onlyfighters

December 27, 2011

TaeKwonDo: Αργυρός ο Μεχτερίδης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Στη φωτογραφία ο Στυλιανός Μεχτερίδης

Στη Σερβία ταξίδεψε η Εθνική ομάδα της χώρας μας προκειμένου να συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα taekwondo όλων των κατηγοριών. Η γενική εικόνα που παρουσίασε η χώρα μας στο Βελιγράδι ήταν πάρα πολύ καλή και συνολικά απέσπασε μετάλλια. Εκεί, η Εθνική μας ομάδα συμμετείχε με 13 αθλητές εκ των οποίων ο ένας είναι από τον σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης. Ο λόγος για τον Μεχτερίδη Στυλιανό ο οποίος αγωνίστηκε στην ολυμπιακή κατηγορία των -68 κιλών, στους άνδρες.

Ο Μεχτερίδης Στέλιος ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, αυτό άλλωστε φάνηκε και από το ότι βρέθηκε ανάμεσα στα μετάλλια. Έδωσε πραγματικά τον καλύτερό του εαυτό όπως και τη δυνατότητα σε όσους στάθηκαν τυχεροί και τον παρακολούθησαν από κοντά να δουν ξεχωριστούς αγώνες με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Κατάφερε λοιπόν να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο μετά από δύο νικηφόρους αγώνες. Στον πρώτο αγώνα κέρδισε τον Ρουμάνο αντίπαλό του Robert με

10 – 3, συνεχίζοντας στον δεύτερο αγώνα του ήρθε αντιμέτωπος με τον Σέρβο Jiovanovits τον οποίο κέρδισε 8 -2 και ηττήθηκε στον τρίτο αγώνα από τον Σέρβο Ivan Pouvients με σκορ 11 – 8, μένοντας έτσι στη δεύτερη θέση.

Παράλληλα με το Βαλκανικό πρωτάθλημα διεξάγονταν και το Β΄ Πανελλήνιο Κύπελλο taekwondo (ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων), με την επωνυμία « ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ », υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό. Το κύπελλο έλαβε χώρα στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, φτάνοντας τους 700 αθλητές και οι διοργανωτές λάβαν τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων για την άρτια οργάνωση του κυπέλλου.

Η αποστολή της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης αποτελούνταν από 19 αθλητές και όλοι τους πραγματοποίησαν πολύ καλή παρουσία. Τελικός απολογισμός του Κοζανίτικου συλλόγου είναι 9 μετάλλια, πιο συγκεκριμένα οι 5 αθλητές που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο είναι:

Τζέλλος Κλεάνθης, στην κατηγορία των ανδρών στα -63 κιλά

Πατιάς Παρμενίων, στην κατηγορία των ανδρών στα -80 κιλά

Μπουντιούκος-Σπινάρης Αθανάσιος στην κατηγορία των παίδων στα -61 κιλά

Φίσκας Θεμιστοκλής, στην κατηγορία των εφήβων στα -48 κιλά

Τσαβδαρίδου Ελισάβετ στην κατηγορία των κορασίδων στα -55 κιλά,

Οι 3 αθλητές που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο είναι:

Χασιώτης Θεόδωρος, στην κατηγορία των ανδρών στα +87 κιλά

Τσιφτσής Γεώργιος, στην κατηγορία των εφήβων στα -48 κιλά

Μαχτσίρας Κων/νος, στην κατηγορία των παίδων στα -49 κιλά

Και ο αθλητής Παπαδόπουλος Αθανάσιος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των παίδων στα -45 κιλά.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τον αθλητή Μεχτερίδη Στέλιο για την επιτυχία του στο Βελιγράδι, καθώς και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο κύπελλο αλλά και όσους διακρίθηκαν.

Πηγή: mahitikanea.gr