onlyfighters

November 02, 2011

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ''THE BATTLE'' KAI OI ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ONLY_FIGHTERS (MEΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)


O πιο πλήρης οδηγός για το ''THE BATTLE'' που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, είναι στο ONLY_FIGHTERS! Mε τη βοηθεία του ringstories.gr σας παραθέτουμε όλες τις αναλύσεις και όλα τα παράδοξα που συνέβησαν πριν την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Τέλος θα μπορείτε να διαβάσετε τις δικές μας προβλέψεις.

Το ONLY_FIGHTERS πάντα δίπλα στις ελληνικές προσπάθειες στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων, με άποψη όμως και γνώμη!

ΜΑΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ! (KICKBOXING)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ vs ΧΑΡΗΣ ΑΡΟΥΤΙΔΗΣ

-81kg / K-1 Rules

Στη φωτογραφία ο Βασίλης Καραγιαννίδης

O Grecop Βασίλης Καραγιαννίδης είναι μόλις 21 χρονων και τον τελευταίο χρόνο κατάφερε με πολύ δυνατά παιχνίδια να εισβάλει δυναμικά στα ελληνικά promotions. Η νίκη του επί του Αλέξανδρου Χατζηχρόνογλου στο IRON CHALLENGE 2, αλλά και η επιβλητική νίκη του επί του Αλέξανδρου Γκερέκου στο NO LIMITS της Θεσσαλονίκης απέδειξαν ότι ο νεαρός αστυνομικός δεν είναι απλώς ταλέντο, μα και έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του στην Ελλάδα παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο μεγάλη εμπειρία του προπονητή του κ. Κώστα Αθανασόπουλου έχει φέρει τον άγνωστο στο ευρύ κοινό Καραγιαννίδη έως το 2009 πλέον σε περίοπτη θέση.

Στη φωτογραφία ο Χάρης Αρουτίδης

Ο
Χάρης Αρουτίδης έκλεισε πριν λίγους μήνες τα 18 και όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται μιλούν για ένα μεγάλο ταλέντο με ένστικτο κυνηγού που ψάχνει συνεχώς το K.O . Η συμμετοχή του στο fight-show είναι προϊόν του scaouting της ομάδας του THE BATTLE στην βόρεια Ελλάδα. Ο προπονητής του κ. Πολ Τσολακίδης είναι γνωστός για το σκληρό και επιθετικό παιχνίδι (έχει μεγαλώσει στην Ολλανδία) που διδάσκει στους μαθητές του και ο μικρός έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με στόχο να ξαναέρθει σύντομα αφού μια νίκη επί του Καραγιαννίδη θα του ανοίξει το δρόμο για τα μεγάλα ελληνικά gala.
Θα συνεχίσει το σερί των νικών του ο Καραγιαννίδης ή θα υπερισχύσει η άποψη ότι οι μαχητές της βόρειας Ελλάδας τιμωρούν όποιων βρουν σε αθηναϊκό ρινγκ ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS: Προβλέπουμε νίκη του Βασίλη Καραγιαννίδη. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος ο Χάρης Αρουτίδης, πιθανότατα να δυσκολέψει αρκετά τον Καραγιαννίδη, αλλά η εμπειρία του Βασίλη το πιθανότερο είναι να υπερισχύσει. Σωματικά βρίσκετε σε εξαιρετική κατάσταση ο Χάρης, αλλά στο ρινγκ δεν αρκεί μόνο αυτό. 70% για νίκη στον Καραγιαννίδη και 30 % στον Αρουτίδη. Μόνο το πάθος του Αρουτίδη μπορεί να κάνει την ανατροπή. Για να δούμε!


ΜΑΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ! (KICKBOXING)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ vs ISMAEL EL BRUZINI

Στη φωτογραφία ο Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου

O Professor Αλέξανδρος Χατζηχρόνολου είναι ο αθλητής με την πιο σταθερή ανοδική πορεία στην κατηγορία του. Με άρτιο τρόπο σκέψης και στην προσωπική του ζωή , στήνει με τη βοήθεια του προπονητή του κ. Νίκου Ασκητή μια καριέρα που έχει παρόν αλλά και μέλλον. Μετά τη νίκη του επί του Καραγιαννίδη στο It's Showtime της Αθήνας, έχασε από τον ίδιο αντίπαλο 2 μηνες μετά, κέρδισε στην Χαλκίδα έναν καλό Ολλανδό αθλητή και το καλοκαίρι αντί για διακοπές έκανε σκληρή προετοιμασία για το ΝΟ1 reality kickboxing του κόσμου, το ENFUSION. Δεν παίζει πλέον στατικά, δεν ψάχνει μόνο τα σημεία και γνωρίζει καλά ότι το επιθετικό παιχνίδι θα τον ανταμείψει στο μέλλον για να διατηρήσει το ήδη υψηλό κασέ του για τα ελληνικά δεδομένα. Εργάζεται στο γυμναστήριο του Μιχάλη Ζαμπίδη από τον οποίο σίγουρα έχει να κερδίσει πολλά.

Το πόστερ της μάχης Χατζηχρόνογλου - El Bruzini

Ο Μαροκινός
Ismael El Bruzini έμαθε kickboxing στην χώρα που έχει βγάλει πολλά μεγάλα ονόματα. Τα πόδια του είναι φωτιά και η συνεργασία του με τον respect κ Γιώργο Μάλλιο (πρώην προπονητής του Μιχάλη Ζαμπίδη) δηλώνει ότι τα χέρια δεν τα έχει μόνο για να μπλοκάρει. Ο κ. Μάλλιος μιλά για ένα "διαμάντι" που έχει στα χέρια του και αυτά τα λόγια αρκούν όταν βγαίνουν από το στόμα του δασκάλου των δασκάλων. Ως επισφράγιση όλων αυτών ήρθε και η ζώνη της WKA που κατέκτησε ο Ismael στην Κύπρο τον περασμένο Ιούνιο.
Θα κρατήσει τα σκήπτρα στα -81kg ο Χατζηχρόνογλου ή ο κ. Μάλλιος μετά την αποχώρηση του από την ομάδα του Μιχάλη Ζαμπίδη επιστρέφει με ξένο αθλητή για να τιμωρήσει το συνεργάτη του πρώην αθλητή του, με τον οποίο χώρισαν με άσχημο τρόπο ;

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟNLY_FIGHTERS : Θεωρώ ότι ο καλύτερος Χατζηχρόνογλου θα κερδίσει τον Μαροκινό. Και εδώ θα δώσω το προβάδισμα με μεγάλη διαφορά στον Έλληνα Αλέξανδρο. 80% με 20%.

ΜΑΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΡΙΑ! (KICKBOXING)


Itsara Tamnanchiwit vs NIKOΣ ΓΚΙΚΑΣ

Στη φωτογραφία ο Νίκος Γκίκας

Ο Νίκος Γκίκας αρχικά ήταν να χτυπηθεί με τον Σταύρο Εξακουστίδη. Ο Εξακουστίδης όμως έσπασε το χέρι του και αντικαταστάθηκε απ'τον Ταϋλανδό Itsara Tamnanchiwit.
Διαβάστε το χρονικό αυτής της μάχης όπως την κατέγραψαν οι διοργανωτές:

Άλλος ένας τραυματισμός, μόλις 10 μέρες πριν το "
THE BATTLE" έφερε αρχικά αναστάτωση στους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Ο Σταύρος Εξακουστίδης έσπασε το αριστερό του χέρι σε τρία σημεία κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Ο μαθητής του Παναγιώτη Δρίνα προσπάθησε να χτυπήσει με αριστερό κροσέ συναθλητή του στη σχολή Α.Σ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και το κροσέ του προσέκρουσε στο γόνατο του αντιπάλου του.
Η "άχαρη" άμυνα του συναθλητή του, με την οποία προσπάθησε να αποφύγει το αριστερό κροσέ του Εξακουστίδη στο στομάχι και η δύναμη με την οποία ο Σταύρος έδωσε αυτό το χτύπημα είχαν σαν αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του στο μικρό δάχτυλο, τον καρπό και την παλάμη!

Ο αγώνας του Σταύρου Εξακουστίδη με τον Νίκο Γκίκα ήταν ένας αγώνας φωτιά για τους υπεύθυνους του fight show αφού ο μεν Σταύρος θα έπαιζε "εντός έδρας" και θα έδινε τα πάντα για ένα θεαματικό παιχνίδι, ο δε Νίκος ήταν σε άριστη φόρμα σύμφωνα με τον Γιάννη Θεοφάνους και θα κηνυγούσε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και το θεαμα, κάτι στο οποίο δε μας είχε συνηθίσει.
Αυτός ο αγώνας θα ήταν αυτό που λέμε "αγώνας δίχως άυριο" για τους δύο αθλητές, αφού ο νικητής και ειδικά εάν η νίκη ερχόταν με Κ.Ο θα άφηνε πίσω τον αντίπαλο του και θα ανέβαινε σκαλί στην ελληνική επαγγελματική κατάταξη.

"Όλοι οι αγώνες του THE BATTLE θα είναι φωτιά και κανένας αγώνας δε θα γίνει απλώς για να είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα των αθλητών από όλες τις σχολές" είχαν δηλώσει από την πρώτη ημέρα παρουσίασης του premium fight show οι υπεύθυνοι.

Στο άκουσμα του τραυματισμού του Εξακουστίδη και λόγω των κιλών (-69kg) που είναι συνηθισμένα στην Ελλάδα, έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολλά ονόματα αθλητών.
"Ξαναζεσταμένο φαγητό" ήταν η ατάκα για τα περισσότερα από τα matcmaking που προτάθηκαν.
Η απόφαση αρχικά ήταν να πάνε σε ένα νέο παιδί που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο, έχει ταλέντο και προέρχεται από μια σχολή που παίζει επιθετικό kickboxing.
Τελικά αποφασίστηκε να πάνε στη λύση του πλεόν έμπειρου μαχητή που ζει και προπονείται στην Ελλάδα. Μόνο που το στυλ του είναι το MUAY THAI !

Στη φωτογραφια ο Itsara Tamnachiwit (photo: Studio Karteris)

Ο Παύλος Καπώνης και το DiamondCamp διαθέτουν έναν εκπαιδευτή από την Ταϋλάνδη με 193 αγώνες στο ενεργητικό του.
Ο 32χρονος Itsara Tamnanchiwit είναι "cru" και διαθέτει πόδια "τσεκούρια" !
Παίζει και με τις δύο guard και είναι αναπάσα στιγμή έτοιμος για αγώνα, αφού προπονεί και προπονείται καθημερινά !
Το θέμα ήταν αρχικά εάν θα δεχόταν να παίξει kickboxing με όρους Κ1!
Ο Itsara Tamnanchiwit υπό τις οδηγίες του Παύλου Καπώνη δέχθηκε να παίξει το 194ο παιχνίδι στην καριέρα του, για πρώτη φορά στη ζωή του με K1 rules.

Το θέμα ήταν τώρα , τι θα έλεγε γι αυτό τον αντικαταστάτη ο δάσκαλος του Νίκου Γκίκα κ. Γιάννης Θεοφάνους.
Οι υπέυθυνοι του THE BATTLE εξήγησαν στο Γιάννη Θεοφάνους ότι ζητούν κάτι ξεχωριστό στις αναμετρήσεις του fight show τους και του έκαναν επίσημη πρόταση.
Ο δάσκαλος μίλησε με τον μαθητή και σε λιγότερο από 4 ώρες απάντησαν :
"Κανένας δε θα δεχόταν αυτό το matchmaking 10 μερες πριν το show. Εμείς έχουμε μάθει όμως να σεβόμαστε τις απαιτήσεις κάθε διοργάνωσης και να παίζουμε για το καλο θέαμα .Θα παίξουμε " !!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS :
Πόσο κρίμα που τραυματίστηκε ο Σταύρος Εξακουστίδης. Θεωρώ ότι θα βλέπαμε πολύ ξύλο και έναν αγώνα στην κόψη του ξυραφιού. Τώρα όμως θεωρώ πως ο Νίκος Γκίκας θα έχει πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη δουλειά στο ρινγκ. Λέγοντας αυτό που έχω στο μυαλό μου δεν δίνω καμμία τύχη στον Νίκο Γκίκα. Θεωρώ ότι θα πάει καναβάτσο. Δεν τον θέλω, τον θεωρώ σκληρό μαχητή, αλλά με τον Ταϋλανδό απέναντι θεωρώ πως δεν θα κρατήσει για πολύ όρθιος στο ρινγκ. Ευχόμαστε να μας διαψεύσει πανηγυρικά ο Νίκος. Μακάρι! Ασχέτως με την γνώμη μας, στον αγώνα Νίκο Γκίκα θα υποστηρίζουμε. Α, και εννοείται μαγκιά του που δεν απέφυγαν την μάχη μαζί με τον προπονητή του.


MAXH NOΥΜΕΡΟ ΤΕΣΣΕΡΑ! (MMA: ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ UFC)

Zuraby Zarnage vs Kώστας Καπετάνιος


Στη φωτογραφία ο Zuraby Zarnage

Ο Ζuraby Zarnage έχει ρεκορ 5-0 στο ΜΜΑ και μάλιστα στα τελευταία του παιχνίδια περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τους αντιπάλους του. Ανέβηκε κιλά, ανέβηκε κατηγορία και παρά το μικρό του ανάστημα αποτελεί φόβο και τρόμο σε πολλούς Έλληνες mma fighters όταν σκέφτοντε να παίξουν μαζί του. Οι ομάδα του MMA GYM ξέρει ότι έχει έναν θησαυρό στα χέρια της και σχεδιάζει με αυτόν τον αθλητή να κερδίσει ότι αγώνα τους προταθεί στις κατηγορίες 79-84kg ,73 -78kg στην Ελλάδα.

Aντίπαλος του Zuraby Zarnage ήταν ο μικρός φοιτητής ΤΕΦΑΑ Μανώλης Δημητρίου, ο οποίος όμως τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικο τροχαίο και έτσι τον αντικατέστησε ένας άλλος Έλληνας μαχητής, ο Κώστας Καπετάνιος.

Διαβάστε το χρονικό όπως καταγράφηκε απ'τους διοργανωτές:

Τι κι αν έμειναν μόνο 10 μέρες μέχρι το "THE BATTLE". . .
Τι κι αν σε 10 μέρες δύσκολα μπορεί να προετοιμαστεί ένας αθλητής για αγώνα pro mma. . .
Τι κι αν οι επιδόσεις του Zuraby Zarnage προκαλούν φόβο σε πολλούς αθλητές του ΜΜΑ στην Ελλάδα. .
Τι κι αν κανένας Έλληνας -έως χθες- δεν τολμούσε να μπει στο ρινγκ του "THE BATTLE" με τον Zura, μετά τον τραυματισμό σε τροχαίο του Μανώλη Δημητρίου. . .
Υπάρχει και ένας μαχητής - Έλληνας- που όχι μόνο δέχθηκε να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Zura, αλλά νιώθει και υπερήφανος που θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει θέαμα στο κοινό.

Ο "CAPTAIN" είναι εδώ, αρπάει την ευκαιρία και χαμογελά μπροστά στη μάχη που τον περιμένει ...

Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ο αντίπαλος του Zuraby Zarnage στη μάχη MMA του "THE BATTLE" με UFC RULES (3Χ5΄)

Στη φωτογραφία ο Κώστας Καπετάνιος (photo: Studio Karteris)

Ο
Κώστας Καπετάνιος κατάγεται από το Κιάτο Κορινθίας.
Από μικρός πέρασε από όλες σχεδόν τις πολεμικές τέχνες για να καταλήξει ότι το Thai Boxing είναι το άθλημα που τον εκφράζει! Κάποια στιγμή έκανε bodybuilding αλλά μετά ήθελε κάτι πιο "αληθινό"!

Ταξίδεψε στην Ταϋλάνδη δύο φορές και πήρε μέρος σε camp με βάση το Muay Thai.
Tα τελευταία δύο χρόνια χρόνια άρχισε δειλά δειλά να δοκιμάζει και το bjj.
Στο ταπί είδε πράγματα που μπορεί να μην του άρεσαν όταν τα παρακολουθούσε, αλλά τα βίωνε με πάθος στην προπόνηση.
Παρακολουθούσε τα ελληνικά ΜΜΑ promotions τον περασμένο χρόνο και προετοιμαζόταν για να λάβει μέρος σε κάποιο από αυτά το 2012.
Ήθελε να είναι έτοιμος.
Έκανε συνεχώς προπόνηση και στόχος του ήταν να αντιμετωπίσει τον ... Ζuraby Zarnage μόλις αποκτήσει εμπειρία !!!

Συναθλητής και επιστήθιος φίλος του είναι ο νυν συναθλητής του Zuraby στο MMA GYM Αντώνης WRAGLER Τζώρος.
Στην Κόρινθo, Captain & Wragler ήταν αχτύπητο δίδυμο στις προπονήσεις

Προπονητής του είναι ο κ. Βασίλης Μανουσιάδης και σύλλογος του ο "MMA KORINTHOS".

Στη συζήτηση με τους matchmakers του "THE BATTLE" ο CAPTAIN είπε μεταξύ άλλων:'
"Θαυμάζω τον Zuraby, είναι μηχανή.
Για να κερδίσω το σεβασμό ενός τέτοιου αθλητή πρέπει να τον κάνω να πονέσει.
Δεν έχω την εμπειρία του μέσα στο ρινγκ, αλλά πιστέψτε με έχω μεγαλύτερη εκτός " ...

Kάντε κλικ στο παρακάτω λινκ και διαβάστε την απάντηση του Zuraby σε αυτή την δήλωση του Κώστα Καπετάνιου: (http://www.mmafight.gr/greek-mma/camps--/351-zura-kapetanios-battle.html)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ONLY_FIGHTERS :
O Zuraby Zarnage θα κερδίσει άνετα και ίσως και να τελειώσει και σκληρά τον Κώστα Καπετάνιο. Ίσως έχουμε το ποιό εντυπωσιακό νοκ άουτ σε αυτή την μάχη. Πάντως ένα μπράβο για την ψυχή που έχει ο Κώστας Καπετάνιος να μπει με αυτόν τον αθλητή στο ρινγκ. 95% με 5% για Zarnage τα προγνωστικά.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ONLY_FIGHTERS!

Στείλτε μας τις δικές σας απόψεις και προγνωστικά για τους αγώνες στο e-mail μας onlyfighters@hotmail.com .

Πηγή ανάλυσης αγώνων : ringstories.gr