onlyfighters

December 30, 2011

Οι 10 καλύτεροι μαχητές στο ΜUAY THAI για το 2011


Με περισσότερους από 200 μονομάχους να μπαίνουν στην παγκόσμια κατάταξη του WBC Muay Thai στις 19 κατηγορίες βάρους, υπάρχουν δέκα πρωταθλητές που ξεχωρίζουν. Πέντε μονομάχοι θεωρούνται οι «αόρατοι σούπερ σταρς» του 2011, με πρώτο τον 30χρονο Saenchai Sor Kingstar, που θεωρείται ο καλύτερος μονομάχος του Muay Thai στον κόσμο...

Ο πυρήνας των οπαδών του βρίσκεται στην Μπανγκόκ, ενώ όταν μπαίνει στο ρινγκ του Lumpinee stadium η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται.

Είδωλο του Muay Thai σε χώρες όπως η Ιαπωνία είναι ο Buakaw Por Pramuk που στον φετινό μεγάλο τελικό του Thai Fight στην κατηγορία welterweight κέρδισε τον Αυστραλιανό Franki Giorgi. Ο Buakaw θεωρούταν μέτριος μονομάχος μέχρι που καθιερώθηκε ως πρωταθλητής του K1.

Άλλος ένας σταρ της χρονιάς είναι ο Kem Sitsongpeenong που αγωνίζεται στην κατηγορία super-welterweight. Η φήμη του Kem χτίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια, κερδίζοντας κάθε μονομάχο στην Ταϊλάνδη και έπειτα τους κορυφαίους της Ευρώπης.

Αρκετά καλά μπορεί να πει κάποιος και για τον Sakeddao Petchpayatai, που εντυπωσίασε τους θεατές του Λος Άντζελες στην αναμέτρησή του με τον ήρωα της Αμερικής στο Muay Thai Kevin Ross. Ο Sakeddao κέρδισε το πρωτάθλημα WBC green έπειτα από ένα σερί νικών που σημείωσε στο Lumpinee stadium.

Στο Rajadamnern stadium, ο εκπληκτικός για δύο συνεχόμενα χρόνια Jomthong Chuwattana, πλέον έχει ξεμείνει από ποιοτικούς αντιπάλους που να μπορούν να αναμετρηθούν μαζί του. Είναι γνωστός και ως "Mr Perfect", χαρακτηρισμός που δείχνει πόσο καλή είναι η τεχνική του. Μάλιστα πολύ πιθανό να τον δούμε το 2012 να ξεκινά μια διεθνή καριέρα στην πυγμαχία.

Καλύτερος μονομάχος του Muay Thai για τον 21ο αιώνα παραμένει ο Artem Levin. Ο φοβερός Ρώσος κέρδισε τον Kaoklai Kaennorasing τον Μάρτιο κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο του WBC light-heavyweight και έπειτα κυριάρχησε στο Muay Thai Premier League.

Οι Αμερικανοί οπαδοί ελπίζουν ο Joe Schilling να μπορέσει να τον ρίξει από το θρόνο του τη χρονιά που μας έρχεται.

Άλλος ένας Αμερικανός που αποπνέει σεβασμό είναι ο Ky Hollenback που συμμετείχε σε επαγγελματικές διοργανώσεις του Muay Thai έπειτα από μια περίοδο στο ΜΜΑ. Μεγάλος του στόχος για το 2012 είναι μια αναμέτρηση με τον Γάλλο σταρ Johan Lidon για τον τίτλο στην κατηγορία middleweight.

Αν και ο Liam Harrison ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως αντιπρόσωπος της Βρετανίας στο Muay Thai, αυτός που έχει κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι ο Άγγλος Steve Wakeling. Έπειτα από αγωνιστική παύση δύο ετών, ο Wakeling επέστρεψε στο ρινγκ για να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο του WBC super-middleweight τον Ιανουάριο. Σκέφτεται μάλιστα να ανέβει κατηγορία ώστε να αναμετρηθεί για ακόμα έναν τίτλο με τον Levin, αφού βέβαια πάρει την ευκαιρία του ο Schilling.

To Τοp 10 κλείνει με τον Steve McKinnon από την Αυστραλία, των τωρινό παγκόσμιο πρωταθλητή του WBC super-cruiserweight. Ο σούπερ σταρ του Σίδνεϊ τώρα αναζητά αντιπάλους στο Λας Βέγκας.

Πηγή: mahites.gr