onlyfighters

December 17, 2011

ΣΟΚ! Πέθανε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kick Βoxing Besim Kabashi στα 35 του! 10.000 κόσμος στη κηδεία.




Eίναι μια πολύ θλιβερή είδηση για μένα, διότι γνώριζα μέσω διαδικτύου τον αδερφό του, είχαμε μιλήσει αρκετές φορές και η είδηση με έχει αφήσει άφωνο και σοκαρισμένο. Την έχω διαβάσει πέντε έξι φορές για να συνειδητοποιήσω τι έγινε. Είμαι πολύ στεναχωρημένος.

Μάθετε λοιπόν, ποιός είναι ο Besim Kabashi για όποιον δεν γνωρίζει. O Besim γεννήθηκε στο Κόσοβο στις 27 Φεβρουαρίου του 1976 και ήταν ένας γερμανοκοσοβάρος μαχητής Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Kick Boxing και του Thai Boxing.

Στις 4 Δεκέμβρη παθαίνει ανακοπή καρδιάς και μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί στην κλινική του Bogenhausen του Μονάχου, όπου και αφήνει την τελευταία του πνοή. Μιλάμε για τον καλύτερο (ουσιαστικά) Αλβανό Kickboxer όλων των εποχών! Θέλετε ρεκόρ; 35 νίκες σε 36 αγώνες, 29 εκ των οποίων με νοκ άουτ!

Το περιστατικό συνέβη την περίοδο που ο Besim Kabashi προετοιμαζόταν για να υπερασπιστεί τον Παγκόσμιο Τίτλο που έχει στα βαρεά κιλά της oμοσπονδίας WKA σε ένα ματς που θα γινόταν στις 16 Δεκέμβρη. Λόγω της τεράστιας δημοφιλίας του, για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής τηλεόρασης, το SAT-1, ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια στη Γερμανία, έδειξε για χάρη του ζωντανά αγώνες Thai Boxing. Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το αγώνισμα αυτό στα σπίτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Στα τέλη του 2010 θέλησε να σταματήσει την καριέρα του. Είχε πετύχει όλα όσα ήθελε.


Το κανάλι SAT -1 του πρότεινε ζωντανή μετάδοση των αγώνων του, μιας και συνήθως τελείωνε τους αντιπάλους του με εντυπωσιακά νοκ άουτ. Το σκέφτηκε και δεν αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του. Και δεν αρνήθηκε για έναν μόνο λόγο. Στόχος του ήταν να καταφέρει να βάλει αυτά τα αθλήματα στα σπίτια εκατομμυρίων τηλεθεατών, να εξοικιώσει τον κόσμο και να κάνει την ζωή των μετέπειτα μαχητών ευκολότερη διαλύοντας κάθε προκατάληψη του ευρύ κοινού για τέτοια σπορ. Δεν κυνηγούσε τα λεφτά μέσα από αυτούς τους αγώνες. Ήθελε απλώς να κάνει δημοφιλέστερα αυτά τα αθλήματα στη Γερμανία και όλη την Ευρώπη. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ!

Από το πρώτο λεπτό επεδίωκε πάντα το νοκ άουτ στους αγώνες του. Ο μέσος όρος που άντεχαν οι αντίπαλοι απέναντί του στο ρινγκ ήταν οι δύο γύροι. Βλέποντας κανείς τις μάχες του διαπιστώνει πως δεν έχει ξαναπεράσει τέτοιος εντυπωσιακός Kickboxer από την Γερμανία.

Η κηδεία του Kabashi έγινε στην γενέτειρά του το Κόσοβο στις 9 Δεκεμβρίου. Πάνω από 10.000 κόσμος παρευρέθηκε εκεί. Ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!

Προσωπικά έχοντας γνωρίσει τον αδερφό του τον Isensei, θέλω να σας εκφράσω το πόσο πολύ αγαπούσε τον Besim. Όσο και να τον πείραζα και να του έλεγα που ο αδερφός σου είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και εσύ δεν είσαι και άλλες τέτοιες βλακείες, ούτε μία φορά δεν έλεγε κακή κουβέντα για εκείνον.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ο Θεός να τον αναπαύσει εκεί ψηλά.



Πηγή: Πληροφορίες πάρθηκαν από το figosport.de και την ανάρτηση με τίτλο ''Kabashi: 10.000 Fans bei Trauerfeier - Todesursache Herzinfakt''