onlyfighters

February 26, 2012

Πυγμαχία με πάθος: Δείτε ''Alexander Povetkin vs Marco Huck'' για τον Παγκόσμιο Τίτλο της WBA (25/2/2012)

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση

Ας μπούμε λίγο στη θέση του Marco Huck εχθές. Πες ότι είσαι Γερμανός πυγμάχος, ότι έχεις φτάσει ψηλά, αλλά είσαι μόλις ένα βήμα μακριά από το να φτάσεις στην κορυφή της κατηγορίας σου. Τον πιο κρίσιμο αγώνα λοιπόν της καριέρας σου θα τον δώσεις μέσα στο σπίτι σου, μέσα στη χώρα σου και αντίπαλο θα έχεις έναν αήττητο Ρώσο που είναι το καμάρι μιας ολόκληρης υπερδύναμης και επομένως όλοι σε θεωρούν αουτσάιντερ. Δεν είσαι καλύτερος τεχνίτης απ'αυτόν, αλλά είσαι περισσότερο παθιασμένος. Ε, τότε είναι που το μείγμα γίνεται εκρηκτικό.

Kαι αυτό ακριβώς έγινε εχθές . Έκρηξη αδρεναλίνης, δύναμης, πάθους, θέλησης για το όνειρο.

Δείτε την αναμέτρηση που κόβει την ανάσα μέχρι το τελευταίο λεπτό και μετά ακολουθεί το ρεπορτάζ.

Alexander Povetkin vs Marco Huck

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ




ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ



ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Alexander Povetkin έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη με απόφαση και να υπερασπίσει με επιτυχία για δεύτερη φορά τη ζώνη του στην WBA στα βαρέα κιλά.

Ο πρωταθλητής στην κατηγορία cruiserweight Marco Huck στον τέταρτο και έβδομο γύρο κατόρθωσε να πάει τον αήττητο 32χρονο Povetkin στα σχοινιά, αλλά ο Γερμανός δεν κατόρθωνε να πετύχει το αποφασιστικό χτύπημα για το νοκ άουτ.

Ο Βέλγος κριτής Philippe Verbeke έκρινε στο τέλος τον αγώνα ισόπαλο με σκορ 114 - 114. Όμως τόσο ο Βρετανός John Boyle, όσο και ο Νοτιοαφρικανός Stanley Christodoulou με σκορ 116-113 και 116-112 αντιστοίχως έδωσαν την νίκη στον υπερασπιστή του τίτλου Povetkin.

Μετά το άκουσμα της απόφασης επικράτησε χαμός στην Porsche Arena με τους θεατές να γιουχάρουν έντονα το αποτέλεσμα και τον Huck να υποστηρίζει ότι αυτός άξιζε τη νίκη έναντι του βαρύτερου αντιπάλου του.

''Δεν μπορούσε να μείνει όρθιος άλλο και τον έκριναν πρωταθλητή'' είπε ο Huck. ''O τύπος δεν μπορούσε να σταθεί'' συμπλήρωσε.

Ο Povetkin με το ρεκόρ του πλέον να έχει πάει στο 26-0 με 16 νοκ άουτ ήταν όρθιος μετά την δεύτερη υπεράσπιση αλλά φανερά καταβεβλημένος απ΄την μάχη.


''Τον υποτίμησα'' είπε για τον Huck ο Povetkin. ''Ίσως να μην πήρα αυτή την αναμέτρηση όσο σοβαρά θα έπρεπε''.

Ο Ρώσος άρχισε καλά, όμως στον τέταρτο γύρο η μάχη ζωντάνεψε όταν με σειρά χτυπημάτων που δέχθηκε από τον γεννημένο Γιουγκοσλάβο Marco Huck (34-2. 25 νοκ άουτ) και τους δυνατούς συνδυασμούς του, βρέθηκε να έχει σοβαρά προβλήματα.

Ο Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα στα βαριά κιλά Povetkin, έσκυβε σε θέση πάπιας προκειμένου να αποφεύγει την τιμωρία από τον Huck με περισσότερα δυνατά παθιασμένα χτυπήματα πάνω στο κεφάλι και το σώμα του. Αντί να τιμωρηθεί όμως με παρατήρηση ο Ρώσος για αυτή την μόνιμη τακτική του όταν έβλεπε τα δύσκολα, οι κριτές έδωσαν τιμωρία στον Huck για το γεγονός ότι χτυπούσε τον αντίπαλό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού όταν αυτός έσκυβε.

Ο Uli Wegner αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο που τον κάλυπτε ζωντανά: ''Θέλω να πω, όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι του τόσο χαμηλά και δεν παίρνει για αυτό μια παρατήρηση, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Είπα στη γωνία στον Marco ότι έχεις μια ευκαιρία να κερδίσεις με νοκ άουτ. Ήταν αλλού, ένα ακόμα δεξί και ήταν τελειωμένος.''

Πιο κοντά στο νοκ άουτ ο Huck ήρθε στον έβδομο γύρο όταν ο Povetkin σώθηκε στην κυριολεξία από το κουδούνι. Ο Ρώσος όμως κατόρθωσε να έρθει στα ίσια του για τους επόμενους γύρους.

Και οι δύο μαχητές δυσκολεύτηκαν να δώσουν καθαρά χτυπήματα ο ένας στον άλλο, ίσως λόγω της έντασης της μάχης. Όμως αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μόλις ο Povetkin έσκισε τον Huck κάτω από το δεξί μάτι, εκείνος απάντησε στον δέκατο και τον δωδέκατο γύρο με δύο δεξιές γροθιές που προσγειώθηκαν με φοβερή δύναμη στο κεφάλι του Ρώσου.

''Πολλοί άνθρωποι που είδαν αυτή την μάχη με θεωρούν νικητή'' είπε κλείνοντας ο 27χρονος Marco Huck.

Πηγή πληροφοριών: bostonherald.com