onlyfighters

May 06, 2012

Ο Floyd Mayweather στο θρόνο! Aήττητος και απέναντι στον Miguel Cotto! Όλα όσα έγιναν!


43η συνεχόμενη νίκη για τον άηττητο Floyd Mayweather, o οποίος απέναντι στον Miguel Cotto κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο της WBA στην κατηγορία light middleweight με ομόφωνη απόφαση.

Τα σκορ των κριτών ήταν: 117-111 (δύο κριτές) και 118-110.

Κάθε γύρος ήταν ιδιαίτερα σκληρός, με τους δύο πυγμάχους να είναι ανταγωνιστικοί και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτός ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας για τον Floyd Mayweather από τότε που αντιμετώπισε τον Jose Luis Castillo πριν από 10 χρόνια το 2002.

Ο Cotto με το εξαιρετικό αγωνιστικό πλάνο που εφάρμοσε στο ρινγκ απέναντι στον Mayweather, ανάγκασε τον αήττητο πρωταθλητή να προσπαθεί να προσαρμόζεται κάθε φορά στις νέες συνθήκες της αναμέτρησης και να γίνεται όλο και πιο επιθετικός. Η ταχύτητα και η τεχνική του Mayweather σε αυτόν τον αγώνα ήταν κάτι το τρομερό.


Συνολικά όλος ο αγώνας έδειξε γιατί αυτή η αναμέτρηση ήταν παγκόσμιας κλάσης. Ο Cotto για πρώτη φορά μπήκε στο ματς πιέζοντας από τον πρώτο γύρο με επιμονή. Ο Mayweather ωστόσο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στον έλεγχο της απόστασης και προσγείωσε έτσι περισσότερα χτυπήματα πάνω στον Cotto. Ωστόσο ο Cotto φάνηκε να δίνει τα πιο δυνατά. Ο όγδοος γύρος της αναμέτρησης θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως ο πιο δύσκολος στην καριέρα του Mayweather τουλάχιστον στην τελευταία δεκαετία. Μπαίνοντας στους δύο τελευταίους γύρους ο Mayweather ήταν μπροστά στην κάρτα και το μόνο που θα έσωζε την παρτίδα για τον Cotto θα ήταν ένα νοκ άουτ, ωστόσο ο πρωταθλητής πέρασε εκεί τις καλύτερες και πιο καθαρές γροθιές και δεν άφησε κανέναν δικαίωμα αμφισβήτησης. Ειδικότερα στον τελευταίο γύρο αντί ο Mayweather να κάνει λίγο πίσω και να μείνει στην ασφάλεια της νίκης του στα σημεία, εκεί ήταν που πέρασε τη δυνατότερή του γροθιά στον Cotto τραντάζοντάς τον στην κυριολεξία με ένα φοβερό άπερκατ.

Τελειώνοντας οι 12 γύροι ένα μόνο ήταν σίγουρο, ότι ο αρτίστας Floyd Mayweather που όλη η ζωή του είναι το ρινγκ, παρέμενε ο αδιαφιλονίκητος αήττητος πυγμάχος! Πλέον ο Mayweather έχει οχτώ παγκόσμιους τίτλους από πέντε διαφορετικές κατηγορίες κιλών!

Δείτε όλο τον αγώνα κάνοντας κλικ εδώ!