onlyfighters

March 10, 2012

BOXING: Πόσο κινδυνεύει ο Felix Sturm να χάσει τον τίτλο του από τον Sebastian Zbik;

Αριστερά ο διεκδικητής Sebastian Zbik και δεξιά ο πρωταθλητής Felix Sturm


Ένας νυν παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία μεσαίων βαρών της WBA, o Felix Sturm (36-2-2, 15 νοκ άουτ), θα χτυπηθεί με έναν πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της WBC στην ίδια κατηγορία, τον Sebastian Zbik (30-1, 10 νοκ άουτ) στις 13 Απριλίου στην Κολονία της Γερμανίας.

Αυτή θα είναι η 12η υπεράσπιση τίτλου για τον 33χρονο Felix Sturm. Ωστόσο τα τελευταία δείγματα από τους αγώνες του δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Mε τον Matthew Macklin πήρε μια νίκη στα σημεία που αμφισβητήθηκε από πολλούς, ενώ με τον Μartin Murray στην προηγούμενη υπεράσπιση αναδείχθηκε ισόπαλος. Και ο Zbik αναμένεται να είναι εξίσου πολύ δύσκολος για τον Sturm, από τη στιγμή που προέρχεται και από ήττα από τον Julio Cezar Chavez Jr και θα θέλει να επανακτήσει την χαμένη του δόξα.

Ο Zbik έγινε κάτοχος της ζώνης της WBC όταν του παραχωρήθηκε από τον Sergio Martinez, χάνοντάς την στην πρώτη υπεράσπιση από τον Chavez. Παραμένει ψηλά στη λίστα της WBC και ίσως μια νίκη απέναντι στον Sturm να του δώσει την δυνατότητα να πάρει το αίμα του πίσω από τον Chavez.

Από την άλλη η κίνηση του Sturm να επιλέξει να χτυπηθεί με τον Zbik που είναι ψηλά στη λίστα, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως έξυπνη και καλό προκάλλυμα, καθώς ο ίδιος ο Zbik δεν είναι τεράστια απειλή και μπορεί μέσα στους 12 γύρους με έξυπνη πυγμαχία να τον κερδίσει. Σίγουρα είναι κίνδυνος για τον Sturm o Ζbik, όχι όμως τόσο μεγάλος όπως θα αποτελούσε για παράδειγμα ο νούμερο ένα διεκδικητής της ζώνης της WBC αυτή τη στιμή, ο Andy Lee. To πιθανότερο θα ήταν τη δεδομένη στιγμή ο Sturm να έτρωγε νοκ άουτ από τον Lee αν ήταν να τον παίξει. Ακόμα ο Grzegorz Proksa ή ακόμα και ο Peter Quillin το πιθανότερο είναι να αποτελούσαν εξίσου αξεπέραστα εμπόδια για τον Γερμανό.

Ακόμα, αν και εφόσον αποφασίσει να χτυπηθεί με τον πρωταθλητή της ζώνης WBA στα μεσαία βάρη, τον Gennady Golovkin, θα είναι ένα εξίσου δύσκολο βράδυ για τον Felix Sturm μαζί του μέσα στα σχοινιά.

Στο βίντεο δείτε το κοίταγμα πρόσωπο με πρόσωπο από τη συνέντευξη τύπου των δύο μαχητών Felix Sturm και Sebastian Zbik.




Δείτε τον τελευταίο αγώνα του Felix Sturm απέναντι στον Martin Murray.