onlyfighters

December 23, 2011

O_F on MUSIC: ''Φέτος τα Χριστούγεννα'' τραγουδάει ο Stan.


Και η πιο εμπορική γιορτή πάνω στον πλανήτη Γη για ακόμα μια φορά έχει φτάσει. Τα Χριστούγεννα ή που τα αγαπάς πολύ ή που σου έρχεται να χώσεις μπουκέτο σε αυτόν που σου εύχεται με το χαμόγελο colgate ''Kαλά να περάσεις τα Χριστούγεννα''. Προσωπικά είναι από τις πιο αγαπημένες μου γιορτές μέσα στο χρόνο, αλλά καταλαβαίνω και όσους ξερνάνε με τα λαμπάκια, τα λαμπιόνια, και τους και καλά μεσόκοπους Άη Βασίληδες σε όλο αυτό το πανηγύρι. Ούτως ή άλλως αυτή η γιορτή είναι κυρίως για τα μικρά παιδιά, αλλά και εμείς τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε όσο γίνεται να κατεβάσουμε ταχύτητες και να μπούμε μέσα σε ένα πνεύμα μιας πιο θετικής προσέγγισης των πραγμάτων.

Αυτό που προσωπικά δεν γουστάρω με τίποτα είναι τον φασισμό της καλής διάθεσης και της ''ντε και καλά'' ντεμέκ ευτυχίας αυτές τις μέρες. Τα Χριστούγεννα (ή αργότερα και η Πρωτοχρονιά) μπορεί να είναι εξίσου υπέροχες μέρες του χρόνου αν και ακόμα δεν είσαι στα καλύτερά σου. Το θέμα είναι ότι η μελαγχολία, η κακή διάθεση ή και η στεναχώρια αυτές τις μέρες μπορούν να είναι πιο γλυκά, ειδωμένα με μια πιο χαλαρή διάθεση. Είναι η ελπίδα, ο νέος χρόνος και οι νέοι στόχοι που θες να βάλεις; Πιθανόν. Μόνος ή με παρέα, με ταίρι ή και χωρίς ταίρι, ζήσε το τώρα και πίστεψε σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα, η γέννηση του Χριστού, η γέννηση της ελπίδας για σωτηρία από οτιδήποτε πραγματικά είναι ή και αισθανόμαστε ότι είναι, σαν δεσμά.

Ο Stan κυκλοφόρησε το νέο του σινγκλ με τίτλο ''Φέτος τα Χριστούγεννα''. Ακούστε το.




Βέβαια από την άλλη στην Ελλάδα φέτος δεν ζούμε ακριβώς Χριστούγεννα. Ζούμε κάτι ... σαν να 'ναι Χριστούγεννα... αν υποθέσουμε βέβαια ότι ένα από τα must αυτής της γιορτής είναι η χαρά της κατανάλωσης και τα ευρώ δεν περισσεύουν στο περισσότερους από μας. Καλά τα λένε οι Νέβμα πάντως με σατυρική διάθεση.