onlyfighters

July 02, 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : LAMON BREWSTER : ΠΡΩΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ 1)

Οnly_Fighters wants to thank Pattee Mak for the authorisation she gave us to translate her interview with Lamon Brewster. The interview was taken by her for the site www.fightkings.com !

To ONLY_FIGHTERS ευχαριστεί την δημοσιογράφο Pattee Mak για την άδεια που έδωσε για μετάφραση στα Ελληνικά της συνέντευξής της με τον παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Lamon Brewster!

Pattee Mak : Χαίρετε κύριε Lamon Brewster. Προσφάτως αποσυρθήκατε από την πυγμαχία. Ο τελευταίος σας αγώνας ήταν στις 30 Ιανουαρίου του 2010 απέναντι στον Robert Helenius στη Γερμανία. Σας κέρδισε με τεχνικό νοκ άουτ στον όγδοο γύρο. Μπορείτε να μου πείτε τί συνέβη σε αυτό το ματς;


Lamon Brewster : Αυτό το συγκεκριμένο βράδυ ήταν μια τραγωδία, γιατί βγήκαμε στο δρόμο και φτάσαμε στις 7:00 στο στάδιο, ενώ υποτίθεται θα πηγαίναμε στις εννιά και όταν φτάσαμε εκεί περνώντας μπροστά απ'το δωμάτιο του αντιπάλου πήγα στο δωμάτιό μου, αλλά ουσιαστικά δεν είχα δωμάτιο. Με έβαλαν σε ένα χώρο μαζί με άλλους 10 τύπους. Το καταλαβαίνω όμως αυτό γιατί ήμουν ο αντίπαλος.


Τώρα όταν ένας μαχητής τυλίγει τα χέρια του, τα τυλίγει μία με μιάμιση ώρα πριν τον αγώνα. Συνήθως αυτό είναι που κάνει κάποιος. Γιατί αν τα τυλίξεις πολύ σύντομα, το τύλιγμα μαλακώνει. Έτσι καθήσαμε περίπου 30 λεπτά και περιμέναμε να τυλίξουν τις γροθιές μου και μας είπαν μη σας νοιάζει γιάυτό, απλά τύλιξε τα χέρια σου. Τί σημαίνει μη σας νοιάζει για αυτό; Το είπαν αυτό επειδή ο Helenius είχε ήδη τυλίξει τα χέρια του. Δεν έχω πάει ποτέ σε αγώνα ή οπουδήποτε, όπου δεν είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω το τύλιγμα των χεριών τους. Βασικά μου είπαν πως αν δεν έπαιζα στον αγώνα θα μου έκαναν μύνηση.




Έτσι μπήκα στη μάχη, γιατί αυτό είμαι - ένας μαχητής. Έτσι παίζω μποξ με τον συγκεκριμένο αντίπαλο και ξαφνικά σκέφτηκα όταν έφτασα στον έκτο γύρο, πως στο ξεκίνημα κάθε γύρου βλέπω άσπρο και δεν μπορώ να δω στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα κάθε γύρου. Σκέφτηκα πως ίσως είχε κάτι στα γάντια του. Δεν ήξερα τί να υποθέσω. Κατά τη διάρκεια του έκτου γύρου, στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα μου έριξε μία γροθιά και τυφλώθηκα και στα δυο μου μάτια βλέποντας άσπρο. Στον όγδοο γύρω αφότου τυφλώθηκα, συνέχισε να μου ρίχνει γροθιές και δεν μπορούσα να δω, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σταματήσει τον αγώνα. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να ελέγξω τα γάντια του μετά τον αγώνα. Έτσι μετά από αυτό γύρισα πίσω στο Λος Άντζελες εκείνη την ίδια νύχτα και είχα ένα σωρό κοψίματα γύρω από τα βλέφαρά μου σαν κάποιος να με έκοψε με ξυράφι γύρω από τα βλέφαρα. Δεν είχα τέτοια εμπειρία ποτέ πριν, γιατί τέτοιου τύπου κοψίματα δεν είναι ποτέ έτσι για έναν μαχητή. Ούτε καν ο γιατρός μου δεν μπορούσε να τα καταλάβει, καθώς δεν έχουν σχέση με την πυγμαχία. Κατόπιν σκέφτηκα πως θα μπορούσα να είχα πεθάνει στο ρινγκ.


Pattee Mak : Πώς είσαι τώρα;


Lamon Brewster : Είχα τέσσερα χειρουργία τον τελευταίο χρόνο και έχω άλλο ένα χειρουργίο τον επόμενο μήνα και αν όλα πάνε καλά αυτή η εγχείρηση θα αποκαταστήσει την όρασή μου στο αριστερό μάτι. Ο γιατρός είπε πως έχω ένα σχίσιμο κατά μήκος της ίριδας και της κόρης μου. Ότι και αν ήταν στο γάντι του το έκοψε και μόλις άρχισε να επουλώνει. Πρέπει να κάνω μεταμόσχευση κόρης. Όντας ένας άνθρωπος που έχει Πίστη, πιστεύω πως ο Θεός κλείνει μια πόρτα και ανοίγει μία άλλη.


Pattee Mak : Θεέ μου, αυτό είναι φοβερό.
Pattee Mak : Tί τίτλους πήρες σαν επαγγελματίας πυγμάχος;

Lamon Brewster : Τον τίτλο στα βαρέα βάρη της NABA, τον τίτλο στα βαρέα βάρη της WBO και τον τίτλο στα βαρέα βάρη της WBC Continental στην Αμερική.


Pattee Mak : Στις 4-10-2004 πυγμάχησες με τον Βλάντιμιρ Κλίτσκο (Wladimir Klitschko) στο Mandalay Bay Resort and Casino στη Νεβάδα του Λας Βέγκας και κέρδισες τον κενό τίτλο της WBO για τα βαρέα βάρη με τεχνικό νοκ άουτ στον πέμπτο γύρο. Στις 7-7-2007 υπήρξε ένα rematch στην Γερμανία για τον τίτλο της IBF και της IBO για τα βαρέα βάρη. Έχασες αυτόν τον αγώνα με τον προπονητή σου να σταματάει τον αγώνα στον έκτο γύρο. Μπορείς να κάνεις σύγκριση αυτών των δύο αγώνων;

Lamon Brewster : Άσε με να σου πω γι'αυτόν τον αγώνα. Όλοι γνωρίζουν ότι υπέφερα από αποκομμένο αμφιβληστροειδή χιτώνα. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ήμουν ξαπλωμένος με το πρόσωπο κάτω για σχεδόν έξι μήνες. Μου πήρε ενάμησι χρόνο για να αναρρώσω πλήρως. Όταν έγινε η κουβέντα επέστρεφα στην πυγμαχία μετά την ανάρρωσή μου, οι άνθρωποι του Κλίτσκο με προσέγγισαν για να τον παίξω και είπα δεν έχω πρόβλημα και ότι θέλω να έχω πρώτα έναν αγώνα προσαρμογής, διότι ήμουν εκτός για ενάμησι χρόνο. Λοιπόν, αυτοί απάντησαν όχι και είπαν ότι θα με πλήρωναν παραπάνω ώστε να μην κάνω πρώτα αυτόν τον αγώνα προσαρμογής. Έτσι με πλήρωσαν περισσότερο κι από όσα έβγαζα και από τότε που είχα τον τίτλο. Στον έκτο γύρο το μάτι μου άρχισε να πρήζεται και ήμουν πολύ σκουριασμένος στον αγώνα. Έτσι αυτοί ανησύχησαν και σκέφτηκαν πως κάτι θα πάθει το μάτι μου.




Pattee Mak : Ποιά είναι η πρόβλεψή σου για τον επερχόμενο αγώνα του Klitschko απέναντι στον Haye;


Lamon Brewster : Νομίζω ότι είναι δύσκολη πρόβλεψη εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορείς να μην υπολογίσεις τον Haye διότι έχει αποδείξει ότι είναι έξυπνος και πονηρός μαχητής, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζω και από τον ίδιο μου τον εαυτό τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής βαρέων βαρών και να μην θες να χάσεις τον τίτλο σου. Ο Κλίτσκο μάχεται για την κληρονομιά, ενώ αντιθέτως ο Haye μάχεται για την δόξα. Έχουμε δύο διαφορετικούς τρόπους σκέψης που μπαίνουν σε αυτόν τον αγώνα. Νομίζω πως αυτός που θα έχει την καλύτερη στρατηγική και την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα κερδίσει. Και οι δύο έχουν αποδείξει πως έχουν μεγάλες ικανότητες.


Pattee Mak : Από τους 41 αγώνες που έχεις δώσει, ποιός ήταν ο πιο δύσκολος;

Lamon Brewster : Χμμμ... ήταν τότε που έχασα τον τίτλο μου απ'τον Sergei Liakhovich γιατί πυγμαχούσα τυφλωμένος για 12 γύρους και έχασα. Πονούσα τόσο πολύ. Μπορούσα να αναπνεύσω μόνο από το ένα ρουθούνι. Είχα σπάσει προηγουμένως τα ρουθούνια μου στο καμπ. Έδωσαν τον αγώνα της δεκαετίας σε κάποιον, τον οποίο ξέρω ότι θα μπορούσα να τον ρίξω νοκ άουτ. Παρότι δεν έβλεπα θα μπορούσα να τον ρίξω νοκ άουτ, αλλά όμως δεν έβλεπα.



Pattee Mak : Από το επαγγελματικό σου ντεμπούτο στις 11-8-1996 στη Νεβάδα τους Λας Βέγκας και μέχρι και τον 23ο αγώνα σου, δεν έχασες ποτέ μία μάχη. Έπειτα στις 5-6-2000 έπαιξες με τον Clifford Etienne στην Πενσυλβάνια και το σερί σταμάτησε. Τί συνέβη;


Lamon Brewster : Έχασα την ψυχραιμία μου γιατί προπονούμουν να πυγμαχήσω μαζί του και τότε όταν έφτασα για να παίξω μαζί του σκεφτόμουν ότι είναι η πρώτη μου φορά στο HBO, είμαι ο ''αμείλικτος'' Lamon Brewster και σκέφτηκα αυτός ήταν στην φυλακή, άρα θα πάω εκεί και θα τον ρίξω νοκ άουτ. Λοιπόν, μπορείς να κάνεις μόνο αυτά που λες και στο πυγμαχικό καμπ προπονήσαι για να πυγμαχήσεις και τότε όταν ανέβηκα στο ρινγκ ενθουσιάστηκα από το πλήθος και το άφησα να πάρει ότι καλύτερο είχα. Δεν μπήκα ποτέ στο ρινγκ με κάποιο σχέδιο για το παιχνίδι. Έριχνα κακές γροθιές και αστοχούσα. Αυτός εξασκήθηκε να μπει μέσα να παίξει ξύλο και εγώ μπήκα να παίξω μποξ. Ο προπονητής μου στο ποδόσφαιρο (αμερικάνικο) είχε μία ρήση : ''Κάντο σωστά, κάντο εύκολα. Κάντο λάθος, κάντο σε διάρκεια''.


Patte Mak : Προσφάτως αναμίχθηκες σε μια νέα περιπέτεια που έχει να κάνει με ένα site που πρόκειται να βγει προσεχώς και ονομάζεται www.fightingconnection.com . Πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;


Lamon Brewster : Πρόκειται να ανέβει τον Αύγουστο. Το σκέφτηκα γιατί πολλές φορές όταν ετοιμαζόμουν για να πάω στο καμπ, ο προπονητής μου θα μου ΄λεγε πως αυτή είναι μία μαχή και θα πρεπε να βρούμε αντιπάλους για σπάρινγκ για να με προπονήσει γι' αυτή τη συγκεκριμένη μάχη και έτσι ρωτάω πάντα κάποιους αν ξέρουν κανέναν για να τον φέρω στο προπονητικό καμπ. Και αυτό είναι πονοκέφαλος, γιατί ας πούμε πες και βρίσκω κάποιον, αν τραυματιστεί μετά χρειάζεται να βρεις κάποιον άλλο ή κάποιον να μάχεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι πραγματικά δύσκολο και εκνευριζόμουν, γιατί ήξερα ότι πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. 'Ετσι μιλούσα με κάποιους ανθρώπους και ρίχναμε ιδέες και είπα πως σκοπεύω να φτιάξω μία μηχανή αναζήτησης. Παραδείγματος χάριν, αν σκόπευα να παίξω με έναν τύπο που έχει ύψος 1,80, ζυγίζει 100 κιλά, είναι δεξιόχειρας πυγμάχος και κινείται στα αριστερά, θα πήγαινα στο site μου και θα έβαζα όλες τις πληροφορίες μέσα και θα άφηνα να μου βγάλει τα αποτελέσματα από όλο τον κόσμο με αυτά τα ίδια κριτήρια. Έθεσα προσωπικά ο ίδιος στον εαυτό μου τις ερωτήσεις για να φτιάξω αυτό το site. Kανείς δεν ξέρει καλύτερα από μένα όταν πάνε στο καμπ. Υπήρξα σε καμπ, όπου δεν μπορούσα να παίξω 100%, γιατί αν το έκανα, φοβόμουν πως θα τους χτυπήσω και έτσι θα έπρεπε να ψάξω ξανά για κάποιον να προπονηθώ μαζί του. Πολλές φορές άφηνα την γυναίκα μου στις διακοπές και πήγαινα να γυμναστώ. Προσπαθούσα να βρω γυμναστήριο. Έτσι κοιτούσα στον χρυσό οδηγό ή στον τηλεφωνικό κατάλογο. Τώρα πας στην ιστοσελίδα μου, γράφεις την χώρα, τον ταχυδρομικό κώδικα, την περιοχή κτλ. κτλ. , και κλικάρεις σε σχέση με το αν ψάχνεις για πυγμαχία, mma, muay thai και πατάς enter και αυτό θα σου δώσει οτιδήποτε σ'αυτή την περιοχή. Θεωρώ πως ο άνθρωπος για τα κοψίματα είναι πολύ σημαντικός για μένα, γιατί όταν πας σε έναν αγώνα παίρνεις μόνο δύο εισητήρια, ένα για σένα και το άλλο για τον προπονητή σου. Έτσι αυτό που θα έκανα εγώ και ο προπονητής μου είναι με το που κάνουμε εγγραφή να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον που γυρόφερνε εκεί με έναν κουβά και να του δώσουμε 50 δολλάρια να δουλέψει στη γωνία μου. Εννιά στις δέκα φορές θα έλεγε ναι. Παρότι αυτό δούλεψε, εκνευριζόμουν με αυτό. Έτσι τώρα το έκανα ευκολότερο για τον καθένα. Απλώς θα γράψεις ψάχνω άνθρωπο για τα κοψίματα, πότε, που και να πατήσεις ''ψάξε'' και το site θα βγάλει όλους τους ανθρώπους για τα κοψίματα που είναι διαθέσιμοι. Πρόσθεσα ακόμα και μια βαθμίδα με αστέρια για να μπορεί να ψηφίζει ο καθένας για να βλέπουν οι άλλοι την ικανότητα του συγκεκριμένου.


Pattee Mak : Ποιός είναι ο Σαμ Σάιμον και πως αναμείχθηκε στην εκπομπή ''The Simpsons'' ;


Lamon Brewster : Οι ''Simpsons'' είναι μια εκπομπή που δημιουργήθηκε από τον πρώην μάνατζέρ μου. Βασικά αυτός δημιούργησε τον Bart Simpson. Βοήθησε εμένα και και πήγε και πέρα από το να είναι μάνατζερ. Τον θεωρώ οικογένεια. Μου έδωσε συμβουλές για να πυγμαχήσω για τον παγκόσμιο τίτλο.



TEΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ