onlyfighters

October 25, 2011

WRESTLING : Αλλάζουν οι κανονισμοί στην ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ !


Αλλαγές στους κανονισμούς θα υποστεί για άλλη μία φορά η ελληνορωμαϊκή πάλη, με στόχο οι νέοι κανονισμοί να καταστήσουν το στυλ αυτό και πάλι ελκυστικό στους φιλάθλους.
Το στυλ της ελληνορωμαϊκής πάλης έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές με την εισαγωγή το 2005 της διατεταγμένης κάτω θέσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό, με το πέρας των πρώτων 90 δευτερολέπτων κάθε περιόδου εναλλακτικά και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα οι αθλητές παίρνουν την αμυντική διατεταγμένη κάτω θέση, "σαν το πέναλτι στο ποδόσφαιρο", όπως χαρακτήρισαν το νέο κανονισμό αθλητές και προπονητές όταν πρωτοεφαρμόστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 στη Βουδαπέστη.
Οι αμυνόμενοι, στη διατεταγμένη κάτω θέση, αθλητές βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να ίπτανται στον αέρα κατόπιν απόσπασης και εκτέλεσης ρίψης μεγάλου εύρους από τον επιτιθέμενο αθλητή.

Με τον καιρό όμως, μετά από αναλύσεις και αλλαγές σε τεχνικο-τακτικό επίπεδο από προπονητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, επήλθε ισορροπία σε επιθετικές και αμυντικές ενέργειες με αποτέλεσμα να φτάσουμε και πάλι σε πτώση της θεαματικότητας.
"Δεν θέλω να είναι ο διαιτητής αυτός που θα απονέμει το καθοριστικό σημείο, αλλά ο νικητής να καθορίζεται από τις τεχνικές ενέργειες που έχουν εκτελεστεί", δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου της Κωνσταντινούπολης ο πρόεδρος Martinetti. "Μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2012 οι κανονισμοί θα παραμείνουν ως έχουν, μετά όμως το πέρας των αγώνων θα αλλάξουν, θέλουμε η ελληνορωμαϊκή να γίνει πιο θεαματική".

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν αποκαλύπτει ποιές ακριβώς θα είναι οι αλλαγές αυτές. "Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς του αθλήματος η οποία θα παρουσιάσει τις αλλαγές αυτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο".
᾿Οψόμεθα εἰς Λονδίνιον.

Πηγή : palema.gr