onlyfighters

November 28, 2011

H Ελληνική Αστυνομία ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην Άρση Βαρών στο Ενόπλων Δυνάμεων


Με τέσσερα χρυσά μετάλλια και δυο αργυρά, η ομάδα Άρσης Βαρών της Ελληνικής Αστυνομίας κατέκτησε την πρώτη θέση στην ομαδική βαθμολογία στο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, 25-26 Νοεμβρίου. Οι αθλητές της ΕΛ.ΑΣ που οι περισσότεροι είναι μέλη της εθνικής ομάδας άρσης βαρών κατάφεραν να διακριθούν και να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 66β., με δεύτερη την ομάδα του Στρατού που συγκέντρωσε 55β. και τρίτη την Πολεμική Αεροπορία με 42β. Τα χρυσά μετάλλια για την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΛ.ΑΣ κατέκτησαν οι: Αστυφ. Θεοχάρης Λεζπουρίδης (200κ. σύνολο), Αστυφ. Χρήστος Σαλτσίδης (320κ. σύνολο), Αστυφ. Κωνσταντίνος Γκαρίπης (330κ. σύνολο), Ειδικός Φρ. Κωνσταντίνος Αναστασιάδης (318κ. σύνολο). Τα αργυρά πήραν ο Αρχιφ. Χρήστος Κωνσταντινίδης (220κ. σύνολο) και ο Υπαρχιφ. Γιώργος Δεμερτζής (260κ. σύνολο)

«Η ομάδα προετοιμάστηκε τρεις μήνες. Έγινε εντατική δουλειά. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο», τόνισε ο προπονητής της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας και 8ος ολυμπιονίκης της Σεούλ, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αγωνίστηκε με την ομάδα κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι:

ΑΝΔΡΕΣ

62 κιλά:

1ος : Λεζπουρίδης Θεοχάρης ( ΕΛ.ΑΣ)

2ος: Μάνδαλης Ιωάννης (ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)

69κ.

1ος: Μελάς Γεράσιμος ( ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)

77κ.

1ος Κουρμπέλης Γιώργος (ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ)

2ος: Χρηστίδης Κυριάκος (ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)

3ος Κρότσης Χαράλαμπος (ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)


85 κιλά

1ος: Μήτρου Βίκτωρας (ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ)

2ος: Κωνσταντινίδης Χρήστος (ΕΛ.ΑΣ)
3ος: Μανδαλαρίδης Στέφανος (ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)


94 κιλά:

1ος: Σαλτσίδης Χρήστος (ΕΛ.ΑΣ)
2ος: Γκζέγκος Κάλκας (ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)

3ος: Τσέλιος Ιωάννης (ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ)


105 κιλά:

1ος: Γκαρίπης Κωνσταντίνος Αστ/κας (ΕΛ.ΑΣ)
2ος: Γιώργος Δεμερτζής (ΕΛ.ΑΣ)

3ος:Δήμας Οδυσσέας (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ)

+105 κιλά:

1ος: Αναστασιάδης Κωνσταντίνος ( ΕΛ.ΑΣ)
2ο: Σαλπιγγίδης Κων/νος (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ )

3ος: Αποστολίδης Παναγιώτης (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

58κ.

1η: Καστρίση Χαρίκλεια ( ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ)



ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : 66 Βαθμοί
ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ: 55 Βαθμοί
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: 42 Βαθμοί

ΛΑΜΨΗ ΑΣΤΕΡΩΝ

Το εν λόγω πρωτάθλημα πήρε λάμψη από τα αστέρια του παρελθόντος, αφού οι ολυμπιονίκες και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μας Πύρρος Δήμας, Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Λεωνίδας Κόκκας, Βίκτωρας Μήτρου, Μαρία Χριστοφορίδου που ανήκουν στις Ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, είχαν πρωτεύοντα ρόλο στην οργάνωση , αλλά και την προετοιμασία των αθλητών.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία με την συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης βαρών στην οποία προεδρεύει ο Πύρρος Δήμας.

Πηγή: mahitikanea.gr