onlyfighters

July 26, 2011

Editorial : (26 / 7 / 2011) - Εmail αναγνώστη σχετικά με το άρθρο για το WWE

Στη φωτογραφία ο Lou Thesz

Kαλησπέρα σε όλους, το καλύτερο ιντερνετικό πολυπεριοδικό μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα, το ONLY_FIGHTERS και σήμερα με αναρτήσεις, έστω και αργοπορημένα.

Σήμερα άλλο πράγμα ήθελα να γράψω στο Editorial και για άλλο θα γράψω, μιας και μόλις διάβασα το e-mail που μου στάλθηκε από τον φίλο Νίκο Ανδρέου, έναν εκ των συνιδρυτών της Ελληνικής Κοινότητας Φίλων Επαγγελματικής Πάλης, θεώρησα πως οφείλω να δώσω μέσα από το μπλογκ μου τον λόγο σε έναν άνθρωπο που ψύχραιμα αντιμετωπίζει την διαφορετική γνώμη και άποψη, όπως αυτή διατυπώθηκε σε παλαιότερο editorial με τίτλο ''
Η απόλυτη ΒΛΑΚΕΙΑ που λέγεται WWE''.

Κυρίως χαίρομαι που ο Νίκος φαίνεται να αναγνωρίζει πως το συγκεκριμένο άρθρο δεν είχε στόχο να προσβάλει κανέναν από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένου θεάματος σε προσωπικό επίπεδο. Γι'αυτό και άλλωστε τροποποιήθηκε σε σημεία, όταν αντιλήφθηκα πως αρχικά ο τρόπος που γράφονταν κάποια πράγματα θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί προσβλητικός, ενώ δεν ήθελα να είναι αυτό το πνεύμα του κειμένου. To πνεύμα του κειμένου -αν ακόμα και τώρα δεν γίνεται αντιληπτό από κάποιους- είναι μια αγωνία κυρίως για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών για το αν ξέρουν τί είναι αυτό το θέαμα που παρακολουθούν.


Όσο όμως και να μην γουστάρω με τίποτα το συγκεκριμένο είδος θεάματος όπως παρουσιάζεται τώρα, γουστάρω τη δημοκρατία και τις διαφορετικές γνώμες. Γι'αυτό και με πείραξε που αναγκάστικα να κλείσω τον ελεύθερο σχολιασμό των αναρτήσεων μου, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά μετά από κάποιες συμπεριφορές που ξεπερνούσαν τα όρια.

Μάγκες από όλα μαθαίνουμε κάτι. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Αυτάκια ανοιχτά, φιλτράρισμα των απόψεων του άλλου, περισυλλογή, σκέψη και μετά εκφράση της γνώμης μας. Αυτό θέλω να βλέπω στα παιδιά. Κρίση και άποψη για αυτό που βλέπουνε. Όχι αποχαύνωση μπροστά από μία οθόνη. Αν το πετύχω αυτό έστω και λίγο, θα είμαι χαρούμενος.

Διαβάστε το e-mail, όπως στάλθηκε στο ONLY_FIGHTERS.


''Καλησπέρα,

Ονομάζομαι Νίκος Ανδρέου.

Είμαι ένας εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Κοινότητας Φίλων Επαγγελματικής Πάλης, ή αλλιώς Greek Wrestling Community. H σελίδα μας είναι
www.greekwrestling.net και ξεκίνησε ως μια στέγη για τους φίλους του pro wrestling.

Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σου για το WWE και ομολογώ ότι ως παιδί 37 ετών, δεν προσβλήθηκα καθόλου, ούτε στενοχωρήθηκα. Ο λόγος είναι ότι όλοι όσοι παρακολουθούν κατς, και μετά από την κατάλληλη ενημέρωση σε μικρότερους φίλους τόσο από την κοινότητα μας όσο και με την συμβολή του Lord of Rings (www.lordofrings.gr) του πολύ καλού μου φίλου Πέτρου Πολυχρονίδη, γνωρίζουν ότι είναι μια παράσταση. Το ίδιο είπαμε δημόσια και στη πρωινή εκπομπή του Mega (Καμπουράκης, Οικονομέας)

http://www.youtube.com/watch?v=CxonHLOY4aU

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το παραπάνω video μιλάει από μόνο του. Παιδιά (μικρά και μεγάλα), κοπέλες, ζευγάρια, όλοι μαζί. Κι επειδή pro wrestling δεν είναι μόνο το WWE, υπάρχουν και άλλα wrestling promotions. TNA, ROH, PWG, Chikara, CZW μόνο στην Αμερική. Πολλά έχουν πιο αθλητικό χαρακτήρα, άλλα πιο κωμικό, άλλα πιο hardcore. Επίσης, πολλοί από τους fan του κατς, είναι και fan των MMA. Εξάλλου στο forum μας υπάρχει και ειδικό section για MMA.


Το κατς είναι ένα είδος διασκέδασης. Είναι σαν να βλέπεις μια ταινία. Δεν ξέρεις τι θα γίνει, ούτε πως θα τελειώσει. Μπορεί να μην είναι πραγματικό, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχει αγωνία, υπάρχει συναίσθημα, υπάρχει εξέλιξη, υπάρχει και αθλητικό κομμάτι. Εξάλλου, αν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό απλώς ηθοποιοί, τότε ο Lesnar δεν θα ήταν ποτέ, όχι μόνο στο UFC, αλλά και πρωταθλητής σε αυτό.

Φιλικά Νίκος Ανδρέου ''

Δεν έχω να προσθέσω κάτι στο e-mail του Νίκου, παρά μόνο ότι χαίρομαι για αυτή του την τοποθέτηση.


Αυτό όμως που θα ήθελα να γράψω είναι κάτι που σίγουρα δεν ξέρετε για μένα που διαχειρίζομαι το συγκεκριμένο μπλογκ. Και θέλω έτσι να απευθυνθώ κυρίως στα μικρά παιδιά. Από την ηλικία τη δικιά σας (10-17 ετών) -νομίζω εκεί πρέπει να εντοπίζεται ο hardcore πυρήνας υποστηρικτών του συγκεκριμένου θεάματος- πέρασα και εγώ. Στην ηλικία μου ο ANT-1 νομίζω κάθε Σάββατο μεσημέρι στις μία (κάτι τέτοιο) έβαζε αγώνες κατς της WWF με Χαλκ Χόγκαν κτλ. Πιστεύετε ότι έχανα εκπομπή; Δεν έχανα καμμία σας πληροφορώ.


Σε μένα όμως συνέβη να ξενερώσω απίστευτα όταν μου σφύριξαν ότι όλο αυτό που έβλεπα δεν ήταν πραγματικό ξύλο. Ξενέρωσα. Δεν ήθελα να ξαναδώ στη ζωή μου αυτό το πράγμα. Θεώρησα ότι με κορόιδευαν. Έτσι στράφηκα σε πραγματικές μάχες και αγώνες που ήξερα ότι όλα τα χτυπήματα είναι πραγματικά χτυπήματα. Και όχι ακροβατικά στον άερα.


Βεβαίως με το ίντερνετ μετέπειτα βλέποντας βιντεάκια ανακάλυψα -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από πριν- το κατς όπως γίνονταν τα παλαιότερα χρόνια. Και εκείνο δεν μου χτυπούσε τόσο άσχημα, γιατί είχε πολύ περισσότερο πραγματική πάλη και πραγματικά επίπονες λαβές απο σκληροτράχηλους παλαιστές. Χαρακτηριστικά έχω διαβάσει συνέντευξη του Lou Thesz (oι fans τον ξέρετε πολύ καλά) που ανέφερε πόσο και ο ίδιος είχε ξενερώσει, ως παλιός παγκόσμιος θρύλος του κατς, για τον τρόπο που παρουσιάζεται σήμερα το κατς και το πόσο ψεύτικο έχει γίνει με τις λαβές και όλα αυτά τα σόου πάνω στο ρινγκ.

Και επειδή πολύ είπαν ότι είμαι και τελείως άσχετος και γράφω στον άερα, δέστε για του λόγου του αληθές μερικές απ'τις πρώτες μου αναρτήσεις στο μπλογκ που είχαν να κάνουν με εκείνο το παλιό καλό κατς που τουλάχιστον είχε έστω και κάτι ελάχιστο να σου δώσει από πραγματική πάλη.

Αύγουστος 2010 : http://onlyfighters.blogspot.com/2010/08/when-primo-carnera-wrestled-jim-londos.html

Απρίλιος 2010 : http://onlyfighters.blogspot.com/2010/04/wrestling-in-movies.html

Ιούλιος 2010 : http://onlyfighters.blogspot.com/2010/07/la-lutte-1961-film-about-professional.html

Δεν αποκλείω να ξαναγίνει αναφορά στο κατς μέσα από το μπλογκ, αλλά ποτέ για αυτό όπως παρουσιάζεται σήμερα. Μιλάω για το κατς της δεκαετίας του '70, του '60 και πίσω. Άλλωστε στο ίντερνετ μπαίνετε, οργανωμένοι είστε, ξέρετε που μπορείτε να βρείτε τέτοιες αναρτήσεις. Και παιδιά που αγαπάνε το ONLY_FIGHTERS και τον τρόπο που μιλάμε και εκφραζόμαστε εδώ -γιατί η καθημερινή επαφή με editorial έτσι όπως γίνεται μέσα από αυτό το μπλογκ, το ONLY_FIGHTERS, δεν υπάρχει σε κανένα άλλο site η blog μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα- θεωρώ ότι θα ήθελαν να υπάρχει και αυτό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τους κάνω τη χάρη, γιατί θα ήταν σα να σας κοροϊδεύω.

Για να κλείσω αυτό το editorial απλά να πω ότι έχω υποσχεθεί και σε άλλα δύο παιδιά να δημοσιεύσω τα e-mail τους, αλλά να με συγχωρέσουν θεωρώ πως -απ'τη στιγμή που το ONLY_FIGHTERS δεν ασχολείται και δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ με το WWE ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο promotion- δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται εδώ αυτή η συζήτηση. Με το e-mail απάντηση του Νίκου Ανδρέου, θεωρώ πως κλείνει εδώ αυτός ο κύκλος και στα δύο παιδιά θα απαντήσω ο ίδιος προσωπικά με e-mail.

Kαλό υπόλοιπο ημέρας σε όλους !


Aπό το καινούριο album των Journey είναι το τραγούδι ''City of hope''.