August 08, 2011

BOXING : Ο Αγαθάγγελος Τσιριπίδης καλεσμένος στην εκπομπη ''MAXHTIKA AΘΛΗΜΑΤΑ''

Δείτε μια ακόμα εκπομπή ''MAXHTΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ'' με καλεσμένο στο στούντιο τον Αγαθάγγελο Τσιριπίδη, βετεράνο στον χώρο της πυγμαχίας στην Ελλάδα.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΡΙΠΙΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο Αγαθάγγελος Τσιριπίδης ήρθε στην μητέρα Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Έλληνας ποντιακής καταγωγής, πυγμάχος με αρκετά χρόνια στα ρινγκ.

Το 1991, η Αθήνα φιλοξενούσε τους Μεσογειακούς Αγώνες και η ελληνική ομάδα διέμενε σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης.

Ο Αγαθάγγελος ένιωθε ότι βρισκόταν σε σπουδαία φόρμα και ήθελε πρώτα να κερδίσει τα χρυσό μετάλλιο και με τη βοήθεια της κλήρωσης να συναντηθεί με τον Τούρκο αντίπαλο της κατηγορίας του από τον οποίο είχε χάσει από ένα λάθος του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Κάθε μέρα λοιπόν έλεγε στους παράγοντες της ομοσπονδίας πυγμαχίας "δώστε μου μια ελληνική σημαία να την έχω στο βάθρο των νικητών όταν θα πάρω το χρυσό μετάλλιο…".

"Ναι, μη σε νοιάζει", ήταν πάντα η απάντηση.

Πρώτη νίκη σε βάρος του Τούρκου, καμιά σημαία, δεύτερη νίκη, τρίτη νίκη και πρόκριση στον μεγάλο τελικό, τίποτα.

Κανείς δεν έδινε μια ελληνική σημαία στον Τσιριπίδη.

Την ημέρα του τελικού βγήκε από το ξενοδοχείο και έτρεξε λίγα χιλιόμετρα, ώστε να είναι εντάξει με τα κιλά της κατηγορίας του.

Εκεί κοντά στο ξενοδοχείο, επί της λεωφόρου Μαραθώνος είδε μπροστά από μια μικρή βιομηχανική μονάδα μία ελληνική σημαία υψωμένη στον ιστό της.

Κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά, δεν είδε κανένα και τότε ο Αγαθάγγελος πήρε την απόφαση αναρριχήθηκε στον ιστό και κατέβασε τη σημαία.

Την έβαλε στη τσάντα του και το βράδυ πυγμάχησε, όπως καμιά άλλη φορά.

Με περίσσια δύναμη και πάθος. Κέρδισε πανάξια το χρυσό μετάλλιο και έβαλε τη σημαία στη πλάτη του κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

Οι φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα εμφανίζουν τον Έλληνα πυγμάχο με το μετάλλιο και τη σημαία, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν πως συμπληρώθηκε στα βιβλία μας αυτή η σελίδα ιστορίας της ελληνικής πυγμαχίας.

Πηγή : www.sport.gr