε η ώρα και για το δεύτερο μέρος με την ανάλυση και τις προβλέψεις για τις μάχες του ''THE BATTLE''. Τα κείμενα παρουσίασης των αγώνων ανήκουν στο ringstories.gr, ενώ οι προβλέψεις φυσικά σε εμάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ''THE BATTLE'' γίνεται αύριο Σάββατο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.


ΜΑΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΕΝΤΕ! (KICKBOXING: ΖΩΝΗ WKF ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ HEAVYWEIGHT)

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ vs KIRK KRUBA

Το πόστερ της μάχης τους

Ο TOWER Κώστας Αγγελής έχει την πιο ραγδαία ανάπτυξη καριέρας Έλληνα kickboxer το έτος 2011. Σε έναν αγώνα που καποιοι τον επέλεξαν μάλλον ως "θύμα", κέρδισε τον Μιχαλούδη και πήρε τη ζώνη WKF Ελλάδος. Δύο μήνες μετά ξεκαθάρισε το ενδεχόμενο διεκδίκησης της από τον Big George Σενεκίδη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έχει πειθαρχία "Ιάπωνα", ύψος 2.03 μ. , ανεβαίνει σε δύναμη και έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση πρωταθλητή. Ο προπονητής του κ. Παναγιώτης Δρίνας υπογράφει ότι ο TOWER είναι σκληρός και διψάει για διακρίσεις.



Ο Kirk Kruba είναι αυτό που λέμε "ξενερωτικά ψυχρός". Παιδί της ολλανδικής σχολής ξέρει ότι πρώτα θα μπλοκάρει και μετά θα δώσει ένα συνδυασμό από 3-4 χτυπήματα. Αν ξεκινήσει από χέρια θα καταλήξει σε πόδια και τουμπαλιν! Ψυχρή μηχανή. Ακόμα κι όταν ο αντίπαλος του είναι κάτω δε θα πανηγυρίσει! Όποιος βιαστεί να πει ότι άλλη μια ζώνη που παίζεται σε ελληνικό έδαφος θα πάει σε Έλληνα -σιγουράκι-, μαλλον δεν έχει δει το Κ.Ο του Kruba στο It's Showtime FAST & FURIUS του Βελγίου στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Θα καταφέρει ο Αγγελής να κάνει άλλη μια νίκη και να ανοίξει τα πανιά του για διεθνή καριέρα ή ο Kruba θα επιστρέψει στην πατρίδα του με ενθύμιο μια ζώνη που κέρδισε στην "ετοιμη προς πτώχευση" Ελλάδα ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS: Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας πραγματικά δεν ξέρεις τί αποτέλεσμα θα έχει. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ κοντά. Δίνω ένα 55% για νίκη στον Αγγελή γιατί θα παίζει στην έδρα μας και επίσης επειδή τον συμπαθώ και πολύ σαν μαχητή. Πάντως δεν θα είναι εύκολος ο Kruba. Αντιθέτως μάλιστα, δεν αποκλείω νίκη του. Για να δούμε όμως. Αμφίρροπο το ματσάκι αυτό και θα εξαρτηθεί από το ποιός από τους δύο θα βρίσκεται σε καλύτερη βραδιά. Μακάρι να κερδίσει ο Έλληνας μαχητής!


MAXH ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΞΙ! (KICKBOXING K-1 / -72 kg)

ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΕΝΟΦ vs KΩΣΤΑΣ ΑΣΟΝΙΤΗΣ

Στη φωτογραφία ο Στάθης Μπένοφ

O Στάθης Μπένοφ φέρει ακόμα τον τίτλο του μεγαλύτερου ταλέντου -μετά τον Μιχάλη Ζαμπίδη- που πέρασε από την Ελλάδα στην κατηγορία του. Έχει μια καριέρα τεράστια με κατακτήσεις πολλών τίτλων και ζωνών. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να γίνει το εμπορικό όνομα που αρμόζει στις διακρίσεις του. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έδειξε να εξελίσσεται και ενώ θα έπρεπε να έχει "καθαρίσει" τους εγχώριους αντιπάλους και να ανοίξει τα φτερά του για καριέρα στο εξωτερικό, έκανε ήττες μέσα στην Ελλάδα. Πλέον δείχνει να έχει σοβαρευτεί. Η αλλαγή προπονητικού team σίγουρα θα τον βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά. Η ομάδα BG έχει την εμπειρία, την όρεξη και τη γνώση για να φτάσει τον Μπένοφ εκεί που του αξίζει. Αν θέλει να μπει ξανά δυναμικά στις μεγάλες διοργανώσεις θα πρέπει να ξεπεράσει ένα αντίπαλο που έρχεται στην Αθήνα για να τον βγάλει Κ.Ο.



Στη φωτογραφία από δεξιά ο Κώστας Ασονίτης

Ο
Κώστας Ασονίτης είναι ένας αθλητής που δυστυχώς οι "ιντριγκες" μεταξύ των παραγόντων στο ελληνικό kickboxing (ευχόμαστε να τελείωσε αυτή η μαύρη σελίδα) του στέρησαν τη μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Όταν αυτός πήγε στο ENFUSION, το μεγαλύτερο reality kickboxing του κόσμου, στην Αθήνα καποιοι μάλωναν ακόμα για την καρέκλα! Η κατάκτηση της ζώνης WKN πέρασε στα ψηλά γράμματα στον ελληνικό Τύπο! Ο προπονητής του Τάτσης Τσιριγκάκης είναι γνωστός για τη σκληρή προπονητική του και το πάθος του για νίκη των αθλητών του με Κ.Ο. Ο Κώστας έχει πλέον μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια κακώς δεν πρωταγωνιστούσε στην Αθήνα.
Αυτή η μάχη δεν θα πάει σίγουρα στα σημεία!
Θα καταφέρει ο Μπένοφ να φωνάξει παρόν με μια μεγαλειώδη νίκη ή ο Ασονίτης θα επιβεβαιωθεί όταν υποστηρίζε εάν ήταν μέσα στις "κλίκες" θα ήταν το πρώτο όνομα στην Ελλάδα στην κατηγορία του ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS : Αν ο Μπένοφ είναι αυτός που είδα στους τελευταίους αγώνες, τότε θεωρώ πως ο Ασονίτης θα τον τελειώσει. Θα δώσω ένα προβάδισμα 60% για νίκη στον Ασονίτη και ένα 40% στον Μπένοφ. Δεν έχω ιδέα πως θα παρουσιαστεί ο Μπένοφ μετά το καινούριο team που τον ανέλαβε. Ίσως κάνει και την έκπληξη. Το προβάδισμα πάντως για μένα το έχει ο Ασονίτης.


MAXH NOYMEΡO EΠΤΑ! (ΚΙCKBOXING K-1 / 72kg)

ΦΛΩΡΙΑΝ ΜΑΡΚΟΥ vs ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΚΟΥΜΠΑΒΑΣ

Στη φωτογραφία ο Μελέτης Κακουμπάβας

Ο Nightmare είναι ο πλέον θεαματικός μαχητής στην Ελλάδα στην κατηγορία του και δεν είναι τυχαίο ότι έχει το υψηλότερο κασέ παρά το γεγονός ότι δεν είναι αήττητος. Ο Κακουμπάβας , γνήσιος "σκύλος" του Τάσου Τσάλα, παίζει ολλανδικό kickboxing, παίζει συνερχώς "μπροστά", ψάχνει το Κ.Ο και τον τρόπο που εμφανίζεται μέσα στα gala, θα ζήλευε ακόμα και ο Gago Drago. Το είπε ξεκάθαρα για τον Φλοριάν. Θέλει να τον κάνει να σταματήσει το kickboxing (θα το δείτε σύντομα στο trailer του THE BATTLE). Eάν χάσει αυτό τον αγώνα, ο Τσάλας θα στον στείλει να φτιάχνει τσιμέντο στην Χαλκίδα, κάτι που αποκλείει τόσο ο Μελέτης όσο και η ομάδα του. Δε θέλει μόνο τη νίκη, θέλει και το θεαματικο Κ.Ο.

Στη φωτογραφία ο Φλοριάν Μάρκου

Ο ΤΝΤ είναια αυτό που λέμε "καρδιογράφημα" στην καριέρα του. Ο Φλοριάν Μάρκου μπορεί να πατήσει μεγάλα ονόματα όπως ο Μπένοφ & ο Σύρος, αλλά να χάσει από κάποιον παγκοσμίως άγνωστο αντίπαλο. Έχει ψυχή λιονταριού και έκρηξη... βόμβας. Θέλει αυτή τη ρεβανς από το NO LIMITS όσο τίποτε άλλο! Όταν πήρε τη ζώνη του NO LIMITS στον αγώνα του με τον Αλέξη Σύρο αμέσως δήλωσε ότι τώρα θέλει τον Κακουμπάβα.

Δείτε το!



Και εδώ δείτε την απάντηση του Μελέτη Κακουμπάβα που δώθηκε μέσα από το promo trailer της μάχης.



Ο προπονητής του κ. Αρμάγος, μετά τη ...φυγή του Βασίλη Κακαρίκου από τη σχολή του, πλέον έχει μοναδικό "πνευματικό του παιδι" τον Φλοριάν. Δουλέυουν μαζί στο ΜΑΧ για να τελειώσουν όπως λένε τον μύθο του Nightmare! Ο Φλοριάν ακόμα διαμαρτύρεται για την άδικη όπως λέει ήττα του από τον Κακουμπάβα και την κακή διαιτησία στον αγώνα που έχασε!
Αυτή η ρεβανς επιτέλους κλείστηκε!
Όλοι την ήθελαν αλλά δεν υπήρχαν οι συνθήκες να γίνει!
Το THE BATTLE τα κατάφερε!
Θα κλείσει ο Κακουμπάβας το στόμα του Μάρκου που όπου σταθεί και όπου βρεθεί ζητάει ρεβάνς, ή ο ΤΝΤ θα καταστρέψει το όνομα του Nightmare που ξεκινά καριέρα στο εξωτερικό;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS : Λοιπόν αυτός για μένα είναι ο πιο ενδιαφέρον αγώνας της βραδιάς. Είναι το δικό μου main event. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Συμπαθώ πάρα πολύ τον Φλόριαν Μάρκου, πιστεύω όμως πως τελικός νικητής θα είναι ο Μελέτης Κακουμπάβας. 70% για νίκη στον Μελέτη και 30% στον Φλόριαν. Θα είναι πολύ δύσκολο το βράδυ για τον Φλόριαν, ειδικά αν δείξει το πρόσωπο που είδαμε στον τελευταίο αγώνα του στο ''NO LIMITS''.


MAXH NOYMEΡΟ ΟΧΤΩ! (ΚΙCKBOXING -K1)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΩΡΟΣ vs ALI CENIK


Στη φωτογραφία ο Αντώνης Τζώρος

Ο WRAGLER είναι ο πιο έμπειρος εν ενεργεία Έλληνας heavyweight kickboxer. Δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα για καριέρα στο εξωτερικό, αλλά όταν πρέπει να περάσεις τα "βουνά" Tomas Hron &Mckinnon για να κάνεις καριέρα δεν είναι και εύκολο πράγμα.
Η ψυχή του Αντώνη Τζώρου και η "ξυλοχωρητικότητα" του είναι παροιμιώδης. Ποτέ δεν χάνει με Κ.Ο με όπoιο και να πάιξει! Ποτέ δεν κερδίζει στα σημεία, παρά μόνο με Κ.Ο. Είναι νοκαουτίστας και τα χτυπήματα του ακούγονται έξω από το στάδιο. Πλέον είναι μέλος της GFC TEAM και προπονείται στο MMA GYM με τον Γιάννη Κακαράκη. Εάν είναι τυπικός στην προπονήσεις του και έχει κάνει focus στον αγώνα θα έχει και τη δυναμη και την ταχύτητα στα χτυπήματα του.




Στη φωτογραφία στα δεξιά είναι ο Ali Cenik

Ο TORNADO είναι μια κλασική περίπτωση Τούρκου που μεγάλωσε στην Ολλανδία και εκεί έμαθε την τέχνη του kickboxing. Ο Ali Cenik ζει και επιβιώνει από το kickboxing. Αυτή είναι η κύρια δουλειά του! Έχει άπειρα επαγγελματικά παιχνία, 4 μόνο ήττες και καμία ήττα με Κ.Ο. Είναι πολύ γρήγορος για heavyweight αλλά όχι ο αθλητής που φοβάσαι ότι εάν περάσει ένα δυνατό χτύπημα του θα σε γκρεμίσει. Δίνει πάνω από 8 επαγγελματικούς αγώνες το χρόνο, είναι πολύ έξυπνος στο παιχνίδι του. Λατρεύει το θέαμα και συνήθως σε κάθε γύρο ,σύμφωνα με τις στατιστικές, χτυπά περισσότερες φορές τον αντίπαλο του . Είναι πραγματικός Tornado.
Θα καταφέρει ο Τζώρος μπροστά στο ελληνικό κοινό να επιστρέψει στις νίκες ή ο Tornado θα σηκώσει την τουρκική σημαία μέσα στην Αθήνα, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Wragler ότι ήρθε η ώρα να παρατήσει το kickboxing ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS: O Aντώνης Τζώρος έχει φάει πολύ ξύλο στα ευρωπαϊκά ρινγκ. Αυτή είναι η αλήθεια. Πολλοί Έλληνες όμως το έχουν πληρώσει ακριβά όταν χτυπήθηκαν μαζί του. Δεν πιστεύω ότι η δυνατή γροθιά του Τζώρου θα τον βοηθήσει για να κερδίσει τον Τούρκο. Δίνω 70 % πιθανότητες νίκης στον Cenkiz και 30% στον παθιασμένο Τζώρο. Βασικά πιστεύω η μάχη θα κριθεί στα σημεία. Δεν πέφτει νοκ άουτ ο Τζώρος ιδιαίτερα μπροστά στο ελληνικό κοινό.


MAΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΝΙΑ! (MMA - UFC RULES)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΗΣ vs CEDRIC IGARGIOLA

Στη φωτογραφία ο Νίκος Σοκόλης

Το όνομα του Νίκου NITRO Σοκόλη είναι συνιφασμένο με το ελληνικό ΜΜΑ. Ο πρωταθλητής Ελλάδος Νίκος Σοκολης στο kickboxing αποφάσισε εδώ και περίπου μια πενταετία να βάζει μόνο "κομμένα" γάντια. Στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει κανένας αντίπαλος να τον κερδίσει, ενώ στο εξωτερικό μετρά μόνο δύο ήττες στο ΜΜΑ. Από το καλοκαίρι άλλαξε προπονητικό team και πλέον ως μέλος της GFC TEAM κάνει BJJ με τον blackbelt David Δημόπουλο και striking με τον κ. Τζότζο. Κανένας δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει όταν μπει στο ρινγκ του "THE BATTLE" όντας μακρυά από τα έως χθες "προπονητικά λιμέρια" του κ. Δημήτρη Δημητρίου. Ο ίδιος θέλει να κάνει διεθνή καριέρα και αυτή η νίκη θα του δώσει ένα ακόμα bonus στο διεθνές rating. Η ήττα μοιάζει απαγορευτική για τον ΝΙTRO και η διαχείριση του άγχους θα αποτελέσει σίγουρα σημαντικό παράγοντα στην απόδοση του.



Ο Γάλλος Cedric Igargiola μόνο για διακοπές δε θα έρθει στην Ελλάδα. Έχει εννέα επαγγελματικούς αγώνες ΜΜΑ και ΚΑΜΙΑ ήττα. Η ψυχολογία των αθλητών που είναι αήττητοι είναι πάντα στα ύψη και ο συγκεκριμένος αθλητής είναι μαχητής που δεν το βάζει με τίποτα κάτω. Όταν τον πρωτοβλεπεις μπορεί και να μην "τρομάζεις" αφού δεν είναι "κομμάτια", αλλά ο σωματότυπος του θυμίζει πολύ τον βασιλιά ...Fedor Emelianenko. Συμπαγής και με παγερό βλέμμα θα έχει στη γωνία του τον δάσκαλο πατέρα του και φυσικά αυτή η νίκη θα του ανοίξει διάπλατα τα πανιά για συμμετοχή σε μεγάλα promotions.
Θα συνεχίσει ο Νίκος Σοκόλης το αήττητο σερί του επί ελληνικού εδάφους ή ο Γάλλος πρωταθλητής θα τον "υποτάξει" στο τηλεοπτικό πανελλήνιο ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS: Εμείς είχαμε κάνει κριτική για τον αγώνα εδώ (http://onlyfighters.blogspot.com/2011/10/mma-battle.html).
Την κριτική μας -παρά τις αντιδράσεις ορισμένων- την επιβεβαίωσε ο πρώην προπονητής του Σοκόλη, ο σπουδαίος προπονητής Δημήτρης Δημητρίου εδώ (http://onlyfighters.blogspot.com/2011/10/mma-onlyfighters.html). Η πρόβλεψή μας για αυτόν τον αγώνα είναι -όπως και στον αγώνα του Zurnage με τον Καπετάνιο- 95% πιθανότητες νίκης για τον Σοκόλη και 5% για τον (κάτσε να δω πως γράφεται το όνομά του;...) Igargiola.

Εδώ τελειώσαμε την παρουσίαση του ''THE BATTLE'' που μέσα σε δύο αναρτήσεις είναι ο πιο πλήρης οδηγός που μπορείτε να βρείτε για την διοργάνωση. Γιατί όταν λέμε ότι στηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες το κάνουμε και πράξη.

Παρά τις αντιρρήσεις μας για το κόνσεπτ της διοργάνωσης, κάποιες όχι τόσο δυνατές αναμετρήσεις, καθώς και για τα promo videos που ήταν ωραία σαν έμπνευση, αλλά υστερούσαν σε εκτέλεση, μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε στο ''THE BATTLE'' να σκίσει.
Πηγαίντε και στηρίξτε το. Κυρίως τους μαχητές που έχουν φτύσει αίμα τις τελευταίες μέρες για να παίξουν σε αυτή την διοργάνωση.

Στείλτε τα δικά σας σχόλια για το ''THE BATTLE'' και τις προβλέψεις σας για τους αγώνες στο onlyfighters@hotmail.com !