onlyfighters

August 22, 2011

KARATE : Δείτε τι κάνει σήμερα το παιδί που έπαιζε στο Καράτε Κιντ;

Στη φωτογραφία ο μικρός τότε Ralph Maccio, που υποδυόταν τον Ντάνιελ Σαν στα Καράτε Κιντ

Αναμφισβήτητα μία από τις ταινίες που «σημάδεψαν» το νεανικό κοινό τη δεκαετία του 80 ήταν το Karate Kid. Η ιστορία γύρω από τον Daniel LaRusso, ένα αγαθό και μαλθακό παιδί το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα με τους «παλικαράδες» του σχολείου και που τελικά μετατράπηκε από τα χέρια του «σοφού» δασκάλου του, Mr. Miyagi, σε άσος του Καράτε και μετέπειτα πρωταθλητής.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις «αγγαρείες» του Daniel-San (όπως τον αποκαλούσε ο Miyagi), το κυνήγι της μύγας με τα chopsticks, τις μάχες με το «καλόπαιδο» Johnny Lawrence της σχολής Cobra Kai αλλά και το αλησμόνητο «χτύπημα του γερανού» που τόσες και τόσες φορές έχει αντιγραφεί και αναπαραχθεί.




Το 1986, δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία ήρθε και το sequel με τον Daniel LaRusso να ταξιδεύει στην Ιαπωνία και να αντιμετωπίζει σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου τον Chozen, ενώ το 1989 κυκλοφόρησε το Karate Kid 3 όπου ο πρωταγωνιστής «έσπασε» στο ξύλο το «κακό παιδί του Καράτε» Mike Barnes. (To 1994 κυκλοφόρησε και 4ο μέρος με την «Οσκαρική» Hilary Swank, ενώ το 2010 βγήκε στις αίθουσες το remake της πρώτης ταινίας με τον Jackie Chan στον ρόλο του Miyagi).




Τι κάνει όμως σήμερα ο Ralph Macchio, ο οποίος υποδύθηκε τον Daniel LaRusso;

Ο Ralph Macchio, ιταλοαμερικανικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1961. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος ήταν για τη σειρά «Eight Is Enough» ενώ το 1983 έπαιξε στην ταινία «Τhe Outsiders» του F.F. Coppola. To 1984 έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσω του Karate Kid ενώ το 1986 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Crossroads» όπου αντιμετωπίζει σε διαγωνισμό κιθάρας τον Steve Vai για να μην του πάρει την ψυχή ο... Διάβολος. Η τελευταία του επιτυχία ήταν η κωμωδία «My cousin Vinny» στο πλευρό του Joe Pesci. Από τότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα... Το 2005 μάλιστα συγκλονίζεται από τα δυσάρεστα νέα του θανάτου του «μέντορά» του Keisuke Miyagi (κατά κόσμον Pat Morita) ο οποίος εξέπνευσε λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Φέτος τον Φεβρουάριο ο Ralph Macchio εμφανίστηκε στη 12η σεζόν του αμερικανικού «Dancing with the Stars» όπου και κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ πρόσφατα τον είδαμε στο video clip του Danko Jones «I think bad thoughts» μαζί με τον Elijah "Frodo" Wood.




Ο Ralph Maccio όπως είναι σήμερα




Πηγή κειμένου και όλων των βίντεο : www.mediagate.gr