onlyfighters

February 05, 2012

ΜΜΑ (UFC 143): Δείτε ''Nick Diaz vs Carlos Condit'',την ανάλυση και τις σκληρές δηλώσεις του Nick Diaz.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα

To μονοπάτι για να κατακτήσει κανείς τίτλο στο UFC είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολο και δύσβατο. Ο Carlos Condit όμως κατάφερε να το διασχίσει και με την τακτική του να καταφέρει να κάμψει -ομόφωνα στο τέλος από όλους τους κριτές- την αντίσταση του Nick Diaz.

Έτσι πραγματοποίησε το όνειρό του να πάρει τον interim τίτλο του UFC στην κατηγορία welterweight (ημιβαρέων βαρών) και τώρα να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπηθεί με τον George St Pierre.

Aπό την αρχή του αγώνα ήταν εμφανές ότι οι προπονητές του Condit είχαν μελετήσει πολύ σωστά το παιχνίδι του Diaz και διαμορφώνοντας την κατάλληλη στρατηγική κατάφεραν να τον περιορίσουν αισθητά. Η στρατιγική ήταν ο Condit να μην μένει σε καμμία περίπτωση μπροστά από τον Diaz αλλά να τον παίζει από την εξωτερική, ενώ με τα kicks με τα πόδια να ανοίγει τον δρόμο για ακόμα πιο σκληρά χτυπήματα στην εξέλιξη του αγώνα.

Έτσι ο Nick Diaz δε μπόρεσε ποτέ να κάνει το συνηθισμένο του παιχνίδι που είναι να πάει τον αντίπαλο στις γωνίες του κλουβιού δίνοντάς του σερί χτυπημάτων στο σώμα και το κεφάλι, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι έβγαλε έναν ολόκληρο αγώνα με ελάχιστους συνδυασμούς.

Τα χτυπήματα του Carlos Condit με τα low kicks έκαναν μεγάλη ζημιά στο καλό πόδι του Diaz, ενώ τα back fists -αν και αρκετά- ποτέ δεν τον πέτυχαν εντελώς καθαρά. Πάντως οι δύο μαχητές μετά τον αγώνα έδιξαν να σέβονται απεριόριστα ο ένας την δύναμη του άλλου στο κλουβί.

Ο Carlos Condit είπε μετά τον αγώνα: ''Βγάζω το καπέλο στον Diaz, είναι ένας πραγματικός μαχητής! Δεν νιώθω παρά μόνο θαυμασμό και σεβασμό για τον τρόπο που αγωνίζεται.''

''Η επιμονή μου μέσα στην μάχη ήταν πάντοντε το δυνατό μου σημείο και μέρος του παιχνιδιού μου. Ένιωθα ότι μπορούσα να κερδίσω οποιονδήποτε αντίπαλο είχα μπροστά μου και έτσι τα κατάφερα με τον Diaz''.

Πάντως ο Diaz μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε παράπονα σχετικά με το αποτέλεσμα και το πως δίνονται οι πόντοι σε έναν αγώνα ΜΜΑ.
Ο Diaz είπε: ''Δεν πρόκειται να δεχτώ το γεγονός ότι αυτή ήταν μία ήττα. Αν είναι να δίνονται έτσι οι πόντοι εγώ θα αποχωρήσω. Δεν είναι σωστό. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον απωθούσα συνεχώς προς τα πίσω. Κατάφερα να του κάνω takedown να τον φέρω κάτω και να βρεθώ από πάνω. Κέρδισα από πάνω. Ο Condit είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, χαίρομαι για αυτόν και την οικογένειά του. Εγώ νομίζω όμως ότι τελείωσα με το UFC. Πέρασα υπέροχα εδώ, έκανα μια καλή καριέρα και όλοι εσείς με πληρώσατε πολλά λεφτά, ίσως παραπάνω απ'ότι άξιζα, αλλά για μένα είναι ως εδώ, δεν νομίζω να συνεχίσω. Καλή δουλειά Carlos, you are the man φίλε''.

Καθώς η ζώνη του πρωταθλητή welterweight έμπαινε γύρω από τη μέση του ο Condit εκείνος σκέφτηκε: ''Είναι εντελώς σουρεαλιστικό! Όλο αυτό δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει χωρίς την βοήθεια των προπονητών μου και όσως με βοήθησαν να προετοιμαστώ για αυτόν τον αγώνα. Έκανα όσα μου είπαν και κατάφερα να βγω νικητής από το κλουβί.''

Δείτε τον αγώνα main event του UFC 143 στο παρακάτω link:

http://www.allthebestfights.com/nick-diaz-vs-condit-full-fight-video-ufc-143/