onlyfighters

August 14, 2011

MMA : Δείτε ζύγιση και ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ για το σημερινό ''UFC LIVE 5 : Hardy vs Lytle''

To πόστερ της σημερινής διοργάνωσης

Σήμερα γίνεται στο Γουϊσκόνσιν του Μιλγουόκι η διοργάνωση ''UFC LIVE 5 : Hardy vs Lytle'' και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη ζύγιση των αθλητών.




Δείτε εδώ τις μάχες που είναι στο Main Card της διοργάνωσης.

Main Card

  • Welterweight Bout : Αmir Sadollah vs Duane Ludwig
  • Lightweight Bout : Charles Oliveira vs Donald Cerrone
  • Lightweight Bout : Jim Miller vs Ben Henderson
  • Welterweight Bout (MAIN EVENT): Dan Hardy vs Chris Lytle
Εννοείται πως βίντεο από αυτούς τους αγώνες θα δείτε στο ONLY_FIGHTERS. Στο νούμερο 1 μπλογκ για τα μαχητικά σπορ στην Ελλάδα!

Διαβάστε τώρα ανάλυση για όλους τους αγώνες της main card για όσους θέλουν να παίξουν ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:

Ανάλυση για τον αγώνα : ''Αmir Sadollah vs Duane Ludwig''

Μετά από την ήττα του απέναντι στον Κορεάτη Dong Huyn Kim, οι Silva και White κατάλαβαν ότι ο νικητής του TUF 7 έπεσε απότομα στα βαριά και ότι έπρεπε να τον προωθήσουν με πιο αργούς ρυθμούς αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και όσον το δυνατόν καλύτερα τα δυνατά του σημεία. Μετά από τους Sobotta και Johnson λοιπόν, έχουμε άλλον έναν fighter απέναντι στον συμπαθέστατο Amir, ο οποίος θα κάνει ακριβώς αυτήν τη δουλειά. Ο Dwane Ludwig είναι ένας κλασικός Muay Thai fighter που θα σταθεί απέναντι από τον αντίπαλό του, πράγμα το οποίο ο Sadollah θα το εκμεταλλευτεί με την πολύ καλή τεχνική του και άμυνα. Επίσης, όποτε θέλει θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το πολύ γνώριμο για τον ίδιο clinch και ρίξει γόνατα από εκεί. Ταυτόχρονα, μπορεί να οδηγήσει και το fight στο έδαφος όπου το submission game του σίγουρα είναι το ανώτερο εκ των δύο τους. Πιστεύω ότι τα άκρως βελτιωμένα strikes του Amir θα αποτελέσουν το κλειδί του fight, θα ρίξουν κάτω τον αντίπαλό του και θα του χαρίσουν τη νίκη είτε με μετέπειτα ground and pound είτε επιχειρώντας κάποια λαβή.


Ανάλυση για τον αγώνα : ''Charles Oliveira vs Donald Cerrone''


Τρομερά αμφίρροπο fight το οποίο θα είναι και πάρα πολύ καλό κατά την γνώμη μου. Οι δύο fighters είναι πανομοιότυποι, ο Βραζιλιάνος απλά υπερτερεί λίγο στον τομέα του grapping, ενώ ο Αμερικάνος λίγο στον τομέα του striking. Πιστεύω ότι το gameplan του Cerrone θα είναι να μείνει στα πόδια. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο frame και δύναμή του (ο Oliveira πιστεύω άνετα θα μπορούσε να είναι στην Featherweight, μην πω και Bantamweight κατηγορία) και να αποφύγει το έδαφος με την άμυνα πολλών takedown του Oliveira.Ο Oliveira δεν είναι καθόλου κακός στο striking, αλλά νομίζω ότι θα προσπαθήσει να φέρει το fight κάτω στο έδαφος όπου πιστεύει (και όχι άδικα) ότι υπερτερεί. Βλέπω να έχουμε ένα άκρως ενδιαφέρον fight, το οποίο θα τελειώσει με μια DEC υπέρ του Cerrone, καθώς δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει ο Oliveira να κρατήσει τη μάχη στο έδαφος αρκετό χρόνο ώστε να επιχειρήσει κάποιο SUB, αλλά ούτε και ο Αμερικανός θα τον τελειώσει στα πόδια.


Ανάλυση για τον αγώνα : ''Jim Miller vs Ben Henderson''

Ποποπο!!!! Τι να πούμε για αυτό το fight;;; Πιστεύω ότι αυτό είναι το fight το οποίο θα έπρεπε να είναι το main event, καθώς βλέπω τον Miller να παίρνει αμέσως ένα title shot με νίκη, ενώ τον Henderson να πηγαίνει σε κάποιο #1 Contender fight με κάποιον εκ των Guida και Guillard (εφόσον ο δεύτερος κερδίσει τον Lauzon). Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική είναι το Hardy (ερχόμενος από 3 ήττες) Vs Lytle (ερχόμενος από 1 ήττα) το main event, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με κάποιον τίτλο, σε αντίθεση με αυτό. Τέλος πάντων. Αρκετά με τα παράπονα. Πάμε στο fight. Ο Jim Miller αρχικά, έρχεται από ένα 7-0 ρεκόρ και να ζητάει επίμονα ένα fight για τον τίτλο. Πολύ καλός wrestler, με άριστη τεχνική στο striking και ακόμα πιο επικίνδυνο ground game. Έχει 20 νίκες στα 22 fights, τελειώνοντας μάλιστα τα 14 (11 SUB, 3 TKO/KO) από αυτά. Πιστεύω ότι θα δοκιμάσει αρκετά το striking του πριν επιχειρήσει κάποια takedowns, ώστε μετά να δοκιμάσει και κάποια submissions. Απέναντί του έχει έναν ακόμα καλύτερο wrestler που αν κάτι τον χαρακτηρίζει είναι το απίστευτα καλό του submission defense του (δες το fight του με τον Cerrone) το οποίο σίγουρα εδώ θα δοκιμαστεί στο ανώτερο επίπεδο. Το τρελό είναι ότι και του Miller το submission defense είναι απίστευτο! Για μισό γύρο απέναντι με τον Bocek ήταν στη θέση για rear naked choke με το ένα χέρι παγιδευμένο και ο Bocek (ένας άριστος submission artist) δεν κατάφερε να τον πνίξει! Πιστεύω ότι τα game plans και των δύο θα είναι παρόμοια. Βασιζόμενοι και οι δύο στο πολύ καλό submission defense τους σε λαβές που έρχονται από κάτω (triangles, ανάποδα armbars) θα επιχειρήσουν να κοντρολάρουν το fight ρίχνοντας κάτω τον αντίπαλό τους και επιχειρώντας ground and pound και μερικές submission σποραδικά. Το θέμα είναι πιστεύω ότι κανένας από τους δύο δε θα καταφέρει να κάνει τον αντίπαλό του να κάνει tap out και βλέπω το fight να έρχεται σε μια οριακή DEC του στυλ 29-28 (μη πω και split κιόλας!!).


Ανάλυση για τον αγώνα που είναι και main event : ''Dan Hardy vs Chris Lytle''

Κατά πάσα πιθανότητα, το συγκεκριμένο είναι το main event αφενός λόγω του ότι τα δύο ονόματα είναι πολύ πιο γνωστά (ο Hardy αγωνίστηκε για τον τίτλο, ενώ ο Lytle για το TUF 4) και αφετέρου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατ’εμέ το fight of the night. Ο Αμερικάνος είναι σύμφωνα με τα χαρτιά ο πιο εντυπωσιακός fighter του UFC, έχοντας 8 bonuses of the night μοιράζοντας την κορυφή σε αυτόν τον τομέα με τον Anderson Silva. Είναι μακράν ο πιο αγαπημένος μου fighter εκ των δύο, αλλά θα δείτε κάτω ότι υποστηρίζω τον Hardy στο συγκεκριμένο fight, διότι σε περίπτωση που θα χάσει θα αποτελέσει παρελθόν από το UFC. Τώρα όσον αφορά τα game plans η μια μεριά του καρπουζιού είναι γνωστή. Ο Dan Hardy θέλει ένα stand up war. Είναι υπερβολικά μονοδιάστατος fighter έχοντας άσχημα takedowns defense και offence, κακό επιθετικά ground game και όπως είδαμε με τον Condit όχι και το καλύτερα δυνατό σαγόνι. Όμως έχει κάτι το οποίο είναι top of the top. Όσοι έχετε δει το fight με τον GSP θα έχετε καταλάβει λογικά για το τι μιλάω. Ο άνθρωπος δεν κάνει tap out, ούτε και το χέρι αν του ξεριζώσεις. Θα προσπαθήσει με το μεγαλύτερο reach του και το πολύ καλό kick-boxing του να βγάλει ΚΟ/ΤΚΟ τον Lytle. Στην απέναντι πλευρά του οκτάγωνου έχουμε ένα τελείως διαφορετικό fighter. Ο Chris Lytle είναι πολύ ολοκληρωμένος, έχει αξιοπρεπέστατο wrestling, πολύ καλό stand up και άκρως υποτιμημένο submission game (2ο επίπεδο μαύρης ζώνης στο BJJ). Τα submissions του καθώς και τα transitions του για αυτά απέναντι στους Brown, Gilliam και Foster ήταν για μένα έργα τέχνης. Ειδικά αυτό του Brown. Πιστεύω ότι είναι από τους πιο δημιουργικούς submission artists στο UFC. Το θέμα είναι το τι έχει στο κεφάλι του. Ο Hardy ζήτησε για αυτό το fight επειδή πιστεύει ότι ο Lytle αρέσκεται στα stand up wars. Το ζήτημα είναι όμως αν θα ακολουθήσει αυτό το game plan (που μεταξύ μας μόνο game plan δεν είναι!). Σίγουρα θα θελήσει να αποκτήσει τουλάχιστον ένα ακόμα bonus of the night. Αυτό όμως θα το κάνει κυνηγώντας τα KO και Fight of the night ή το SUB of the night στο έδαφος. Στην περίπτωση που διαλέξει το δεύτερο, δεν υπάρχει θέμα. Αν και δε θα το πετύχει κατά την γνώμη μου (ο Hardy όπως είπαμε δεν κάνει tap) σίγουρα θα κερδίσει. Αν αποφασίσει να σταθεί με τον Hardy, τα πράγματα είναι αμφίρροπα. Δε νομίζω όμως ότι ο Hardy θα τον βγάλει ΚΟ/ΤΚΟ, καθώς ο Lytle είναι γνωστός για το πολύ δυνατό του chin (αφού δεν τον έβγαλε ΚΟ εκείνο το γόνατο του Ebersole, δεν ξέρω τι θα τον βγάλει), καθώς δεν έχει βγει ποτέ ΚΟ (τα δύο ΚΟ/ΤΚΟ στο ρεκόρ του είναι από cut και doctor stoppage). Για να μη σας κουράζω παραπάνω, το fight στο stand-up θα είναι αμφίρροπο και όλα εξαρτώνται από τον Lytle για την εξέλιξη του fight.


Πηγή αναλύσεων : 4sportsaction.blogspot.com