onlyfighters

December 22, 2011

MUAY THAI: Νίκησε τον Καπώνη και δίνει συνέντευξη. Διαβάστε όσα λέει ο Colossa.

Vuysile Colossa και Παύλος Καπώνης πριν τα πουν στο ρινγκ

Η Πηνελόπη Ντρες πήρε συνέντευξη για το skaouter.gr από τον Vuysile Colossa μετά τη νίκη του επί του Παύλου Καπώνη στη διοργάνωση Ι-1 πριν λίγες μέρες στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας. Διαβάστε το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου και της συνέντευξης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Muay Thai, Vuyisile Colossa στo skaouter.gr! Μας μιλά για τη διοργάνωση και τον Παύλο Καπώνη, για τη ζωή του και τον αθλητισμό αλλά και για την λαμπρή πορεία του στις πολεμικές τέχνες.

WHO IS WH
Vuyisile Colossa
Born: June 28, 1982 (age 29)
Nick name: The Cheetah
Nationality: South African
Height: 1.78 m (5 ft 10 in)
Weight: 70 kg (150 lb; 11 st)
Style: Boxing, Kickboxing, Muay Thai


"Cheetah" από τα πιο άγρια, δυνατά και γρήγορα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Ο Vuyisile δικαίως κατέχει το nickname "Cheetah". Γρήγοροι ελιγμοί πάνω στο ρινγκ, δυνατά χτυπήματα και εξυπνάδα. Γιατί ο σκοπός όπως πολλοί λένε, είναι να βρεις το αδύνατο σημείο του αντιπάλου πριν καλά καλά τον χτυπήσεις. Παγκόσμιος πρωταθλητής και τιτλούχος πολλών διοργανώσεων και πρωταθλημάτων.

Κι όπως πολλοί από όσους έχουν αναμετρηθεί μαζί του υποστηρίζο
υν ότι οι ελιγμοί του είναι τόσοι γρήγοροι, η δεξιοτητά του απίστευτη και το παιχνίδι; Ταχέως εξελισσόμενο.

Θέλει ψυχή και δύναμη να παίξεις με έναν από τους κορυφαίους όλου τ
ου κόσμου. Πόσο μάλιστα όταν μας λέει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο skaouter.gr ότι φέτος όλη τη χρονιά δεν έκανε προπόνηση, ΕΠΑΙΖΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ είτε ΜΜΑ , είτε Muay Thai....

Σε αντίθεση με τον Παύλο "The Diamond" Καπώνη, ο οποίος προετοιμάστηκε τις τελευταιες 20 μέρες πριν τον αγώνα αφού η πρόταση και το "ναι" άργησαν σε σχέση με άλλους αθλητές που προετοιμάζονταν μήνες.



Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΗ ΤΟΥ VUYISIL
Vuyisile, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη στο skaouter.gr
Είναι τιμή μου να παίρνω συνέντευξη από έναν κορυφαίο αθλητή στις πολεμικές τέχνες όπως εσύ. Συγχαρητήρια για την παγκόσμια διάκριση στο Muay Thai. Κατ 'αρχάς, θα θέλαμε να μάθουμε μερικά πράγματα για εσένα. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τις πολεμικές τέχνες. Θυμάσε τον πρώτο επαγγελματικό σου
αγώνας; Πώς ήταν; Τα συναισθήματα σου από τότε;

Ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες εδώ και 15 χρόνια τώρα, αλλά από στις αρχές του 1998 άρχισα να βλέπω τις πολεμικές τέχνες πιο επαγγελματικά. Οι πρώτοι μου αγώνες ήταν στην πατρίδα μου στη Νότια Αφρική. Πραγματικά δεν θυμάμαι ποιοι ήταν αυτοί! Αυτό που θυμάμαι είναι ότι παίζαμε δίχως προστατευτικά, full contact με κανόνες K1.

Ποιά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις τις πολεμικές τέχνες, εννοώ από πού / ποιόν εμπνεύστηκες .... Το ήθελες από την παιδική ηλικία ;

Λοιπόν Πηνελόπη, για να σου πω την αλήθεια, όλα ξεκίνησαν από τους αγώνες και τα σόου που έβλεπα στην τηλεόραση. Έβλεπα αθλητές να αγωνίζονται, να παλεύουν σκληρά, να παίζουν δύσκολους αγώνες , να κάνουν λακτίσματα ο ένας στον άλλο και μου άρεσε πολύ! Ήταν εκπληκτικό! Ήξερα από την αρχή ότι αυτό ήταν που πάντα ήθελα να κάνω. Και έτσι ξεκίνησα..

Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, είναι κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις στην αθλητική σου πορεία;

Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, εγώ δεν θα άλλαζαι τίποτα!
Αυτό είναι που ήθελα να γίνω και έγινα!


Ποια στιγμή θα σου μείνει αξέχαστη ; Μια μεγάλη νίκη ή μια μεγάλη ήττα;

Ισχυρότερη μνήμη μου και το σημείο καμπής στο άθλημα;!
Αυτό είναι πίσω στο 2008 όταν αγωνίστηκα με τον Yodseaklai Fairtex. Ηταν μια σοκαριστική ήττα που δεν περίμενε κανείς. Όλοι περίμεναν ότι θα κέρδιζα κι όμως έχασα!

Γιατί σε αποκαλούν με το παρατσούκλι «τσιταχ»;

Το όνομα "Cheetah" έχει μια ιστορία πίσω από αυτό! Το 2008 ήμουν σε αγώνες στην Κορέα, ένας κορεάτης φίλος μου με κάποια άλλα παιδιά έψαχναν ένα όνομα για μένα για το ρίνγκ που θα με κάνει διαφορετικό! Κι έτσι βρήκαμε το "τσιτάχ".

Πες μου για την συμμετοχή αλλά και την προετοιμάσια σου για το WMC WORLD Muay της ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης...

Έχω αμέτρητους αγώνες για φέτος. Και στο ΜΜΑ και στο Muay Thai. Πήρα μέρος και στο "The Challenger Muay Thai" σε μια μεγάλη εκδήλωση της Ταϊλάνδης. Έτσι, εκπαίδευση και κατάρτιση είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους φέτος. Φέτος σχεδόν κάθε 2 εβδομάδες κατέβαινα σε αγώνες!!!

Ποια είναι η γνώμη σας για την οργάνωση του WMC WORLD Muay;

Το Ι-1 είναι ένα από τις παγκοσμίως καλύτερες διοργανώσεις Muay Thai. Όταν ήμουν στη Νότια Αφρική, πάντα ήθελα να κατακτήσω τίτλους για I-1. Τώρα αυτό που έχει συμβεί, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Ποιά η γνώμη σου για τον Παύλο Καπώνη, τον Έλληνα "Diamond" μαχητή;

Παύλος "The Diamond" Καπώνης! Πρώτα θέλω να πω ότι είναι φοβερό παιδί και εξαιρετικός μαχητής. Είχε πολύ καλές στιγμές στη διάρκεια του αγώνα! Ο Παύλος .... δεν είναι καθόλου κακός αθλητής!!!

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει πάνω στο ρινγκ;

Ο πιο σκληρός αντίπαλος ήταν o Yodsaenklai Fairtex.

Kάντε κλικ στο παρακάτω link για να δείτε τη συνέχεια της συνέντευξης:

http://skaouter.gr/index.php/martialarts/articles/item/2037-the-interview-of-vuyisile-colossa-on-skaoutergr


Δείτε τον Vuysile Colossa σε αγώνα ΜΜΑ