onlyfighters

August 09, 2011

ΔΕΙΤΕ : ΠΕΝΤΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)


Χωρίς κάποια αξιολογική σειρά φυσικά, δείτε 5 κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού αθλητισμού. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου έρχεται στο τέλος του μήνα, Ευρωμπάσκετ έρχεται τον Σεπτέμβρη, ας μπούμε λίγο στο κλίμα και ας ανατριχιάσουμε όλοι μαζί ενθυμούμενοι δέκα στιγμές του παρελθόντος που μας έκαναν να δακρύσουμε από χαρά, να ανατριχιάσουμε από συγκίνηση και να αισθανθούμε μια ενθική ανατάση ως Έλληνες. Μια ανάταση που στις απιστεύτα δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας, την τεράστια οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τους πάντες και τα πάντα, την χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο.

ΝΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ! ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!


1. Είναι το 2000 και είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Στον Στίβο, στον τελικό των 200 μέτρων, όπου είναι στραμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου, ο μοναδικός λευκός αθλητής είναι Έλληνας. Είναι ο Κώστας Κεντέρης. Με την κούρσα που κάνει γράφει ιστορία αφήνοντας άφωνη την αθλητική κοινότητα. Η παγκόσμια κλίκα του Στίβου δεν θα του συγχωρήσει ποτέ αυτή την νίκη. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Θυμηθείτε την παλικαρίσια νίκη του Έλληνα αθλητή.




2. Είμαστε στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και η Ελλάδα αναμετράτε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Γαλλία. Άπαντες παραδέχονταν πως ήμασταν το φαβορί και η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, όμως εκείνο το βράδυ πολλά πήγαιναν στραβά. Είμαστε δώδεκα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα και βρισκόμαστε πίσω με δύο πόντους. Χρειαζόμαστε ένα τρίποντο για την νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Και τότε ο κύριος Διαμαντίδης ή αλλιώς ο κύριος ''ΒΑΛΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ'' έρχετε να μας στείλει στο έβδομο ουρανό! Θυμηθείτε!




3. O Iωάννης Μελισσανίδης πριν γίνει... ηθοποιός στην Αμερική, ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο στην ενόργανη γυμναστική. Δεν χρειαζόταν να γνωρίζεις και πολλά από ενόργανη για να καταλάβεις τις εκπληκτικές φιγούρες του Μελισσανίδη στο έδαφος. Το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, αυτό το μεγάλο ταλέντο του, χάρισε στην Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο από το πουθενά.




4. 2004 και Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Η Φανή Χαλκιά αγωνίζεται στον τελικό των 400 μέτρων μετ' εμποδίων. Αυτό ήταν ένα χρυσό μετάλλιο που όλοι το περιμέναμε τότε. Ένα μετάλλιο για το οποίο είμασταν σχεδόν σίγουροι καθώς η διαφορά κλάσης της Χαλκιά εκείνη την χρονιά από όλες τις άλλες συναθλήτριές της, ήταν εμφανής. Άλλο ένα χρυσό ελληνικό μετάλλιο που έτσουξε... γενικώς!




5. Ένα βίντεο δεν μπορεί να χωρέσει αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία το 2004. Ούτε 3, ούτε 1013. Εδώ μιλάμε για μία από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Εννοείται φυσικά η κορυφαία στιγμή της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο!

Kάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και χαθείτε στις ανεπανάληπτες εκείνες στιγμές χαράς!

http://www.youtube.com/watch?v=iHtuWW4ngrc