onlyfighters

October 28, 2011

Η πρακτικότητα των πολεμικών τεχνών στο δρόμο



Είθισται να λέμε ότι οι πολεμικές τέχνες-μαχητικά αθλήματα που ασκούμε είναι κατάλληλες και για αυτοάμυνα στον δρόμο.

Πολλοί λένε για τον δρόμο τα στυλ που εξασκούμε είναι κατα ένα ποσοστο
πιο αποδυναμωμένα εξαιτίας της απουσίας της ασφάλειας του dojo/σχολής και της έλλειψης αγριότητας κατά την εκτέλεση ασκήσεων με τον συνασκούμενο ή με την συνασκούμενη μας.

Μία τρίτη ματιά της αυτοάμυνας στον δρόμο αναφέρει την ύπαρξη συστημάτων αυτοάμυνας που εξειδικεύονται σε ρεαλιστικά σενάρια που μπορούν να συμβόυν στον καθένα (krav maga, drcs, das streetfightin, keysi fghting method κλπ).
Τέλος να αναφέρω την ραγδαία ανάπτυξητων Φιλλιπινέζικων συστημάτων μάχης (fcs kali,modern arnis, doce pares,inosanto kali,panantukan),τα οποία λόγω της τεχνοτροπίας τους να εκπαιδεύουν σε ένοπλη και άοπλη μάχη τον μαχητή, θεωρούνται μια κορυφαία επιλογή για streetfighting.

Για μία συμπλοκή θεωρητικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι στους ακόλουθος τομείς:

1. Στον ψυχολογικό τομέα να διατηρούμε την αυτοσυγκέντρωση μας (κοινώς να μην μπλοκάρουμε

2.Να μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση της συνάρτησης του χώρου που βρισκόμαστε και του αριθμού των αντιπάλων.

3.Να μπορούμε να προβλέψουμε αν ο αντίπαλος οπλοφορεί, με τι οπλά επιτίθεται,πόσο κατάλληλα ελπαιδευμένοι είμαστε στην χρήση όπλων και τι πιθανότητες διαφυγής έχουμε.

4.Να γνωρίζουμε την στοιχειώση νομοθεσία.

5.Πολλές συμπλοκές στον δρόμο γίνονται με την ύπρξη φυσικών εμποδίων και επιθέσεν απο γωνίες μη ορθολογικές και προβλεπόμενες, που μπορούν να μας κάνουν ζημιά αλλά και να τραυματίσουν και τον επιτιθέμενο για τον παραπάνω λόγο.

6. Ανάλογα με την ένταση της επίθεσης να κλιμακώνουμε την αγριότητα μας ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της μάχης, ξεχνώντας το savoir vivre της σχολής.


Πηγή: spartanfighter.blogspot.com