onlyfighters

September 29, 2011

MMA - Dan Henderson : ''Θέλω να χτυπηθώ μόνο με τον Anderson Silva'' !


Ο Dan Henderson το λέει εδώ και χρόνια: Δεν του αρέσει να μάχεται στα μεσαία βάρη.

Ο πρώην πρωταθλητής του Strikeforce στα ελαφρά βαρέα βάρη έχει προσφάτως επικεντρωθεί στην επιστροφή του στο UFC και τον αγώνα του απέναντι στον Mauricio Rua στο main event του UFC 139 στις 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο ο παρασημοφορημένος βετεράνος παραδέχεται πως εκεί έξω υπάρχει μια μάχη που θα τον δελέαζε και θα τον παρέσυρε στο να πέσει πάλι άμεσα στα μεσαία βάρη.

''Υπάρχει μόνο μία μάχη που πιθανότατα θα ήθελα στα μεσαία βάρη και αυτή είναι με τον Anderson Silva'' είπε ο Dan Henderson κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Τρίτη στο Σαν Χοσέ.''Δεν τρελαίνομαι να χασω βάρος αυτή τη στιγμή''.

Mολονότι προφανώς ο αγώνας με τον Silva φαίνεται να συζητήθηκε ούτως ώστε να είναι ο πρώτος αγώνας της επιστροφής του Henderson στο Octagon, η συζήτηση σταμάτησε όταν μαθεύτηκε πως ο Βραζιλιάνος υπέφερε από τραυματισμό στον ώμο από την πιο πρόσφατη υπεράσπιση του τίτλου του απέναντι στον Yushin Okami.

''(O Silva) Τραυματίστηκε σ'αυτή τη μάχη (στο UFC 134). Έχει πρόβλημα στον ώμο του και γι'αυτό ο γιατρός του είπε να ξεκουραστεί για οχτώ εβδομάδες'', είπε ο πρόεδρος του UFC, ο Dana White, διώχνοντας έτσι κάθε σκέψη ότι ο Silva απεύφευγε ένα rematch με τον Henderson. ''O Αnderson Silva έχει χτυπηθεί με όλους. Δεν κάνει την πάπια σε μάχες. Ποτέ δεν έκανε την πάπια απέναντι σε μία μάχη. Αν (ο αγώνας του Henderson με τον Rua) εξελιχθεί όπως πρέπει και ο Dan θελήσει να χάσει αυτό το βάρος, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για τον Anderson Silva.''

O τέως κάτοχος τίτλων σε δύο κατηγορίες στο Pride Fighting Championships, ο Henderson, ηττήθηκε από ''την αράχνη'' το 2008. Παίρνοντας ακολούθως τρεις ακόμα νίκες στο Octagon, o Ηenderson αναχώρησε για το Strikeforce το 2009, μετά την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για συμβόλαιο με το UFC.


Η τελευταία εμφάνιση του Henderson στα μεσαία βάρη έγινε στο ντεμπούτο του στο Strikeforce το 2010, όταν αντιμετώπισε των τότε πρωταθλητή Jake Shields για τον τίτλο στα μεσαία βάρη. Χάνοντας 8,5 κιλά σε λιγότερο από 24 ώρες λόγω φαρμακευτικής αγωγής που τον οδήγησε στον αγώνα, ο ''Hendo'' ήταν φανερά στεγνός σε αυτή την μάχη.

Aν και έφτασε κοντά στο να τελειώσει την αναμέτρηση νωρίς στην πρώτη φάση έχοντας φέρει τον Shields σε δύσκολη θέση, ο 41χρονος δεν μπόρεσε να σφραγίσει την νίκη. Αντιθέτως ο ανθεκτικός Shields επιβίωσε και κέρδισε τους γύρους από τον δεύτερο ως τον πέμπτο, φέρνοντας τον Shields κάτω και επικρατώντας με εξαιρετική δουλειά στο έδαφος.

Επιστρέφοντας στα ελαφρά βαρέα βάρη, ο Henderson απάντησε κερδίδοντας τρείς συνεχόμενους αντιπάλους, έχοντας ρίξει νοκ άουτ τον Renato Sobral τον Δεκέμβρη και έπειτα βοηθώντας τον Rafael Cavalcante να χάσει τις αισθήσεις του τρεις μήνες αργότερα, ώστε να κερδίσει έτσι τον τίτλο του Strikeforce στην κατηγορία των 205 πάουντς. Kαι πλέον προσφάτως, ο Αμερικανός με το βαρύ χέρι, χτυπήθηκε στα βαρέα κιλά βγάζοντας από την μέση σε μόλις τέσσερα λεπτά, τον για πολύ καιρό πρωταθλητή του Pride Fedor Emelianenko.

Mε ελάχιστους ενδιαφέροντες διεκδικητές να ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα του Strikeforce, o Henderson βρέθηκε να διαπραγματεύεται την επιστροφή του στο UFC.

''Kάθε φορά που κερδίζω έναν τίτλο κάπου, o Dana πρέπει να αγοράζει την εταιρεία για να με παίρνει πίσω,'' είπε αστειευόμενος ο Henderson, αναφερόμενος στην Zuffa.''Tα καλύτερα ζευγάρια για μένα κλείνονται στο UFC... 'Ένιωσα να έπαιξα με τους πιο δυνατούς άντρες στο Strikeforce, (καταλήγοντας) με τον τελευταίο να είναι ο Fedor. Πέρα απ'αυτό, δεν ενθουσιαζόμουν με κανέναν από τους άλλους που εμφανίζονταν, εκτός από άτομα που επρόκειτο να είναι στο UFC.''

Mένει να δούμε τo αν ο Henderson θα πάρει μια ακόμα ευκαιρία απέναντι στον Silva. Ωστόσο ο ειδήμων στην ελληνορωμαϊκή πάλη Henderson, το πιθανότερο είναι να μην έχει έλλειψη σημαντικών πιθανοτήτων για όσο καιρό συνεχίζει να παίζει στο Octagon.


Ο Αμερικάνος Ηenderson έχτισε πολύ από την φήμη του την περίοδο που έπαιζε στην Ιαπωνία, κερδίζοντας τίτλους σε Pride και Rings. Mε το UFC να επιστρέφει στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αυτόν τον Φεβρουάριο, θα του άρεσε του Ηenderson να πάρει την ευκαιρία να ξαναπαίξει για ακόμα μια φορά στην Ιαπωνία.

''Θα είχε πλάκα να γύριζα πίσω και να έπαιζα ξανά στην Ιαπωνία,'' είπε ο Ηenderson. ''Έπαιξα εκεί για πολλά χρόνια και πέρασα ωραία με τους φανς, επομένως θα ήταν ωραία να ξαναγύριζα εκεί.''

Πηγή : Όλη η ανάρτηση είναι μετάφραση στα Eλληνικά του άρθρου του sherdog.com με τίτλο ''Henderson: ‘Spider’ Rematch Only Fight I Want at Middleweight'' που έγινε από το ONLY_FIGHTERS aποκλειστικά για τους Έλληνες αναγνώστες του.