onlyfighters

May 18, 2012

Οι σφοδρές αντιδράσεις στις δηλώσεις του Manny Pacquiao για τους gay γάμους!


Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό Forbes o Manny Pacquiao ανήκει στους τέσσερις ανθρώπους πάνω στη γη που τα λεγόμενά τους έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Η άποψή του για τους gay γάμους προκάλεσε έντονη αντίδραση παρότι ο Pacquiao δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα με όσους είναι gay. H κοινότητα των ομοφυλόφιλων ωστόσι, η LGBT, βρέθηκε ενάντια στον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, η πασίγνωστη και δημοφιλής περιοχή του Los Angeles, το The Grove, απέκλεισε από τα καταστήματά του τον Pacquiao, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι ο αθλητής δεν θα κάνει τόσες εμφανίσεις στην εκπομπή Extra, όπως έκανε πριν από άλλους αγώνες. Η κορύφωση όλων ήρθε όταν ο διαδικτυακός οργανισμός ‘Courage Campaign’ που πιέζει για προοδευτικές αλλαγές και πλήρη ισότητα, άρχισε καμπάνια να μαζευτούν αιτήσεις που θα ζητούν από την γνωστή αθλητική εταιρεία Nike να αποσύρει την χορηγία της από τον αθλητή. Ο Pacquiao υπόγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία αθλητικών υποδημάτων τον προηγούμενο χρόνο και το να έχανε αυτή την εταιρεία θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον ίδιο.


Tόσο ο ίδιος ο Pacquiao όσο και όλη η ομάδα του προσπαθούν να συγκρατήσουν την οργή της αντίδρασης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η παρακάτω δήλωσή του: 

‘Δεν είμαι ενάντια στους gay. Έχω έναν συγγενή που είναι gay. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε αν γεννήθηκαν έτσι. Είμαι αντίθετος και κρατώ κριτική στάση σε δράσεις που παραβιάζουν τον λόγο του Θεού. Απλά εξέφρασα την άποψή μου ότι ο γάμος ατόμων ίδιου φύλου είναι ενάντια στις διδαχές του Θεού.’ 

Το πόσο ακόμα μεγαλύτερο κακό θα προκαλέσουν στην δημοφιλία του αθλητή αυτές οι δηλώσεις, αυτό είναι κάτι που ο χρόνος θα το δείξει. 

Πηγή πληροφοριών: bleacherreport.com