onlyfighters

July 16, 2011

ΠΥΓΜΑΧΙΑ : Ο βοηθός του Μοχάμεντ Άλι στα σπάρινγκ ... ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για τον θρύλο της πυγμαχίας!

Στη φωτογραφία ο Mohammed Ali

Ονομάζεται Vinnie Curto και έκανε αυτό που πολλοί πυγμάχοι στον κόσμο ονειρεύονταν να κάνουν. Ήταν ένας από τους βοηθούς σπάρινγκ (sparring partners) του θρύλου της πυγμαχίας Moχάμεντ Άλι!
Ως πυγμάχος ο Vinnie Curto έκανε 72 αγώνες με 62 νίκες εκ των οποίων οι 26 με νόκ άουτ. Είχε επίσης 10 ήττες με 3 Κ.Ο .


Στο βίντεο αναφέρει πως για εκείνον -που τον έζησε από κοντά και τις ''έφαγε'' και στο ρινγκ- ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο κορυφαίος πυγμάχος στην ιστορία της πυγμαχίας. Παρά τις αντιξοότητες και τα τρία χρόνια που έμεινε εκτός δράσης, o Άλι έκανε ένα τρομερό come back στο οποίο νίκησε τους πάντες. ''Τα σπάρινγκ μαζί του'' λέει ο Courto ''ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Όργωνε το ρινγκ τόσο γρήγορα λες και ήταν στην κατηγορία των ελαφρών βαρών. Eπίσης ο Άλι έλεγε πολλά αστεία. Έκανε ένα αστείο με τον αντίχειρά του που τον παρίστανε ως κομμένο. Το έκανε συνέχεια με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά κανείς να μη γελά με το συγκεκριμένο αστείο πραγματικά. Όμως δεν τολμούσε να του το πει κανείς αυτό.''


Ακόμα αναφέρει πως άρεσε στον Άλι να οδηγεί μεγάλα λεωφορεία.

Ο Vinnie Curto περιγράφει και ένα περιστατικό κατά το οποίο ανέφερε κάποια στιγμή στον Άλι, πως οι Ιταλοί κάπου το 1928 έπαιρναν δέκα σεντς λίγοτερα την ώρα για την εργασία τους στην Αμερική, απ'ότι οι μαύροι, με αποτέλεσμα αυτό να βγάλει από τα ρούχα του τον Μοχάμεντ Άλι και να του επιτεθεί τονίζοντάς και επισημαίνοντάς του έντονα πως πάντα οι μάυροι έπαιρναν λιγότερα λεφτά από τους λευκούς. Ο Vinnie τότε του έδωσε το βιβλίο στο οποίο γράφονταν αυτό το πράγμα. Ο Άλι ξενύχτησε διαβάζοντάς το και την επόμενη μέρα σε μία από τις συγκεντρώσεις που διοργάνωνε με 3000 ακροατήριο, ανέβασε τον Vinnie Curto στη σκηνή μαζί του και του ζήτησε συγνώμη που του επιτέθηκε και γι'αυτά που του είπε, λέγοντας στο ακροατήριο
''κάθε άνθρωπος είναι δάσκαλός μου, μπορώ να μάθω από τον καθένα. Ένα νέο παιδί στο οποίο εχθές απέναντί του φώναζα και ούρλιαζα μου έμαθε κάτι για τους ανθρώπους μου, δανείζοντάς μου ένα βιβλίο. Ζητώ συγνώμη απ'αυτόν τον άνδρα'' .
Ο Curto φυσικά έμεινα άφωνος, καθώς ο τεράστιος Μοχάμεντ Άλι ζητούσε συγνώμη από τον ίδιο που ήταν τότε ένας ασήμαντος πιτσιρικάς.



ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΧΑΜΕΝΤΙ ΑΛΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν στο γυμναστήριο στο Μαιάμι -πριν πάει στο καμπ- και έλεγε σε όλους πως τους θέλει στο ρίνγκ να τους τελειώσει. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ο Ron Hudson , ένας όχι ιδιαίτερα καλός πυγμάχος, που είχε όμως φοβερά δυνατή γροθιά. Ο Hudson ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις του Άλι, του περνάει δύο άπερκατ στο σώμα και σωριάζει τον Άλι κάτω στο πάτωμα! Στη συνέχεια ο Άλι με βοήθεια κάθεται σε μια καρέκλα λέγοντας πως αύριο είναι μια καινούρια μέρα.

Πάει την άλλη μέρα στο γυμναστήριο και παίζει συνεχόμενα ματσάκια στη σειρά με οχτώ πολύ δυνατούς άντρες για τρεις γύρους κάθε φορά. Αμέσως μετά αφού τελειώνει και έχοντας παίξει 19 γύρους συνολικά με αυτούς, προστάζει να του φέρουν τον Ron Hudson, που την προηγούμενη μέρα τον είχε ρίξει κάτω με δύο δυνατά του άπερκατ στο σώμα. Ο Hudson μπήκε στο ρινγκ με τον Άλι και ο Μοχάμεντ Άλι δεν τον διέλυσε απλώς μέσα στο ρινγκ... αλλά τον βασάνισε!

Όσα έγραψα παραπάνω είναι και αυτά που λέει ο Vinnie Curto στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ.